123 456 7890

Kerho 07 aloittaa kautensa sunnuntaina 27.4. klo 18.30 Tampereen Pyynikin kentällä, missä se kohtaa isäntäjoukkue Ilves-Kissat.

On jo aikakin että sarja alkaa. Viime viikot ovat tuntuneet pitkiltä, kun A-junnujen sarja päättyi ja on odoteltu tosipelejä, kommentoi Kerho 07:n vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Kerho 07 pelasi vielä viime kaudella Kakkosen pohjoislohkossa, missä se sijoittui nousijajoukkueena seitsemänneksi. Tälle kaudelle tuli siirto länsilohkoon ja siten monet joukkueet ja pelipaikat ovat nyt uusia.

Ilves-Kissat on hyvin organisoitunut joukkue ja olemme saaneet heistä hyvin infoa, joten emme ihan suureen tuntemattomaan joudu. Pyynikki on kenttänä selkeästi kapeampi kuin oma kenttämme Seinäjoella ja vähän lyhyempi, arvioi Peltonen.

Odotan tiukkaa peliä, kuten sarja-avaukset tietenkin aina ovat. Hienoa että päästään liikkeelle, Peltonen päättää.

Kalle Taimi on mukana kun Kerho 07 aloittaa kauden Ilves-Kissoja vastaan.

Tampereen-Viipurin Ilves-Kissat

Ilves-Kissat on Viipurissa jo vuonna 1932 perustettu urheiluseura, joka nykyään tunnetaan nimellä Tampereen-Viipurin Ilves-Kissat.
Seura oli alunperin nimeltään Viipurin Ilves, mutta Talvisodan jälkeen evakkoseurana Tampereelle siirtyneenä, se joutui lisäämään nimeensä Kissat -loppuliitteen. Tampereen Ilveksen jo hallitessa Ilves nimeä.

Ilves-Kissat on pelannut useita vuosia Suomen pääsarjassa ja voittanut Suomen Mestaruudenkin vuonna 1950, sekä pelannut europelejä. Seura kuitenkin fuusioitui 70-luvulla Tampereen Ilvekseen, joka otti jalkapallon täysimittaisesti ohjelmaansa. Uudelleen se perustettiin 80-luvun lopulla ja uusi tuleminen kohti Palloliiton sarjoja aloitettiin 2000 luvun puolessa välissä.

Ilves-Kissat pelasi Kakkosessa myös kaudella 2012, mutta tippui tuolloin Kolmoseen, nousten takaisin samantien tälle kaudelle.

Seinäjokelaisittain mielenkiintoisen nimi löytyy maalipuiden välistä, sillä TP-Seinäjoen ja SJK:n kasvatti Tuomas Karjanlahti torjuu palloja juuri Ilves-Kissojen paidassa. Vielä viime kaudella SJK:ssa pelannut Karjanlahti muutti Tampereelle opiskelujen perässä.

Ilves-Kissat pyrkii pelaamaan ja kehittämään omaa peliään, eikä vain räiski palloa ylös. Palloa pelataan kontrolloidusti alhaalta keskialueen kautta ja kärjessä on hyökkääjillä selkeät roolit.

Talven aikana joukkue on esittänyt hyviä otteita harjoituspeleissä ja matkan varrella on kaatunut niin Pallo-Iirot kuin paikallisvastustaja TPV:kin. Ilves-Kissat myös solmi yhteistyösopimuksen Ykkösessä pelaavan Tampereen Ilveksen kanssa ja sitä kautta he saavat mukaan lupaavia nuoria pelaajia. Joukkuetta valmentaa Jukka Heinonen.

Tuomas Karjanlahti pelaa alkavalla kaudella Ilves-Kissoissa

Kerho 07 tutulla kokoonpanolla

Kerho 07 pääsee Tampereen reissulle jo hyvin vakiintuneella kokoonpanolla, jolla on pelattu suurin osa talven harjoitusotteluistakin.

Varmuudella Kerho 07:n pelaajista on sivussa vain Jordi Lahnalakso, jolla on pientä kolhua ja näin ollen hän missaa kauden avauksen. Kysymysmerkillä on myös Samppa Bouroussi, jonka pelaaminen varmistuu vasta valmistavien treenien jälkeen.

Edustuksen pelaajista mukana on varmuudella jälleen Kalle Taimi, Timo Rauhala, Jyri Hietarju ja Sami Viljanen. Heidän lisäkseen mukaan lähtee näillä näkymin muutama muu edustuksen pelaaja pitämään yllä pelituntumaa. A-juniori-ikäisiä on mukana useita, ainakin molemmat maalivahdit Ville Viljala ja Paavo Valakari, puolustajat Joona Lautamaja ja Jaakko Vihanta, sekä hyökkäyspään Tuomas Lähdesmäki, Jesse Sarajärvi ja Elias Ahde. Myös muita junioreita saattaa lähteä mukaan.

Kakkosen länsilohkon avausottelu, Ilves-Kissat – Kerho 07, Tampereen Pyynikin Stadionilla sunnuntaina 27.4. klo 18.30.

Nuoret Joona Lautamaja (vas.) Tuomas Lähdesmäki ja Jesse Sarajärvi (oik.) ovat mukana Tampereella.