123 456 7890

Tuomas Lähdesmäki ja Emil Lidman iskivät molemmat kahdesti maalijuhlissa Närpiön Mosedalilla. Samalla Kerho 07 nappasi tärkeät pisteet ja samalla varmisti sarjapaikan ensi kaudelle. Mitään hätää tippumisen suhteen ei tosin ollutkaan ja nyt kolmantena olevaan Kraftiinkin eroa on enää kaksi pistettä. Kerho 07 kausi onkin sujunut erinomaisesti ja nuorten pelaajien esiinmarssi miesten kakkosessa on ollut erityisen ilahduttavaa. Tänäänkin peliaikaa sai peräti yhdeksän A- tai B-ikäistä junioria.

Kraft – Kerho 07 2-5 (1-1)
1-0 2 min Evan James
1-1 15 min Tuomas Lähdesmäki
1-2 75 min Jesse Sarajärvi
1-3 78 min Emil Lidman
1-4 81 min Emil Lidman
2-4 84 min Jonas Granfors
2-5 85 min Tuomas Lähdesmäki

Kraft sai otteluun todellisen shokkialun, kun heti toisella peliminuutilla palloa kaivattiin vierasjoukkue Kerho 07:n maalista. Tuore kanadalaisvahvistus Evan James leikkasi oikealta keskelle ja tykitti pallon etuyläkulmaan.

Kerho kuitenkin toipui shokista nopeasti ja otti pelin haltuunsa. Vartin pelin jälkeen Jesse Sarajärvi keskitti oikealta laidalta matalana maalilla olleelle Tuomas Lähdesmäelle ja tämä jatkoi suoraan etukulmaan. Kerho meinasi vielä lisätä johtoa samantien, kun Antti Palomäki pelattiin vapaaksi aivan maalivahdin alueen viivalle, mutta veto suuntautui kohti Kraftin maalivahtia.
Puoliajalle mentiin Kerhon hallinnasta huolimatta tasatilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui vieraiden komennossa, mutta hallintaa ei tahdottu saada kulmatilanteita vaarallisemmaksi. Lopulta kun tultiin jo ottelun viimeiselle parikymmen minuuttiselle, alkoi maaliverkko heilua. Ensin Emil Lidman heitti sivurajaheiton debyyttiotteluaan pelaavalle Arinse Uadelle ja nuori englantilainen jatkoi sen kulmalipulta maalin takatolpalle. Takatolpalta Jesse Sarajärvellä oli helppo työ nostaa Kerho ottelussa johtoon.

Hetkeä myöhemmin edellistä maalitilannetta käynnistämässä ollut Lidman pääsi itse lisäämään johtoa. Saatuaan kiitoksena läpisyötön Sarajärveltä. Lidman rimpuili läpi ja pisti etukulmasta sisään. Sama mies oli asialla välittömästi uudelleen, kun mies prässäsi pallon puolustukselta ja sijoitti hienosti lukemiksi jo 1-4.

Kraft kuitenkin meinasi päästä vielä peliin mukaan. Jonas Granfors karkasi läpiajoon paitsion rajamailta ja toi Kraftin kahden maalin päähän. Kuitti tuli kuitenkin samantien kun peliä jatkettiin ja Tuomas Lähdesmäki ampui todella upeasti noin kolmestakymmenestä metristä pallon maalin takayläkulmaan. 2-5 olivat myös ottelun loppunumerot ja Kerho 07 sai aloittaa voitonjuhlat.

Pisteet tulivat tarpeeseen, sillä muutamassa edellisessä ottelussa esitykset ovat olleet hyviä, mutta sitä palkintoa ei ollut tahtonut tulla täyden pistepotin muodossa.

Alku ravisti meidät hereille ja sen jälkeen ei kyllä ollut epäilystä kuka peliä vei. Kraftilla oli kyllä paikkoja erikoistilanteista ja he ovat niissä vaarallisia isokokoisine pelaajineen, mutta kyllä me välillä ihan dominoimme kenttätapahtumia tänään, kertoo Kerho 07:n vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Kraft pelasi aika korkealla puolustuslinjalla ja me käytimme sitä hyväksemme. Loimme painetta ja paikkoja. Elias Ahde teki paljon juoksuja syvyyteen ja saimme samalla linjan etupuolellekin tilaa. Toisella puoliajalla sitten alkoi tulla oikein kunnolla onnistumisiakin. Peli-ilo näkyi kyllä tänään jätkistä, päättää Peltonen.

Ottelun parhaana palkittiin Kerho 07:n kapteeni Aki Sipilä, kaksi tähteä Tuomas Lähdesmäelle ja yksi tähti kotijoukkueen Må;rten Grandellille.

Kerho 07 pelaa ensi lauantaina 20.9. klo 16.00 kotiottelun Sporting Kristinaa vastaan. Tuo ottelu pelataan kuitenkin poikkeuksellisesti Ylistaron kentällä.

Kerho 07:Paavo Valakari MV, Antti Viita, Joona Lautamaja, Arinse Uade (83› Timo Rauhala), Miika Korpela, Aki Sipilä (87› Niko Laaksonen), Tuomas Lähdesmäki, Emil Lidman, Jesse Sarajärvi, Antti Palomäki ja Elias Ahde (83› Samir Bouroussi).

Etualalla oleva Emil Lidman iski kahdesti. KUVA PASI PALO