123 456 7890

Kakkosen Pohjoislohkossa pelaava, Seinäjoen Jalkapallokerhon farmiseura Kerho 07, kohtaa vieraspelissä lohkoa johtavan FC YPA:n.

Kerho 07 on itseasiassa vain kolmen pisteen päässä YPA:sta neljäntenä, mutta pelin enemmän pelanneena.

Joukkueet kohtasivat kauden alla harjoitusottelussa Seinäjoella ja tuolloin päädyttiin tasatulokseen 2-2. FC YPA on ollut sarjassa kuitenkin erittäin vakuuttava ja pelannut kuusi otteluaan tappiotta, hirmuisella +18 maalisuhteella.

Näin ollen ei paljon kovempaa testiä voisi Kerho 07:lle tulla Kakkosessa eteen tällä kaudella.

Viime kaudella seurat tekivät yhteistyötä ja useampikin SJK pelaaja oli lainalla FC YPA:n riveissä. Nyt kun SJK Reservit nousivat Kakkoseen, ei yhteistyölle enää ole tarvetta.

Ottelu pelataan Ylivieskan Safarilla, nykyään PPO Areenana paremmin tunnetulla mainiolla ruohokentällä, sunnuntaina 9.6. klo 18.30.

Timo Rauhala pelasi viime kaudella lainasopparilla muutaman ottelun FC YPA:n riveissä.

FC YPA haluaa Ykköseen.

Alunperin Ylivieskan Pallo nimellä jo 50-luvulla pelannut FC YPA, kuului jo talvella, ennen ainoatakaan sarjaottelua, pohjoislohkon ennakkosuosikkeihin ja se tavoittelee sarjanousua tosissaan.

Tällä kaudella FC YPA on murjonut kaikki muut vastustajansa, mutta pelannut kerran tasan ja tämä tapahtui Vaasassa VIFK:n vieraana.

Joukkue on jo pitkään kuulunut Kakkosen kovimpiin, mutta aina on löytynyt lohkosta vielä kovempia joukkueita, jotka ovat paikan nousukarsinnoista vienyt harmittavasti nenän edestä.

Jani Sarajärven valmentama ylivieskalaisjoukkue on nyt kuitenkin vahvistunut nimekkäillä pelaajilla, mm. viime kaudella TPS:n liigajoukkueessa pelannut Leroy Maluka on liittynyt mukaan, samoin VPS:n maalivahti Juuso Kevari ja Ykkösen AC Oulunkin testissä ollut Louis Derbyshire.

Ennestään joukkueella on nimekkäitä pelaajia, venäläinen Radik Akhmetkhanov keskikentällä ja maaliahne Dragan Pejic kärjessä. Serbihyökkääjä Pejic on iskenyt pelaamassaan kuudessa ottelussa jo käsittämättömältä tuntuvat 10 maalia ja häntä säestää vierellä toinen Serbihyökkääjä, Sasa Savic, joka on onnistunut neljä kertaa.

Keltapaitainen FC YPA tulee olemaan siten vähintäänkin kova testi Kerho 07:n ryhmälle.

Dragan Pejic (vas.) ja Ville Ylinen (keskellä) kohtaavat jälleen. Kuva kaudelta 2011.

Kerho 07 kasaa rivit

Kauden toisen tappionsa viime viikolla kärsinyt Kerho 07 kasaa tähän otteluun rivinsä uudelleen ja lähtee ennakkoluulottomasti haastamaan vahvaa kotijoukkuetta.

Omat haasteensa toki tuo SJK edustuksen ottelu FC Hakaa vastaan samaan aikaan, virolaiskaksikko Gert Kamsin ja varsinkin Kerho 07:ssa paljon minuutteja pelanneen Stanislav Goldbergin maajoukkuekomennukset, sekä SJK U19 joukkueen SM-sarjakamppailu vain päivää aiemmin.

Edustusjoukkue tarvitsee Kamsin poissaollessa kenties yhden tai kaksi vahvistusta Kerho 07:n riveistä ja osa junioreista pelaa pääottelunaan juuri lauantaina vierasottelun TPS:ää vastaan.

Pelimiehiä kuitenkin löytyy ja parhaalla mahdollisella ryhmällä Ylivieskaan matkataan. YPA on tuttu joukkue, jonka metkut on hyvin joukkueella ja valmentaja Max Peltosella tiedossa. Viime kaudella SJK teki yhteistyötä juuri FC YPA:n kanssa ja nyt Kerho 07:ssa pelanneista pelaajista Timo Rauhala, Sami Viljanen, Jesse Jääskeläinen ja Jesse Sarajärvi olivat lainalla heidän riveissään kaudella 2012.

FC YPA – Kerho 07, sunnuntaina 9.6. klo 18.30, Ylivieskan PPO Areenalla.