123 456 7890

Kerho 07 ottti maukkaan voiton Kakkosen Pohjanmaan paikallisottelussa, sillä vastassa oli rakas ruotsinkielinen kilpakumppani Vaasasta.
Sankarina ottelussa oli A-junnuikäinen Jesse Sarajärvi, joka iski ottelun kaikki maalit.
Kaikenkaikkiaan ottelu oli Kerholta varsin kypsä esitys, vaikka joukkueen keski-ikä pyörii korkeintaan 20 ikävuoden tienoilla. Voitolla Kerho otti myös askeleen kohti varmaa sarjapaikkaa Kakkosessa ensi kaudelle.

Kerho 07 – VIFK 2-0 (1-0)
1-0 41 min Jesse Sarajärvi
2-0 78 min Jesse Sarajärvi

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Kerholta hyvää peliä ja pallohallintakin pysyi kotijoukkueella, vaikka sarjasijoitusten perusteella Kerho lähti otteluun selvänä altavastaajana.
Keskikentällä varsinkin Juuso Aalto esiintyi edukseen ja mies oli järjestelemässä ouseampaakin tilannetta yhdessä kärkimiesten kanssa.

Kim Palosaari pelasi normaalista poiketen hieman alempana ja tuntui että tuo paikka sopi hänelle paremmin kuin selkeä piikkipaikka. Hän voitti hyökkäspäässä monta kaksinkamppailua ja jatkoi palloja laitoihin nopeille Aallolle ja Sarajärvelle.

10 minuutin pelin jälkeen Kerho sai ensimmäisen maalipaikkansa, kun VIFK pelaaja rikkoo Goldbergia ja Juuso Aalto asettuu pallon taakse. Kova ja kierteinen pallo tippuu vain hieman etuyläkulman yläpuolelta riman väärälle puolelle.

20 minuuttia takana ja jälleen Aalto asialla ja hän pelaa Sarajärven linjan taakse unelmapaikkaan. Tällä kertaa Olli Nylund VIFK:n maalissa vetää vielä pidemmän korren.

Puolen tunnin jälkeen peli hieman tasaantuu ja myös VIFK saa koittaa maalintekoa. Ensin Males Lombo vetää avopaikasta pallon taivaan tuuliin erikoistilanteen jälkeisistä.
Sama mies asialla vain hetkeä myöhemmin ja Lombo pääsee nokikkain Kerhon maaliin armeijan harmaista paluun tehneen Tuomas Karjanlahden kanssa. Karjanlahti nappaa unelmapelastuksen ja Lombo jää pyörittelemään päätään epäuskoisena.

Puoliajan viimeisellä viisiminuuttisella pommitetaan jälleen vierailijoiden päätyä ja ensin Palosaari antaa loistavan syötön Aallolle. Aalto ottaa pari askelta sisäänpäin ja ampuu komeasti kuudentoista alueen rajalta kohti takakulmaa. Pallo kuitenkin tippuu vain ylärimaan, mutta paluupallossa on ensimmäisenä Jesse Sarajärvi, joka puskee Kerhon ansaittuun 1-0 johtoon.

Toiselle puoliajalle vaasalaisten valmentaja, entinen SJK luotsi Tomi Kärkkäinen, on piiskannut omiinsa lisää uskoa ja ensimmäiset minuutit mennään vierailijan komennossa.

Tuo hyvä vire kuitenkin katkeaa jo kymmenisen minuutin pelin jälkeen, kun Robin Nordlund hölmöilee kostamaan Jesse Jääskäläiseltä hetkeä aiemmin saamaansa taklausta. Hirmu vauhti ja suoraan jaloille. Tuomari nostaa kuitenkin vain keltaisen, vaikka punainenkaan ei vääryys olisi ollut. Nordlundilla on kuitenkin jo keltainen ensimmäiseltä puoliajalta alla ja näin VIFK jatkaa ottelua miehen vajaalla Nordlundin siirtyessä aikaiselle suihkukomennukselle.

Ulosajo muuttaakin pelin painopisteen jälleen isäntien komentoon ja pallo alkaa pyöriä hyvin mieheltä miehelle. VIFK koittaa iskeä vastaiskuilla, mutta Kerhon puolustuksessa Kalle Taimi ja espanjalainen Juli Serrano hoitaa kaikki pallot turvallisesti omille.

Puoliajan loppupuolella Kerho vaihtaa sisään nuorta voimaa, kun ensin kokenut kapteeni Ville Ylinen tulee sivuun ja Teemu Lukkari paikkaa hänet keskikentällä. Vähän myöhemmin myös Kim Palosaari vaihdetaan vielä B-junnuikäiseen Tuomas Lähdesmäkeen.

Lähdesmäki tuokin säpinää kärkeen ja järjestelee pariinkin otteeseen hyviä tilanteita vastustajan maalille.

Lopullinen niitti ottelulle nähdään 78 minuutilla. Pallo pelataan ensin oikeaan laitaan Sami Viljaselle, joka keskittää Sarajärvelle päivän toisen osuman.

Loppunumeroiksi jää 2-0, vaikka Kerho olisi voinut vielä lisääkin kenties iskeä.

Veikkausraati palkitsee ansaitusti vain kotijoukkueen pelaajia, kun kolme tähteä menee illan tähdelle, Jesse Sarajärvelle. Kaksi tähteä tilanteet topparin tontilla hoitaneelle ja palloa hyvin liikkeelle laittaneelle Juli Serranolle ja yksi tähti Tuomas Karjanlahdelle, jota ilman peli olisi voinut saada aivan toisenlaisen käänteen, jos Lombo olisi pallon maaliin asti läpiajostaan saanut.

Kerho 07 nousee voitollaan 28:aan pisteeseen, takana pysyy KPV Kokkolasta kolmen pisteen päässä, PK-37 neljän pisteen päässä ja ensimmäiseen suoran tippujan paikalla olevaan Rotuaarin Palloon ero on jo kymmenen pistettä.
Tervarit pitää sarjan jumbosijaa ja on jo varmistanut tippumisensa, kerättyään vain viisi pistettä tällä kaudella.
Pelejä on jäljellä enää viisi ja koska vain kaksi joukkuetta tippuu suoraan ja kaikkien lohkokojen kolmanneksi viimeisten vertailussa heikommin pisteitä keränneitä löytyy muista lohkoista, näyttää siltä että Kerho jatkaa myös ensi kaudella Kakkosessa. Mitään romahduksia ei tokikaan saa silti enää tulla.

Seuraavaksi Kerho 07 kohtaa juuri edellään olevan GBK:n Kokkolassa. Piste-ero heih�n on kuusi pistettä. Tuo ottelu pelataan sunnuntaina 8.9. klo 16.00.

Kerho 07: Tuomas Karjanlahti, Kalle Taimi, Juli Serrano, Sami Viljanen, Joona Lautamaja, Ville Ylinen (68′ Teemu Lukkari), Jesse Jääskeläinen, Jesse Sarajärvi, Juuso Aalto, Kim Palosaari (72′ Tuomas Lähdesmäki) ja Stanislav Goldberg (82′ Samppa Bouroussi).

Penkillä: Paavo Valakari

Kortit: Keltaiset: Goldberg ja Viljanen

Vasta A-junnuikäinen Jesse Sarajärvi oli tänään Kerho 07:n maalitykkinä.