123 456 7890

Kerho 07 matkustaa ensi sunnuntaina, 25.8. klo 18.30 Iisalmessa Sankarniemen kentällä, pelattavaan Kakkosen Pohjoislohkon otteluun, jossa se saa vastaansa isäntäjoukkue Pallokerho-37:n.

Ottelu on todellinen kuuden pisteen kamppailu, sillä PK-37 on sarjassa juuri Kerho 07 alapuolella seitsemäntenä, mutta vain yhden pisteen Kerhon takana. Kerholla on kasassa 24 pistettä ja maalisuhde molemmilla on sama. Voitolla Kerho pääsisi karkumatkalle ja jo kenties turvaamaan sarjapaikkaansa ensi kaudelle.

Joukkueiden takana niskaan hengittää nimittäin KPV Kokkolasta, sijalla 8, ja heillä on piste-eroa Kerhoon vain kaksi pistettä ja PK-37:aan piste.

Tämän ottelun häviäjä joutuu siis vuoren varmasti mukaan tippumistaistoon kokkolalaisten kanssa, mutta voitolla sarjapaikka alkaisi näyttää huomattavasti paremmalta.

Pääseekö Kerho 07 juhlimaan tärkeää voittoa Sankarniemen kentällä sunnuntaina?

PK-37:n puolustus vuotaa

Alkukaudesta hyviin asetelmiin, sarjan paremmalle puolisikolle päässyt Iisalmen PK-37, on nyt muutamassa viime ottelussa hukannut otteensa ja se on vajonnut mukaan lähelle tippumistaistoa.

Mitään varsinaista hätää ei toki iisalmelaisilla ole, kuten ei Kerho 07:llakaan, mutta takana tuleva KPV on äitynyt loppukaudesta siihen malliin kovaan vireeseen, että se on voittanut molemmat yläpuolella olevat vastustajansa.

Viime viikonloppuna KPV:n uhriksi joutui juuri PK-37, joka hävisi Kokkolassa pelatun ottelun peräri 5-1 lukemin, vaikka se sai otteluun mukaansa vahvistuksia Kuopion Palloseuran Veikkausliigajoukkueestakin.

PK-37:n pelaajavalmentaja Mika Lähderinne julistikin tuon ottelun jälkeen, että muutoksia on tulossa.

Sinsänsä 8. sarjapaikka ei tippumista vielä takaa, vaan siinä joutuu vertailuun muiden lohkojen saman sijan haltijoiden kanssa. Sijalla 9. oleva Rotuaarin Pallo on jäänyt jo kahdeksan pisteen taakse ja viimesenä oleva Tervarit on jo käytännössä tippunut.

Kaikenkaikkiaan PK-37 on päästänyt kuitenkin sarjassa toisiksi eniten maaleja, jopa 43, vaikka otteluita on pelattu vain 20. Vain Tervareilla on enemmän päästettyjä maaleja.

Viidestä viimeisestä ottelusta PK on onnistunut voittamaan vain yhden ja sen jälkeen on tullut kolme tappiota putkeen. Samaan aikaan Kerho 07 on onnistunut voittamaan viidestä ottelustaan kaksi ja edellinen tuli juuri viime viikonloppuna kotikentällä Rotuaarin Pallosta.

Iisalmelaisten mukana on muutama mielenkiintoinen nuori pelaaja ja varsinkin vasta 16 vuotias Ilmari Niskanen on ollut huikeassa vireessä ja miehestä tullaan varmasti kuulemaan tulevaisuudessa.

Tiettävästi pelikieltoja ei PK-37:lla ole, eikä ole tietoa heidän loukkaantumistilanteestakaan.

Kapteeni Ville Ylinen missaa sunnuntain ottelun korttitilin täyttymisen vuoksi.

Kerho 07:lla useampi pelikielto

Kerho 07 joutuu lähtemään otteluun ilman kapteniaan Ville Ylistä, kokenutta hyökkääjää Mikael Muurimäkeä, sekä laitapakkina hyvää kautta pelannutta nuorta Sami Viljasta, sillä he ovat kaikki pelikiellossa.

Ylisen ja Viljasen korttitili täyttyi viime ottelussa, kun taas Muurimäki sai siinä ottelussa suoran punaisen ja miehen huilu kestää vielä tämän jälkeen seuraavankin ottelun.

Kerho kuitenkin saanee mukaansa edustusjoukkueen pelaajia, jotka eivät pelaa lauantaina Ilvestä vastaan Tampereella, sekä useamman nuoren pelaajan SJK U19 riveistä.

Edellinen joukkueiden kohtaaminen päättyi tasapeliin Seinäjoella, lukemin 1-1 ja kauden alussa pelattu vierasottelu Iisalmessa päättyi Kerhon voittoon 0-2 luvuin.

Täyttä pistesaalista lähdetään itärajan tuntumasta hakemaan ja sillä alettaisiin käytänössä varmistella sarjapaikkaa ensi kaudelle.

PK-37 – Kerho 07, Iisalmessa sunnuntaina 25.8. klo 18.30.

Viron alle 21-vuotiaiden maajoukkuemies, Stanislav Goldberg, iski viime viikonloppuna Kerholle komean voittomaalin 2-1 lukuihin päättyneessä ottelussa.