123 456 7890

Kakkosen Pohjoislohkossa on vielä kaksi kierrosta pelaamatta ja ensi sunnuntaina Kerho 07 pelaa noista ensimmäisen, kun se vierailee Ylivieskassa, nousua edelleen hamuavan FC YPA:n kotikentällä.

FC YPA – Kerho 07 alkaa Safarin kentällä klo 16.00, eli täsmälleen samaan aikaan kun SJK edustus taistelee voitosta Seinäjoen Keskuskentällä.

Sinänsä sillä ei ole merkitystä joukkueen kokoonpanon kannalta, vaan ryhmät molempiin on ollut nimettynä jo elokuun lopusta alkaen.

Sarjapaikkansa ensi kaudeksi jo varmistaneelle Kerho 07:lle pelillä ei kuitenkaan ole sarjan kannalta merkitystä, mutta hyvin jo aiemmin tällä kaudella ylivieskalaisia vastaan esiintynyt ryhmä, haluaa varmasti näyttää mihin pystyy paineettomassa tilassa.

Mukaan lähtee myös paljon nuoria pelaajia, joille tarjotaan tärkeitä näyttöpaikkoja Palloliiton alaisissa miesten sarjoissa.

Haluan nähdä muutamalta pelaajalta vielä näyttöjä tulevaisuuden varalle. Sekä ensi kauden Kerho 07:n, että jopa edustuksen paitaa ajatellen, sanoo joukkueen päävalmentaja Max Peltonen.

Meillä on nyt kuitenkin ollut koko ajan paljon nuoria mukana ja siellä monella on edellytyksiä pelata joko isossa roolissa Kakkosta tai hakea paikkaa ylempääkin, jatkaa Peltonen.

Kerho 07:n valmentaja Max Peltonen haluaa näyttöjä nuorilta pelaajiltaan tulevaisuuden varalle.

FC YPA neljän pisteen päässä voitosta

Ylivieskassa tällä pelillä on hurjasti merkitystä, sillä heillä taistelu sarjan voitosta jatkuu ainakin vielä tämän pelin verran.

Sarjaa johtaa PS Kemi 55:llä pisteellä ja FC YPA on kerännyt kasaan neljä pistettä vähemmän, eli 51 pistettä.Siten jos PS Kemi häviäisi oman pelinsä vieraskentällä KPV:lle, voisi FC YPA jatkaa voittamalla Kerho 07:n vielä viimeiseen kierrokseen asti kemiläisten kiusaamista.

Kakkosija Ylivieskassa on jo käytännössä varma, jollei sitten murskatappiot molemmissa viimeisissä otteluissa veisi maalisuhdettakin alaspäin.

FC YPA:n kone on toisaalta loppukaudessa hieman yskähdellyt, kun KPV kävi voittamassa heidät kotonaan 3-0 luvuin syyskuun alussa, sen jälkeen vierastasapeli Vasa IFK:n kanssa ja edellisessä pelissä murskavoitto jo tippumisen varmistaneesta Tervareista 7-1 luvuin.

Onko Kerho 07 jälleen liian kova kanto ylivieskalaisten kaskessa? Vai nouseeko FC YPA maalitykki Dragan Pejicin johdolla voittoon?

Kerho 07 kaatoi nousua tavoittelevan FC YPA:n kotonaan tylyin 4-0 luvuin. Kuvassa a-junnuikäinen Jesse Sarajärvi FC YPA puolustuksen puristuksessa.

Nuori joukkue jälleen matkaan

Kerho 07 on peluuttanut tällä kaudella omia nuoria kasvatteja pitkin kautta ja moni heistä on osoittanut kykynsä nousta askeleita ylöspäin urallaan myös ensi kaudella. Viime kotiottelussa nähty Tuomas Lähdesmäki show nyt tuoreimmassa muistissa.

Kerho lähtee siten tähän vierasotteluun jälleen nuorehkolla porukalla, mutta toisaalta hyvin pitkälti samalla millä on pelattu pari edellistäkin ottelua.

Voittoa lähdetään hakemaan ja FC YPA on ainakin kertaalleen tällä kaudella kaadettu komein luvuin, kun elokuun alussa Keskuskentällä Kerho iski jopa 4-0 luvut taululle.

Toisaalta kauden enimmäinen kohtaaminen Ylivieskassa oli silloin kotijoukkueen heiniä 3-0 voitolla.

Kerholla ei varsinaisesti ole pelissä panosta, mutta kaatamalla FC YPA:n se nousisi sarjassa yhden pykälän ylöspäin, ohi Kokkolan GBK:n joka pelasi tämän kierroksen ottelunsa jo aiemmin Vaasassa. Joukkueiden piste-ero on kaksi pistettä.

Pelikieltoja ei ole ja Kerho pääsee peliin kuuden ottelun tappiottomassa putkessa.

FC YPA – Kerho 07, sunnuntaina 29.9. klo 16.00.