123 456 7890

Kerho 07 järjesti todellisen jymy-yllätyksen sunnuntai-iltana Keskuskentällä, kun se kaatoi suurinumeroisesti Kakkosen pohjoislohkoa vielä ennen ottelua johtaneen FC YPA:n. Tappio oli YPA:lle vasta kolmas ja voitolla Kerho katkaisi viiden ottelun mittaisen voitottaman putkensa.

Kerho 07 – FC YPA 4-0 (2-0)
1-0 11 min Tuomas Lähdesmäki
2-0 39 min Kalle Taimi
3-0 67 min Daniel Caumo
4-0 84 min Daniel Caumo

Kerho 07 saa otteluun heti mainion alun, kun noin kymmenen minuutin pelin jälkeen, iskee vasta 16 vuotias Tuomas Lähdesmäki ottelun avausosuman ja samalla uransa ensimmäisen maalin miesten Kakkosessa. Lähdesmäki oli unohdettu maalin eteen vitosen viivalle vapaaksi ja hän puski siitä A-junnuikäisen Jesse Sarajärven laittaman kierteisen kulmapotkun takakulmaan.

Tämän jälkeen Kerho 07 luovuttaa pallohallinnan suosiolla ylivieskalalaisille ja taistelee kovaa omalla kenttäpuoliskollaan.
FC YPA ei kuitenkaan pallohallinnasta huolimatta paikkoihin pääse ja Kerho taas pääsee nopeisiin vastaiskuihin.

Puolen tunnin pelin jälkeen tapahtuu molemmissa päissä kenttää, kun ensin FC YPA:n maalivahti Juuso Kevari torjuu kaimansa Juuso Aallon hyvän vedon ja hetkeä myöhemmin FC YPA saa ensimäisen kunnon paikkansa. Tuo paikka tulee hieman yllättäen, sillä Radik Akhmethanov laukoo kaukaa, ainakin noin 25 metristä tulisen vedon, mutta Kerhon maalissa Joakim Jans venyy kaukovedon kulmaksi.

Kulmasta ei vaaraa ole ja FC YPA pelaajat alkavat selvästi turhautua ja valittaminen tuomarille alkaa jokaisen vihellyksen jälkeen. Varsinkin maalivahti Kevari tahtoo useaankin otteeseen ilmaista mielipiteitään tuomari Daniel Enkvistille.

Kevari kuitenkin joutuu pian uudelleen torjuntatöihin, kun Kerhon Daniel Caumo tykittää hirmuisen pommin, jonka Kevari venyy kulmaksi. Jälleen Sarajärvi antaamaan kulmaa, tällä kertaa eri puolelta kuin avausmaalissa. Kuvio on kuitenkin lähes identtinen ja tällä kertaa oikeassa paikassa on kulmatilanteeseen mukaan noussut Kalle Taimi ja hän puskee pallon takakulmaan.

2-0 lukemissa mennään myös tauolle ja Kerho on pelannut suurella sydämellä itselleen maukkaan taukojohdon.

Toisella puoliajalla jatketaan samaan malliin, mutta koska YPA joutuu nostamaan hyökkäystään enemmän, pääsee Kerhokin entistä useammin vaarallisiin tilanteisiin ja hallitsemaankin peliä hetkittäin.

FC YPA:n maalitykki, 15 maalia kaudella ampunut Dragan Pejic kaatuilee vähän väliä pienimmästäkin kosketuksesta ja tämä aiheuttaa hilpeyttä kotiyleisössä. Pelissä toki nähdään melko kovaa peliäkin puolin ja toisin ja tuomari Enkvistiltä tuntuu välillä olevan tilanteet tai ainakin korttipakka hukassa. Silti Pejicin kannattaisi kenties keskittyä hiukan enemmän kapteenin tehtäviin muutenkin kuin kortteja tai vapareita kalastelemalla. Parhaimmillaan mies on kuitenkin pystyssä pysyessään.

FC YPA:n turhautuessa, Kerho 07 pääsee entistä useammin tilanteisiin ja näistä parhaat syntyy Daniel Caumon toimesta. Brassi tuntuukin olevan elementissään päästessään vapaaseen rooliin kärjessä.

68 minuutilla Caumon työ tuottaa myös tulosta, kun hän itse prässää pallon Radojko Colovicilta ja jättää miehen taakseen sekä ohittaa Kevarin helposti. Taululla komeat 3-0 luvut ja Kerho 07 on tekemässä hurjan jymy-yllätyksen.

Kymmenen minuuttia maalista, nähdään ikävä tilanne, jossa pallon pomppiessa sivurajan tuntumassa, ryntää tilanteeseen sekä Caumo että YPA:n Sasa Savic. Savic kurkottaa jalkansa eteen ja samalla Caumo koittaa potkaista palloa voimalla ulos kentältä. Caumon veto osuu kuitenkin Savicin jalkapöytään ja mies jää kierimään maahan tuskissaan. Caumo saa tilanteesta keltaisen, vaikka tilanne näyttää kyllä vahingolta. Peli on tilanteen johdosta useita minuutteja poikki ja Savicin makaa kentällä huollettavana. Peli kuitenkin jatkuu ja Savic pystyy jatkamaan peliä hetkeä myöhemmin. Tilanteessa siten ilmeisesti selvittiin säikähdyksellä.

Vain hetki ehditään pelata, kun tapahtuu toisessa päässä hurjannäköinen tilanne. Kerhon Timo Rauhala tulee oikealla laidalla purkamaan keskitystä ja YPA:n Rami Tirkkonen juoksee hurjassa vauhdissä päin Rauhalaa. Kova pamahdus ja Rauhalan vuoro jäädä kentän pintaan. Rauhala kuitenkin keräilee nopeasti itsensä ja nousee takaisin ylös ja peliä jatketaan Kerhon vaparilla.

84 minuutilla Kerho pääsee juhlimaan jälleen ja asialla on toistamiseen Daniel Caumo, joka ottaa irtopallona ilmaan kimmonneen pallon alas ja kääntyy boksissa tykittäen pallon verkkoon ohi Kevarin. 4-0 lukemat taululle ja tuuletukset on sen mukaiset.

Noissa luvuissa ottelu myös päättyy ja Kerho nappaa todella maukkaan voiton, sekä päänahan, sarjakärjessä olleelta FC YPA:lta.

Veikkausraati palkitsi ainoastaan kotijoukkueen pelaajia ja jakoi yhden tähden Kerhon keskikentän moottori Juuso Aallolle, kaksi tähteä ensimmäisen Kakkosen maalinsa tehneelle Tuomas Lähdesmäelle ja kolme tähteä kahden maalin Daniel Caumolle.

Kerho 07 pelaa seuraavaksi keskiviikkona 7.8. klo 18.30 vierasottelun Kokkolassa KPV:ta vastaan, joka on sarjassa juuri Kerhon takana kahdesantena, mutta jo kuusi pistettä taakse jääneenä.

Kerho 07: Joakim Jans, Kalle Taimi, Daniel Caumo, Stanislav Goldberg, Juuso Aalto, Timo Rauhala (79′ Teemu Lukkari), Sami Viljanen, Ville Ylinen (55′ Jesse Jääskeläinen), Joona Lautamaja, Jesse Sarajärvi (68′ Mikael Muurimäki) ja Tuomas Lähdesmäki