123 456 7890

Kerho avaa virallisesti
Seinäjoen Jalkapallokerho avaa kauden 2011 virallisen osuuden lauantaina Suomen Cupin 4. kierroksen vierasottelulla IFK Vasa Utvecklingiä vastaan Mustasaaren Botniahallissa.

VIFK U tosin ei taida enää joukkueena olla olemassa, sillä ryhmä luopui Nelosen sarjapaikastaan, eli kyseessä on pikemminkin A-junioreiden Ykkösessä pelaava huipputaitava Keijo Karvosen valmentama ryhmä.

Kyseinen A-junnujoukkuehan kävi jo testaamassa Kerhon A-junnut Wallsport Areenassa. Kotijoukkue vei värikkään kamppailun nimiinsä 3-2 (2-1) oltuaan kuitenkin ajoittain vastaanottavana osapuolena.

Lähtökohtaisesti ilman minkäänasteista pullistelua tai ylimielisyyttä Kerhon pitäisi tietenkin hoitaa tämä ottelu, jos vastassa todellakin on tuo A-juniorijoukkue. A-junnut eivät vain vastaa vielä miesten ryhmää Kakkosen tasolla.

Saattaahan toki olla, että VIFK käyttää kuitenkin joitakin edustusjoukkueensa pelaajiakin, sillä viime kaudella Kerhoa valmentaneen Tomi Kärkkäisen luotsaama joukkuehan ei Suomen Cupissa ole lainkaan mukana.

Tämä mahdollistaa puolestaan sen, että VIFK voi Suomen Cupin otteluissa peluuttaa ketä vain laajasta materiaalistaan.

Ensimmäisellä kierroksella VIFK U pudotti kotijoukkue FC Kuffenin rankkareilla. Toisella kierroksella kaatui Kolmosen Lapuan Virkiä 3-2. Kolmannella kierroksella uudelleen pystyyn pistetty Kokkolan Palloseuran edustusjoukkue sai kyytiä peräti 6-0.

Ottelu on Kerholle talvikauden yhdeksäs ottelu. Kuusi edellistä peliä Kerho on pelannut Wallsportissa käytyään kahden pelin verran FF Jaron Tammiturnauksessa. Kahdeksasta ottelusta saldo on tähän mennessä viisi voittoa ja kolme tappiota. Kaikki kolme tappiota ovat tulleet koville ryhmille, sillä kahdesta tappiosta vastasivat II KOMIA-turnauksessa FC Flora ja Djurgå;rdens IF. Kolmas tappio tuli liigajoukkue Jarolle Pietarsaaressa.

Viisi voittoa joukkue on ottanut oman sarjatason vastustajistaan. Matkalla ovat kaatuneet Kraft kahdesti, Vihtavuoren Pamaus, Klubi 04 ja FC Kiisto. Ilman sarvia ja hampaita, ainoa todellinen tason mittari näistä peleistä oli ottelu HJK:n jälkikasvua, eli Klubi 04:ää vastaan, jonka Kerho selvitti Arttu Seppälän maalin turvin voitokseen.

Vaikka lauantaiaamuna vastaan asettuukin nuori ja nuorekas ryhmä, ei pidä missään mielessä asennoitua kevyen aamupalan tyyliseen ratkaisuun. Homma on hoidettava tosissaan ja tyylillä. Kerhon tavoitteisiin kuuluu kuluvalla kaudella menestyä myös Suomen Cupissa ja se tarkoittaa jatkopaikan hakemista Mustasaaresta.

Aikaisemmilla kausilla Kerho on pelannut yhteensä viisi Suomen Cupin ottelua, joista kolme tuli viime kaudella. Aivan kuten nyt, myös tuolloin ensimmäinen ottelu pelattiin Mustasaaressa, mutta ulkosalla ja vastassa oli Kolmosen VPS-j, joka kaatui 3-0. Seuraavaksi kyytiä sai KPV/2 lukemin 4-0 maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Viidennen kierroksen ottelu Veikkausliigan FF Jaroa vastaan oli ehkä yksi Kerhon vielä toistaiseksi lyhyehkön historian upeimpia tapahtumia, joskin tulos, jatkoaikatappio numeroin 2-1, kirveli.

Kaudella 2009 Kerho ei cupitellut lainkaan. Seuran ensimmäisellä kaudella Kauhajoen Karhu kaatui vieraissa helposti 4-1, mutta vastaavasti Veikkausliigan Rovaniemen Palloseura otti selkeän 5-0 -voiton Keskuskentältä.

Mustasaareen valmentaja Christoffer Kloo saa jalkeille nipin napin 11 pelaajaa. Myös A- ja B-juniorit pelaavat lauantaina, eli se verottaa hieman, mutta syitä poissaoloille on joka tapauksessa todella paljon.

Mikael Muurimäki ja Teemu Penninkangas parantelevat vielä Jaakko Lammen, Toni Kujalan ja Christian Sundin tavoin jalkojaan, Mikko Ylihärsilällä on takareisivammaa ja Saku Koskinen sotii ahkerasti. Lee Brennan puolestaan on vielä Lontoossa. Kalle Taimilla on puolestaan etureisivammaa. Myös Mikko Väänäsen polvi on hiukan oireillut.

Jäähän toki jäljelle vielä pari maalivahtia, alakertaan Ville Ylinen, Matti Lähitie, Petri Niemi ja Tiitus Lehtinen, sekä Timo Rauhala. Keskikentälle voidaan nakata Chris Cleaverin kaveriksi täysin talven peleissä paikkansa täyttänyt nuori Jesse Jääskeläinen ja linkeiksi vaikka Arttu Seppälä ja Jaakko Vähäpesola, sillä Aki Sipilä saattaa olla henkilökohtaisten syiden vuoksi lauantaina pois kuvioista. Kärkeen Petter Meyerin kaveriksi löytyy toki Miika Asunmaa tai vaihtoehtoisesti Arttu Seppälä, jos linkiksi istuteaan joku muu.

– Siihen suuntaan on joukkueen kanssa menty, mihin olen halunnutkin. Niitä asioita, joita on harjoiteltu, näkyy yhä enemmän kentällä. Prässin toiminta näkyy ja osa niistä hyökkäyspään jutuista, mitä on treenattu, luettelee nyt kerhon valmentajana entiseen kotihalliinsa palaava “Toffe” Kloo.

– Tietenkin aina asioita pitäisi tehdä vieläkin paremmin, mutta meillä on edelleen puolitoista kuukautta aikaa hioa kuvioita, huomauttaa Kloo.

– Lähtökohtaisesti meidän pitäisi kyllä pärjätä tässä pelissä. On tietenkin ihan mielenkiintoista nähdä, ketä kentälle juoksee meitä vastaan. Keijo (Karvonen) kyllä sanoi, että he pelaavat ihan A-junnuilla tämän matsin. Toisaalta voihan olla, että siinä matsissa halutaan hieman katsoa myös uusia edustusjoukkueen pelaajia. No, lauantaina se nähdään, naurahti “Toffe”.

Ottelun voittaja saa seuraavalla kierroksella kotikentälleen ilman ottelua viidennelle kierrokselle edenneen porilaisen FC Jazzin. Porilaisten vastustajaksi arvottu, vielä viime kaudella Ykkösessä pelannut, Tampereen Pallo-Veikot ei sairastelujen yms. syiden vuoksi saanut cupin matsiin joukkuetta jalkeille ja joutui luovuttamaan ottelun.

Peli alkaa Mustasaaren Botniahallissa lauantaiaamusella klo 10.00. Eikä muuta kuin paikalle seuraamaan Kerhon kauden ensimmäistä virallista ottelua.

Aiemmin tällä kaudella

21.01.2011 Närpes Kraft – SJK 1-5 (0-2)
22.01.2011 FF Jaro – SJK 7-2 (3-1)
28.01.2011 SJK – ViPa 4-0 (2-0)
05.02.2011 SJK – Närpes Kraft 5-0 (2-0)
09.02.2011 SJK – Klubi 04 1-0 (0-0)
11.02.2011 SJK – Djurgå;rdens IF 1-2 (1-0)
13.02.2011 SJK – FC Flora 0-7 (0-5)
25.02.2011 SJK – FC Kiisto 3-1 (2-0)

Kerhon maalintekijät
4 – Petter Meyer
3 – Arttu Seppälä
3 – Miika Asunmaa
2 – Timo Rauhala
2 – Jesse Jääskeläinen
1 – oma maali
1 – Chris Cleaver
1 – Miika Korpela
1 – Lee Brennan
1 – Mikko Ylihärsilä
1 – Aki Sipilä
1 – Matti Lähitie