123 456 7890

Kerho 07 ei kyennyt laittamaan kapuloita Ylivieskan Pallon vakuuttavasti kulkevaan vankkuriin vaan kotijoukkue piti kaikki kolme pistettä itsellään lukemin 3-0. Ottelussa nähtiin jälleen pari uutta debytanttia Kakkosen tasolla, kun vasta B-juniori-ikäinen Paavo Valakari vaihdettiin toiselle puoliajalle maalipuiden väliin Joakim Jansin saatua aivotärähdyksen. Myös Roope Takala esiintyi ensimmäisen kerran Nollaseiskan paidassa.

FC YPA – Kerho 07 3-0 (0-0)
73 min 1-0 Dragan Pejic
86 min 2-0 Rami Tirkkonen
88 min 3-0 Rami Tirkkonen

Ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan hyvä. Joukkueen puolustaminen ja yhdessä tekeminen hyvää. FC YPA toki hallitsi palloa ehkä pikkuisen enemmän, mutta Kerho pääsi muutaman kerran vaarallisesti paikkoihinkin, kun Penninkangas toi hyvin palloa ylös laidaltaan ja Palosaari teki kovasti töitä FC YPA:n isoja toppareita vastaan.

Kerho 07:n riveissä tämän kauden debyyttinsä teki myös SJK edustuksen fysio Juha-Jaakko Ulvila, joka palasi kentille 8 kuukauden tauon jälkeen. Ulvila pelasi viime kaudella SJK Reservien riveissä kun joukkue nousi Kakkoseen ja loukkaantui Regions cupin finaalissa Helsingin Sonerastadionilla.

Kerho puolusti hyvin ja kurinalaisesti koko puoliajan, eikä vastustaja saanut pallohallinnastaan huolimatta kunnollisia vetopaikkoja. Vastaiskuista sitten päästiin hätyyttelemään toisessa päässä.

Kertaalleen Palosaari pääsi yksin läpi, mutta YPA maalivahti Juuso Kevari torjui hienosti vedon jalallaan. Seuraava paikka syntyi kun Penninkankaan keskitys kimposi inhottavasti omasta puolustajasta kohti maalia ja taas Kevari torjui komeasti.

Maalia ei lopulta saanut kumpikaan joukkue ja puoliaika päättyi maalittomana.
Tauolla Kerho 07 valmentaja Peltonen huomasi että maalivahti Joakim Jans ei ollut ihan oma itsensä.

Hän oli saanut alkulämmöissä pallon päähänsä, mutta kukaan ei huomannut siinä mitään erikoista. Puoliajalla kaveri olikin sitten ihan pihalla, eikä hän muistanut mitään. Tilattiin ambulanssi paikalle ja joukkueenjohtaja Jarmo Tervasmäki lähti hänen kanssaan sairaalaan. Aivotärähdys oli diagnoosina sieltä, kertoo Max Peltonen.

Kerho 07 joutui siten vaihtamaan puoliajalla maalivahtia ja vasta B-junnuikäinen Paavo Valakari teki näin debyyttinsä Kakkosen tasolla.

Myöhemmin toisella puoliajalla nähtiin myös toinen debytoija, kun A-juniori Roope Takala tuli 71 minuutilla Juha-Jaakko Ulvilan tilalle. Näin jo 8 omaa SJK junioria on saanut peliaikaa tämän kauden Kakkosessa Kerho 07:n riveissä.

Toisella jaksolla FC YPA tuli kuitenkin paljon kovempaa päälle ja vaikka Kerho onnistui puolustamaan aina tunnin kohdalle asti, alkoi väsymys näkyä joukkueen riveissä ja YPA sai vaarallisia maalipaikkoja. Maali alkoi roikkua ilmassa.

Vähän ennen ottelun ensimmäistä maalia, sai YPA pallon jo kertaalleen ylärimaan Leroy Malukan kaukolaukauksesta, mutta lopullisesti kuparinen rikkoutui vasta 73 minuutilla, kun muutaman syöttörallin jälkeen maaliahne Dragan Pejic pääsee oikealta läpi ja sijoiti varmasti pallon maaliin. Maali on miehelle jo kauden 11 tämän kauden Ykkösessä.

Maalin jälkeen Kerho 07 piristyi jälleen taistelemaan ja Penninkangas nostettiin Palosaaren kanssa kärkeen. Muutaman puolittaisen tilanteen jälkeen Juuso Aalto pääsee leikkaamaan oikealta alueelle sisään. YPA puolustaja kaataa hänet ja pallo laitetaan pilkulle. Aalto itse laukomaan, mutta ottelussa hopeisella mitalilla palkittu Kevari nappaa jälleen pallon aivan alakulmasta.

Samantien torjunnan jälkeen YPA pääsee nopeaan hyökkäykseen ja vaihdosta sisään tullut Rami Tirkkonen iskee numeroiksi 2-0 ja samalla Kerhon selkäranka katkeaa. Ottelun 3-0 maali saman miehen toimesta oli pelkkää kosmetiikkaa.

YPA on hyvä jengi. He ovat tällä hetkellä ilmi liekeissä ja heidän pelinsä kulkee hienosti. YPA on varmasti sarjan kärkisijoilla kauden päättyessä. Pidettiin kuitenkin kasassa eka jakso todella hyvin ja päästiin 0-0 tilanteessa toiselle jaksolle. Toisella jaksolla pieni notkahdus ja kaveri pääsi lähemmäs maalia ja saivat paineen. Siitä sitten maali ja kun emme saaneet pilkustakaan sisään, kuului 2-0:n jälkeen naksahdus ja peli oli siinä, kommentoi Max Peltonen ottelua.

Olen kuitenkin tyytyväinen moraaliin puolustamisessa, varsinkin ensimmäisellä jaksolla se oli todella hyvää. Saatiin tila pois vastustajilta, jatkaa Peltonen.

Paavo tuli sisään hyvin, oli aktiivinen ja esitti muutama torjunnankin. Hänen piikkiin maalit ei ainakaan mennyt, kommentoi Peltonen lopuksi tuoretta debytanttia.

Seuraavan kerran Kerho 07 on tulessa Seinäjoen Keskuskentällä lauantaina 15.6. klo 16.00. Silloin vastaan tulee Pohjanmaan paikallisessa Kokkolan Palloveikot.

Kerho 07: Joakim Jans (46. Paavo Valakari), Teemu Penninkangas, Teemu Lukkari, Juha-Jaakko Ulvila (71. Roope Takala), Jesse Jääskeläinen, Ville Ylinen, Juuso Simpanen, Samir Bouroussi, Juuso Aalto, Jesse Sarajärvi (58. Eetu Takala), Kim Palosaari