123 456 7890

Kerho jatkaa perjantaina
Seinäjoen Jalkapallokerho jatkaa II KOMIA-turnausta omalta osaltaan perjantaina.

Tuolloin tässä turnauksessa Max Peltosen luotsaamana pelaava kotijoukkue saa Wallsport Areenassa vastaan tukholmalaisen Djurgå;rdens IF:n, joka saapuu Seinäjoelle tänään ja pelaa ensimmäisessä ottelussaan FC Floraa vastaan.

On selvää, että vastaan asettuvassa joukkueessa on koko joukko DIF:n nuoria, U21-joukkueen, pelaajia. Kahta täysin eri joukkuetta ei DIF kuitenkaan Seinäjoelle tuo, vaan epäilemättä mukana on myös kokeneempia pelimiehiä.

Tuli kentälle millainen nippu tahansa viime kaudella Allsvenskanissa kymmenenneksi sijoittuneen seuran valikoimista, on suhteellisen varma juttu, että vastustajan taso vain paranee.

Ensimmäisessä ottelussaan Kerho kaatoi HJK:n reservijoukkueen Klubi 04:n, jonka HJK oli lähettänyt edustamaan ensimmäiseen peliin.

Ottelu oli hyvätasoinen ja Klubi 04 oli todella laadukas, vaikkakin nuori, vastustaja. Silti helsinkiläiset olivat juuri kaataneet Kakkosen Lohko A:n kärkiryhmään povatun ja viime kaudella vielä Ykköstä pelanneen Mikkelin Palloilijat.

Kerhon ja ottelun ainoan maalin viimeisteli tuore vahvistus, Arttu Seppälä, Petter Meyerin ja Lee Brennanin esityöstä kulmurin jälkitilanteessa. Näin Kerho otti kauden viidennestä harjoituspelistään neljännen voittonsa.

Klubi 04:n lisäksi Kerho on kaatanut talvikaudella Närpes Kraftin 5-1 ja 5-0, sekä Vihtavuoren Pamauksen 4-0. Toistaiseksi ainoa tappio on tullut Pietarsaaren Tammiturnaksessa isäntäjoukkue FF Jarolle murheellisin numeroin 7-2, jotka hiukan imartelivat haaksirikon aiheuttaneen ex-kerholaisen, Tommi Haanpään, nykyistä seuraa.

Kolmen viimeisen ottelun maaliero on Kerholle 10-0. Näissä peleissä vastassa on ollut oman sarjan joukkueet, joista eittämättä Ykkösestä pudonnut Klubi 04 on ollut selkeästi haastavin ryhmä. Yhteismaalit neljästä ottelusta Kakkosen joukkueita vastaan ovat puolestaan 15-1 ja koko kauden maalit 17-8.

Jo yhdeksän pelaajaa on päässyt maalien makuun, eli osumat ovat jakautuneet melkoisen mukavasti. Kerhon tulivoimasta talvikauden otteluissa ovat vastanneet kolmeen kertaan verkkoa pöllyttäneiden Arttu Seppälän ja Petter Meyerin lisäksi kahdesti maalanneet Timo Rauhala, Miika Asunmaa ja Jesse Jääskeläinen, sekä kertaalleen osuneet Chris Cleaver, Miika Korpela ja Lee Brennan. Kerran on vastustaja pistänyt pallon omiin.

Ottelu on Kerhon lyhyen historian ensimmäinen kansainvälinen koitos. Viimeiseksi se ei tietenkään jää, sillä jo sunnuntaina luvassa on seuraava kansainvälinen matsi, jolloin vastassa on virolainen FC Flora.

Kerhon pelaajistosta sivussa ovat varmasti ainakin jalkapuolet Jaakko Lampi, Teemu Penninkangas ja Christian Sund, joka tosin on kuntoutunut nilkkavammastaan todella hienosti ja oli luonnollisestikin seuraamassa keskiviikon ottelua hyvävointisena.

Tiitus Lehtisen pelaaminen on käsivamman vuoksi enemmänkin kuin epävarmaa. Toppari sai treeneissä tällin oletetun ojentajalihaksen tienoille ja teloi kättään uudelleen Kraft-ottelussa. Vaikka Tiitus pelasikin Klubi 04-ottelussa, jouduttiin hänet ottamaan varotoimenpiteensä pois.

Muutaman kerran maalintekoa keskiviikon ottelussa yrittänyt Petter Meyer puolestaan sai ottelun lopulla polveensa tällin, mutta nuori mies vakuutteli ottelun jälkeen, että “paha pitää olla, etten perjantaina pelaisi”. Keskiviikkona katsomon puolella olivat myös ryhmässä treenanneet Johannes Saranpää ja Samir Bouroussi.

Vaikka luvassa siis lieneekin pääsääntöisesti Djurgå;rdens IF:n nuorempia pelimiehiä, toiveena tietenkin on, että ainakin joku viisikosta Joona Toivio, Joel Perovuo, Jani Lyyski, Daniel Sjölund ja Kasper Hämäläinen vilahtaisi kehissä. Sjölund tosin on Djurgå;rdenin laadukkaiden nettisivujen mukaan loukkaantuneena sivussa ainakin tämän päivän ottelussa. “Kappe” Hämäläinen ja Joona Toivio puolestaan ovat ainakin tällä hetkellä jossain Seinäjoen ja Belgian Gentin välimaastossa eilen pelatun A-maaottelun jäljiltä.

Kerhon ja DIF:n välinen matsi alkaa Wallsport Areenassa perjantaina klo 17.00 ja sitä seuraa myöhemmin illalla Örebro SK – FC Flora.

Molemmat ottelut voi katsella livenä myös netin välityksellä osoitteessa www.seinajoki.tv