123 456 7890

Matti Lähitien komea vaparimaali ja ensimmäisen puoliajan, kulmatilanteessa omasta puolustajasta sisään pompannut osuma, toivat Kerho 07:lle kaivatatun voiton Seinäjoen Keskuskentällä. Toisella puoliajalla maalivahti Luis Fernando esitti unelmatorjuntoja, Hämeenlinnan rynnistäessä päälle. Kerho kuitenkin pelasi vakuuttavasti loppuun saakka ja katkaisi voitolla orastaneen tappioputken.

Kerho 07 – FC Hämeenlinna 2-0 (1-0)
1-0 7 min oma maali
2-0 54 min Matti Lähitie

Kerho 07 sai otteluun loistavan alun. Jesse Sarajärvi antoi kulmapotkun ja Hämeenlinnan Miro Purosto ohjasi pallon epäonnekseen omaan maaliin. Kolmen kuukauden tauon jälkeen avauskokoonpanossa ollut Sami Viljanen oli vaikea pideltävä hämeenlinnalaispuolustajille etenkin ensimmäisellä puoliajalla, eikä pitkä loukkaantuminen näkynyt otteissa. Viljanen pääsi kokeilemaan maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta Hämeenlinnan puolustus onnistui blokkaamaan laukauksen. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Viljanen leikkasi vasemmalta laidalta keskelle ja pääsi laukomaan, mutta veto jäi heppoiseksi.

Hämeenlinna oli vaarallinen erikoistilanteissa ja kaukolaukauksissa. Ensimmäisen puoliajan lopulla Hämeenlinna saikin vaparin hyvästä paikasta, mutta Luis Fernando torjui maalillaan hienosti. Viimeisellä minuutilla Hämeenlinnan tasoitusmaali oli erittäin lähellä, kun Xhevdet Zeqiri pääsi laukomaan takatolpalta. Arttu Aromaa oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja onnistui blokkaamaan Zeqirin laukauksen ja estämään varman maalin.

Kerho sai vapaapotkun ottelun 54. minuutilla. Matti Lähitie antoi näytteen loistavasta erikoistilanneosaamisestaan ja laukoi pallon vastustamattomasti ohi Sergei Lepmetsin. Viimeisen reilun varin aikana Hämeenlinna vyörytti hyökkäyksiä kohti Kerhon maalia. Xhevdet Zeqiri pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta kulma oli sen verran pieni, että Luis Fernando torjui helposti. Ensimmäistä kauttaan miesten sarjassa pelaavan Joona Niemisen kaukolaukauksen eteen Luffe sen sijaan venyi komeasti.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Hämeenlinna oli jälleen erittäin lähellä kavennusmaalia, mutta Aki Sipilä pelasti maaliviivalta. Tämän jälkeen Luis Fernando esitti vielä yhden komean torjunnan ja lopussa yksi vierasjoukkueen laukaus kolahti ylärimaan.

Puolustuspeli oli hyvää tänään. Eka puoliaika oli meidän, pidimme hyvin palloa. Puolustuspeli pysyi kasassa toiselle jaksolle, mutta hiukan hosuttiin ja höntyiltiin ja tehtiin helppoja syöttövirheitä. Tiedettiin, että Hämeenlinnalla on tukala paikka ja he varmasti taistelevat joka pallosta, repivät ja raastavat. Jätkät vastasivat siihen hyvin. Luffe piti meidät pystyssä toiselle jaksolla, sanoi Kerho 07:n päävalmentaja Max Peltonen ottelun jälkeen.

Ottelun parhaana palkittiin Kerho 07:n maalivahti Luis Fernando, kaksi tähteä komean vaparimaalin tehneelle Matti Lähitielle ja yksi tähti Kerhon keskikenttää dominoineelle Aki Sipilälle.

Kerho 07 kohtaa seuraavaksi ensi viikon sunnuntaina, 31.8. Rauman Pallo-Iirot. Raumalaiset vaihtoivat juuri valmentajaa ja tulevat uudessa komennossa Seinäjoen Keskuskentälle. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.30.

Kerho 07:Luis Fernando MV, Timo Rauhala, Matti Lähitie, Aki Sipilä, Jesse Jääskeläinen, Elias Ahde (87› Niko Laaksonen), Emil Lidman (61› Antti Palomäki), Arttu Aromaa, Jesse Sarajärvi, Tuomas Lähdesmäki ja Sami Viljanen (79› Samppa Bouroussi).


Luffe esitti tänään komeita torjuntoja Kerhon maalilla.