123 456 7890

Kerho 07 Akatemia nappasi jälleen kotivoiton, kun se kaatoi Vaasan FC Kiiston Keskuskentällä pelatussa Pohjanmaan paikalliskamppailussa. Tällä kertaa voitto ei tullut aiempien otteluiden tapaan 3-1 luvuin, kun vain yksi maali riitti tällä kertaa. Se syntyi ensimmäisen puoliajan alussa erikoistilanteesta, jossa pallo osui ensin kaukolaukauksesta ylärimaan ja siitä kapteeni Joona Lautamajan jalan kautta sisään. Maalissa Jere Koponen pääsi torjumaan rangaistuspotkua vielä ensimmäisellä puoliajalla ja samalla taukolukemat jäivät ottelun loppuluvuiksi. Voitolla Akatemia nousi Kakkosen Pohjoislohkossa jo tasapisteisiin toisena olevan OPS:n kanssa, mutta OPS:lla on kaksi maalia parempi maalisuhde. Lohko on huipputasainen, sillä kärjessä olevaan KPV:hen on eroa vain kaksi pistettä ja takana tulevista neljä seuraavaa on vain kolmen pisteen sisässä. Ottelu oli samalla ensimmäinen jatkossa valmennusvastuuta kantavalle Ossi Virralle.

Kerho 07 Akatemia – FC Kiisto 1-0 (1-0)
1-0 10 min Joona Lautamaja

Kerho 07 siirtyi johtoon kulmapotkusta 10. minuutilla. Pitkän tauon jälkeen kentille palannut Jesse Sarajärvi antoi hyvän kulmapotkun, jatko osui ylärimaan ja kimposi lopulta Joona Lautamajan kautta maaliin. Maali hyväksyttiin, vaikka Kiiston pelaajien mielestä tilanne oli selvä paitsio. Maali oli Lautamajan ensimmäinen Kakkosessa. Vartin kohdalla Kiiston kapteeni Pekka Liukkonen pääsi laukomaan pilkun tuntumasta vapaasti, mutta laukaus epäonnistui ja pallo viuhui reilusti ohi maalin. Muutama minuuttia myöhemmin Toni Pylkkänen keskitti boksiin ja Lauri Karri pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui yli maalin.

23. minuutilla Kerhon puolustus joutui rikkomaan Samu Alankoa pilkun arvoisesti. Pekka Liukkosen rankkari meni yli maalin, mutta hän sai uuden mahdollisuuden Jere Koposen liikuttua liian aikaisin. Toinenkaan yritys ei tuottanut tulosta, sillä Koponen aavisti oikein ja torjui kokeneen Liukkosen laukauksen.

Reilun tunnin kohdalla Kerho oli lähellä 2-0-maalia. Antti Palomäki pääsi yrittämään lähietäisyydeltä Kiisto-puolustuksen virheen jälkeen, mutta seurauksena oli vain kulmapotku. Kiiston Samu Alangolla oli mahdollisuus tasoitukseen parikymmentä minuuttia ennen loppua. Jere Koponen kuitenkin torjui Alangon matalan laukauksen. Kymmenisen minuuttia ennen loppua Tuomas Rintamäki ja Jesse Sundman pelasivat hyvän paikan Nikko Ruokankaalle, mutta lisämaalia ei syntynyt.

Harmittaa, että maali tuli tollaisesta tilanteesta, että pallo pomppaa ylärimasta maaliviivalla olevan pelaajan kautta maaliin. Mun mielestä se oli paitsio. Me meinattiin Kerholle lahjoittaa pari maalipaikkaa. Vauhdikas ottelu tällaisessa vesisateessa. Pettynyt tulokseen, mutta tämä oli paljon parempi peli kuin Santa Clausia vastaan. Pystyttiin kohtalaisesti rytmittämään peliä. Mukava jalkapallo-ottelu ja molemmilla oli paikkoja. 1-0 on aika pieni tulos tällaiseen otteluun. Oltiin ekalla jaksolla vähän liian pehmeitä. Atajic ei ratkaissut peliä, mutta toi paljon rauhallisuutta Kerhon peliin. Mukava oli nähdä ottelu, jossa molemmilla on paljon nuoria pelaajia, sanoi Kiiston päävalmentaja Marko Salo.

– Kolmeen pisteeseen olen tietenkin tyytyväinen. Pelaamisessa on vielä paljon asioita, joita pitää kehittää. Ensimmäisellä puoliajalla onnistuimme paremmin meidän omassa pallollisessa pelissämme. Päästiin muutaman kerran hyvin keskustan kautta murtamaan vastustajan keskikenttälinjaa ja päästiin puolustuslinjan eteen kymppialueelle. Tuli hyviä juoksuja ja hyviä peliasennon mukaisia ratkaisuja. Päästiin pari kertaa hyvään tilanteeseen ja maltettiin muutenkin liikuttaa palloa ja vastustajaa. Toinen puoliaika oli meiltä tosi vaikea. Se on tietenkin vastustajan hyvyyttä. Vastustaja pelasi hyvin ja teki meidän pelaamisen vaikeaksi. Puolustuslinjan ja keskikenttälinjan välissä oli tosi paljon tilaa, minkä vastustaja hyödynsi hyvin. Voitto lämmittää ja ensimmäisen puoliajan esitys lämmittää myös, sanoi Kerho 07:n päävalmentaja Ossi Virta.

Ottelun parhaana palkittiin Kerhon maalissa pilkun torjunut Jere Koponen. Kaksi tähteä Kerhon laitapuolustaja Tuomas Rintamäelle ja yksi tähti keskikentällä rajusti raataneelle Juho Kemppiselle.

Kerho 07 Akatemia:Jere Koponen MV, Bahrudin Atajic (60› Arttu Aromaa), Jesse Sarajärvi (46› Jesse Sundman), Nikko Ruokangas, Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen, Juho Kemppinen, Joona Ala-Hukkala, Joona Lautamaja, Antti Palomäki (83› Joonas Lepistö) ja Tuomas Rintamäki.

Kerhon seuraava ottelu on torstaina 18.6. kun se matkustaa sarjakärki KPV:n vieraaksi Kokkolan Keskuskentälle. Seinäjoella Kerho 07 pelaa seuraavan kerran tiistaina 23.6. klo 18.30 ja silloin isännöidään FC Santa Claus AC:ta Seinäjoen Keskuskentällä.

Kapteeni Joona Lautamaja sai voittomaalin nimiinsä.