123 456 7890

HIFK – SJK 0-4 (0-2)
12 min 0-1 Daniel Caumo
32 min 0-2 Toni Lehtinen
47 min 0-3 Chris Cleaver rp.
57 min 0-4 Daniel Caumo

Seinäjoen Jalkapallokerho otti toisen perättäisen voittonsa murskaamalla Helsingin IFK:n Brahen kentällä peräti 0-4. Kerhon kuumimmasta pelaajasta ei ole tällä hetkellä kysymystäkään, kun Daniel Caumo tykitti tällä kertaa kaksi osumaa vastustajan verkkoon. SJK oli muutenkin hieman epäkohtelias vieras hallitessaan peliä välillä mielin määrin.

SJK aloitti ottelun väkevästi rakentaen useammankin hyökkäyksen ensimmäisen 10 minuutin aikana. Maalia ei kuitenkaan aikaan saatu vaan Kerhon oli tyytyminen yhteen ohilaukaukseen ja pariin kulmaan. Tulosta kuitenkin syntyi jo 12. minuutilla, kun Ville Ylinen antoi loistavan keskityksen maalille, jonka tulikuuma Caumo puski takakulmaan. Danielille osuma oli jo neljäs yhtä monessa ottelussa, joten ne jotka kuvittelivat Kerhon viimeistelyn lepäävän tyystin Toni Lehtisen harteilla joutuvat vähitellen korjaamaan käsityksiään.

Kerho jatkoi maalin jälkeen vahvaa painostustaan ja HIFK oli välillä todella pahasti alakynnessä. Kotijoukkue kuitenkin kykeni purkamaan vaaralliset hyökkäykset kerta toisensa jälkeen aina 32. minuutille asti, jolloin Patrik Lomski pelasi pallon maalille laidaltaan, josta Lehtinen pääsi ohjaamaan sen verkon perukoille. Tilannetta edelsi Lehtisen toinen paikka, jossa kotijoukkueen puolustaja pelasti pelivälineen maaliviivalta.

Lisämaaleja ei enää nähty vaan tauolle siirryttiin vierailijoiden kahden maalin johtoasemassa. Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan Kerholta vahvaa peliä eikä HIFK onnistunut hätyyttelemään Luis Fernandon vartioimaa maalia.

Toinen puolikas alkoi todella räväkästi, kun jo ensimmäisellä minuutilla Lehtinen karkasi läpiajoon, jonka Kerhonkin paidasta tuttu maalivahti Mika Johansson selvitti. Caumo kuitenkin pakotti jälkitilanteessa Timo Prihan rikkomaan rangaistusalueella varoituksen arvoisesti. Pallo kiikutettiin pilkulle, josta Chris Cleaver tykitti Kerhon jo kolmen maalin johtoon.

Reilu 10 minuuttia kolmannesta osumasta Johanssonin selän takana kolisi jälleen ja asialla oli kukapas muukaan kuin Daniel Caumo. Kerho pelasi hienon kuvion päätteeksi brassin vapaaksi eikä Caumo näistä tilanteista tällä hetkellä erehdy. SJK oli vielä osua jo viidennen kerran kuudennesta kulmastaan reilun tunnin pelin jälkeen, mutta pallo kolahteli tolpan ja sen jälkeen vielä yläriman kautta pöpelikköön.

Ratkaisevien osumien jälkeen pelin tempo luonnollisesti hieman laski eikä lisämaaleja enää nähty. Molemmilla joukkueilla oli toki omat mahdollisuutensa, mutta pääosin Kerho kierrätti palloa hyvin alakerrassaan ja HIFK joutui tyytymään kohtaloonsa. Fernando joutui SJK:n maalin suulla venymään vain kerran koko pelin aikana, joten kokonaisuudessaan ottelu oli mainiosti vieraiden hallussa.

Veikkausraati valitsi kolmen tähden arvoiseksi Daniel Caumon, kaksi sakaraista pokkasi Chris Cleaver ja yhden taivaankappaleen lakeuksille tuo Jyri Hietaharju.

Seuraavaksi SJK kohtaa lauantaina 30.6. klo 17:00 Keskuskentällä hyvävireisen FC Viikingit, jolla on alla isot voitot niin Oulun Palloseurasta kuin PK-35 Vantaastakin. Odotettavissa siis onkin, että Palloliiton Juhlaottelusta kehkeytyy todella kiihkeä kamppailu. Tervetuloa!

SJK: Luis Fernando, Ville Ylinen, Matti Lähitie, Mikko Ylihärsilä, Richard Dorman, Aki Sipilä, Jyri Hietaharju, Chris Cleaver, Patrik Lomski (70. Justin Moose), Toni Lehtinen (55. Touko Tumanto), Daniel Caumo (65. Christian Sund)
Ennakko 24.6.2012

Juhannustaiat taiottu

Seinäjoen Jalkapallokerhon Juhannus jäi lyhyenlaiseksi, sillä treenit jatkuivat jo sunnuntaina Joupiskan tekonurmella, kun Kerho valmistautuu tiistaina pelattavaan vierasmatsiin Helsingin IFK:ta vastaan. Ottelu pelataan Helsingin Kalliossa Brahenkentällä, jossa on samanlainen tekonurmi kuin Joupiskalla, joten valmistavat treenitkin vedetään siten vuoren juurella. Helsinkiin matkataan kuitenkin vasta tiistaina ja reissuun saadaan paras mahdollinen nippu.

Ennen Juhannusta Kerho katkaisi lyhyen tappioputkensa komeasti 3-1 -voitolla Joensuun JIPPOA vastaan Keskuskentällä ja Helsingistä lähdetään hakemaan myös voittoa.

HIFK taistelee tippumista vastaan

Ennen kautta Helsingin IFK:lle povattiin eri kausiarvioissa raskasta kautta kiristyneessä Ykkösessä ja sitä se on toistaiseksi tähtipaidoille ollutkin.

Kauden alla joukkueen vahvistukseksi hommattu tansanialaissyntyinen hyökkääjä Zakaria Kibona mursi jalkansa ja on näillä näkymin sivussa syksyyn asti ja lainalla ollut TPS-laitapakki Ville Rannikko palasi takaisin Turkuun laina-ajan päätyttyä.

Pelaamissaan kymmenessä ottelussa IFK on saanut kasaan 9 pistettä ja voittoja on vain kaksi. Näistä kuitenkin toinen tuli viime viikolla, kun perin heikkoa sesonkia pelaava FC KooTeePee kaatui vierasottelussa Matti Saaren ja Matias Hännisen maaleilla luvuin 0-2. Molempia maaleja oli rakentamassa nuori, vasta 19-vuotias, Daniel Antman. Sarjassa HIFK on kuitenkin turvallisesti tippumisrajan paremmalla puolella kahdeksantena, takanaan juuri kaatunut FC KooTeePee ja FC Hämeenlinna. Aiemman voittonsa HIFK nappasikin Hämeenlinnassa, joten tippumistaiston kannalta tärkeät ottelut ovat kääntyneet IFK:n hyväksi.

HIFK:n ase on joukkuepelissä ja päävalmentaja Juha Moilanen on entisenä juniorikoutsina luonut nuorelle joukkueelle pelitavan jota ajetaan rohkeasti sisään. Parhaimmillaan IFK pelaakin hyvää jalkapalloa ja se tekee kauniita maaleja, kuten joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Seinäjoella nähtiin Sami Okkosen toimesta. Tuolloin SJK oli kuitenkin lopulta selvästi vahvempi Aki Sipilän ja Toni Lehtisen maalattua Kerhon 3-1 voittoon.

Joukkueella on tukenaan Suomen parhaaksi tituleerattu kannattajajoukko Stadin Kingit ja kotikentällään HIFK on taistellut tasapelit kolmessa edellisessä ottelussaan, vaikka vastassa on ollut molemmat Kerhon kaataneet oululaisjoukkueet ja sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva PK-35 Vantaa. Vain FC KooTeePee on onnistunut kaatamaan IFK:n kotikentällään tällä kaudella ja sekin tapahtui kauden avausottelussa huhtikuussa.

HIFK:n maalissa pelaa viime kaudella Kerhoon lainasopimuksella Luis Fernandon loukkaannuttua hälytetty Mika Johannsson ja keskikentän taituri Mergim Kastrati käväisi talvella näytillä Seinäjoella, mutta jäi ilman sopimusta.

Helsinkiläiset eivät varmasti kotonaan taistelutta taivu, mutta Kerhon pelaajatilanteen ollessa nyt täydessä iskussa, saattaa SJK olla HIFK:lle kova pala purtavaksi.

Runsaudenpula pelaajista

Seinäjoen Jalkapallokerho saa tähän otteluun riveihinsä kaikki sopimuspelaajansa, sillä myös Ylivieskassa lainalla olleiden miesten laina-aika päättyi. Kaikki pelaajat ovat siis kunnossa vaikka jotain pikkukolhuja viime ottelussa JIPPOA vastaan tulikin. Valmentajakaksikko Christoffer Kloo ja Max Peltonen saavatkin eteensä positiivisen ongelman ketä laittaa kentälle Helsingissä.

Pelitahti on kuitenkin kiivas ja tämänkin ottelun jälkeen on heti saman viikon lauantaina Palloliiton Juhlaottelu Seinäjoen Keskuskentällä FC Viikinkejä vastaan, joten pelaajakierrätystä saatettaneen nähdä jonkin verran.

Selvää on kuitenkin että joillekin pelaajille peliaikaa on tällä hetkellä niukanlaisesti tarjolla, joten pelituntumaa haetaan jatkossakin SJK Reservien tai lyhyiden lainasopimusten kautta. Tärkeää on että kaikki pelaajat pysyvät pelituntumassa, joten jos ja kun loukkaantumisia tai pelikieltoja tulee, ovat miehet valmiita kentälle.

Loukkaantumisestaan toipunut Daniel Caumo on tällä hetkellä Kerhon kuuma pelaaja. Hän on iskenyt maalin kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Myös Toni Lehtinen hänen hyökkääjäparinaan on pääsemässä alkukauden kuntoon ja kirittäjänä toimii hyvässä vireessä oleva tuore isä Justin Moose.

Kerhon paras maalintekijä tällä kaudella on edelleen Toni Lehtinen, joka kaikissa virallisissa otteluissa on iskenyt jo viisi maalia. Myös nuorten maajoukkueringissä oleva hyökkääjä Kim Palosaari on tehnyt viisi maalia, mutta näistä kolme on syntynyt Suomen Cupissa. Aki Sipilä ja Daniel Caumo ovat osuneet kolmasti ja kaikkiaan maaleja on kirjattu kahdeksalle eri pelaajalle.

Kerhon nippu HIFK:ä vastaan valitaan tästä ryhmästä: Luis Fernando, Tomas Karike, Tuomas Karjanlahti, Mikko Ylihärsilä, Matti Lähitie, Pat Phelan, Kalle Taimi, Richie Dorman, Ville Ylinen, Mikko Väänänen, Timo Rauhala, Jyri Hietaharju, Janne Hosio, Chris Cleaver, Tiitus Lehtinen, Christian Sund, Aki Sipilä, Touko Tumanto, Patrik Lomski, Teemu Penninkangas, Jesse Jääskeläinen, Sami Viljanen, Justin Moose, Toni Lehtinen, Kim Palosaari ja Daniel Caumo.

Sarjassa SJK on kolmannella sijalla, seitsemän pisteen erolla ykkösenä olevaan Rovaniemen Palloseuraan ja pisteen kakkosena olevan PK-35 Vantaan takana. RoPS on ainoa joukkue joka on selvinnyt toistaiseksi ilman tappioita, mutta sarja ei ole vielä edes puolessa välissä ja kaikki tulevat varmasti vielä menettämään pisteitä pitkän kauden aikana.

HIFK – SJK pelataan tiistaina 26.6. klo 18.30 alkaen Helsingissä Brahen kentällä. Peliä seurataan niin Kerhon Facebookissa kuin Kloppien Twitterissäkin, joten tervetuloa mukaan jännittämään ja kommentoimaan.

Seuraava kotipeli on Palloliiton Juhlaottelu ja se pelataan ensi lauantaina 30.6. klo 17.00 Keskuskentällä. SJK Kannattajat ja SJK Juniorit järjestävät otteluun marssin Seinäjoen keskustasta ja siihen ovat kaikki tervetulleita mukaan.