123 456 7890

Kerho kaatoi pirteän JBK:n
SJK – JBK 2-0 (1-0)
07 min 1-0 Petter Meyer
68 min 2-0 Arttu Seppälä

Seinäjoen Jalkapallokerhoa on äärimmäisen vaikea voittaa tai saada millään tavalla raiteiltaan. Se tuli todistetuksi 1215 katsojan edessä pietarsaarelaisen JBK:n kuitenkin tehtyä parhaansa asian suhteen.

Eikä se yritys suinkaan huono ollut, sillä Jukka Karjalaisen valmentama JBK tuli peliin rohkeasti pyrkien pelaamaan omaa peliään, hyökkäämään ja rakentamaan paikkoja toisin kuin muut. Juuri sen vuoksi ottelusta muodostuikin erittäin viihdyttävä ja hyvää peliä tarjonnut tapahtuma.

Kerho oli toki ottelussa parempi, mutta JBK:lle on oikeasti nostettava hattua. Se piti palloa jokseenkin saman verran kuin SJK, ajoittain jopa enemmän. Joukkueen pelistä paistaa selvästi läpi se, että Karjalaisen tehtävänä on kasvattaa pelaajia farmi-isäntä FF Jaron pelimoodiin sopivaksi. Se puolestaan ei ole lainkaan huono idea, sillä FF jaro pelaa todennäköisesti viihdyttävintä jalkapalloa HJK:n ohella Suomessa juuri nyt.

Illan kamppailussa kotijoukkue aloitti vahvasti. Jo ennen kuin pelikellon virtuaalinen viisari oli ehtinyt kolmen minuutin kohdalle, oli kahdessa edellisessä ottelussa viisi maalia viimeistellyt Mikael Muurimäki maalata, eikä vain kerran, vaan kahdesti. Vieraiden puolustus, jonka keskustassa pelasi kaksi FF Jaron pelaajaa, Nosh A Lody ja Johan Brunell, sekä samoin FF Jaron veskari, Jesse Öst, onnistuivat vielä tässä vaiheessa selvittämään tilanteet niin tuurilla kuin taidollakin.

Jatkossa ei oikein mikään enää pelastanut. Kerrassaan mainion ottelun laidallaan pelannut Arttu Seppälä karkasi oikealta, keskitti yli kaikkien etutolppaa kohti rynnänneiden pelaajien ja takaa tuli pelikiellostaan vapautunut Petter Meyer, joka näytti, ettei maalivainu ollut yhdessä viikonlopussa kadonnut mihinkään. “Petsku” tulitti kauden 15. maalinsa ottelun seitsemännellä minuutilla.

Vain pari minuuttia Kerhon avausmaalin jälkeen vieraiden kärkäs Sergei Tumasyan oli päästä maalipaikkaan, mutta kotiyleisö sai lopulta huokailla helpotuksesta. Taas ehti vierähtää vaivaiset pari minuuttia ja Meyerillä oli uusi sauma lisätä kotijoukkueen johtoa ja kymmenen minuuttia myöhemmin tekopaikassa oli hienosti Christian Sundin kulmuriin tullut Matti Lähitie, jonka komean puskun Jesse Öst pelasti huikealla refleksitorjunnallaan aivan alakulmasta kulmuriksi.

Lähitiellä oli toinen vastaava paikka vielä ennen taukoa, mutta silläkään kertaa ei pallo kotijoukkueen kannalta valitettavasti löytänyt verkkoon.

Juuri ennen taukoa vieraat olivat tasoittaa. Samainen Sergei Tumasyan oli jälleen aiheuttamassa päänsärkyä Kerhon puolustukselle ja vain Luis Fernandon huima pelastus piti maalin puhtaana.

Toisen puoliajan alkuminuuteilla Kerhon kalustosta pääsivät maalintekoa yrittämään hyvin vierasjoukkueen kulmurin jälkeen noussut Timo Rauhala ja Petter Meyer. Vielä ei ollut kuitenkaan toisen maalin aika, eikä edes 61. minuutilla, jolloin Meyer laukoi pallon tolppaan.

Seitsemän minuuttia myöhemmin edes oikeassa asennossa olleet taivaankappaleet pelastaneet JBK:ta takaiskulta. Keskikentän keskustassa toisen puoliajan yhdessä Ville Ylisen kanssa pelannut Aki Sipilä nousi oikealta ja keskitti todella tarkasti ja oivallisesti aivan vapaana tilanteeseen tulleelle Arttu Seppälälle. Kikkarapää sai puskea kotijoukkueen toisen maalin läheltä voimalla verkkoon ja sinetöidä samalla loppunumerot.

Vielä kolmisen minuuttia ennen loppua oli Seppälällä kerrassaan huikea tilaisuus lisätä Kerhon saldoa ja nostaa oma tilinsä neljään maaliin vaihdosta kentälle tulleen ja Kerhon asussa debytoineen Daniel Caumon tarjoilusta, mutta veto painui nyt yli maalin.

Kokonaisuutena ottelu oli ehkä paras Kakkosen kamppailu. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan ja liikuttamaan palloa huolellisesti omilleen. Roiskimista ei juurikaan nähty ja matsin viihdearvo oli kyllä hyvä.

Kerho joutui lähtemään otteluun ilman kippariaan Chris Cleaveria, joka sovitti pelikieltoaan ja on jälleen sunnuntaina mukana kotiottelussa FC YPA:aa vastaan. Paletti meni lopullisesti uuteen uskoon Christian Sundin jätettyä tauolla kentän vihoitelleen etureiden takia.

Nyt keskikentän keskustassa nähtiin aivan uusi parivaljakko Ville Ylisen ja Aki Sipilän muodossa. Kaksikko teki huikean määrän työtä ja taisteli toderlla ansiokkaasti, mutta kahden avainmiehen poissaolo näkyi eniten joukkuepuolustamisessa.

Lopussa kotijoukkueen maalivahti, Luis Fernando, hiukan viihdytti yleisöä rahtusen rohkealla kikkailullaan hoitaen tilanteen kuitenkin varsin menestyksekkäästi.

Otteluisäntä Värimiesten arvovaltainen palkintoraati jakoi sakaraiset kotijoukkueelle. Yhden tähden poimi Arttu Seppälä, kaksi vei Luis Fernando ja kolme tähteä Ville Ylinen.

Vierasjoukkueesta löytyi melkoisesti osaamista, vaikka tulos olikin heidän kannaltaan katsottuna tappiollinen. Jo edellä mainittu topparipari oli todella vahva, Tumasyan kärjessä pelasi ahnaasti ja ihan kivasti selvisi oikeassa laidassa myös Joni Remesaho.

Päivän voitto oli Kerholle 50. sarjapeleissä. Samalla se oli 25. peräkkäinen ottelu ilman tappiota Kakkosessa. Pieniä ja mitättömiä detaljeja toki, mutta jonkinlaisia virstanpylväitä kuitenkin.

SJK: Luis Fernando, Timo Rauhala, Kalle Taimi, Matti Lähitie, Mikko Väänänen, Arttu Seppälä, Christian Sund (46. Teemu Penninkangas), Ville Ylinen, Aki SIpilä, Petter Meyer, Mikael Muurimäki (57. Daniel Caumo)

Kiitos Kerho