123 456 7890

Kerho 07 Akatemia kohtaa sunnuntaina 26.7. Kakkosen Pohjoislohkon ottelussa kärjessä olevan FC YPA:n. Ottelu pelataan Ylivieskassa ja se alkaa klo 18.30.

Lohkoa johtava FC YPA, on ollut tällä kaudella vakuuttava ja sen edellinen tappio sarjassa on juuri Kerho 07:aa vastaan. Kerho voitti heidät Seinäjoella pelatussa ottelussa 3-1 luvuin. Silloinkin YPA oli kuitenkin niskanpäällä, mutta maalit Emil Lidmanilta ja Rasmus Karjalaiselta ratkaisivat ottelun kotijoukkueelle.

Kerho puolestaan on tällä hetkellä sarjassa kuudentena. Sarja on kuitenkin erittäin tasainen ja muutamalla pisteellä Kerho voisi nousta taas useamman pykälän ylöspäin. Takana niskaan hengittää kuitenkin TP-47 ja FC Santa Claus AC. Eli pisteitä myös tarvitaan, jotta Akatemian nuori joukkue ei joudu loppukaudesta mukaan tippumistaistoon.

Tätä ennen Kerho ei ole vielä onnistunut vieraspeleissään, vaikka kotipelit ovatkin sujuneet mainiosti. Vierasotteluista on tuloksena vain kaksi tasapeliä koko alkukaudelta. Sunnuntain otteluun joukkue lähtee myös tappio niskassaan, sillä edellinen kotiottelu päättyi vierailija GBK:n 3-1 voittoon. Tuosta ottelusta puuttui joukkueen valmentaja Ossi Virta, joka oli suorittamassa tuolloin omaa A-valmentajakurssiaan. Nyt hän on mukana jälleen normaalisti.

YPA on hyvä joukkue jolla on hyviä yksilöitä. Olemme katsoneet heidän edellisiä pelejä ja meidän edellistä keskinäistä matsia, että mitä voisimme tehdä puolustuksellisesti vielä entistä paremmin heitä vastaan. Omassa pelissä taas olemme harjoitelleet linjojen välissä liikkumista, liikumista linja kerrallaan, kommentoi VIrta.

Joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen FC YPA on menettänyt pisteitä vain kerran, kun se pelasi kärkikamppailussa KPV:n kanssa tasapelin 1-1 tuloksella. Maalikin on pysynyt puhtaana jo putkeen yli 460 minuuttia.

FC YPA joutuu kamppailuun kuitenkin ilman loukkaantuneena olevaa keskikentän Radik Akhmetkhanovia ja Radojko Colovicia. Pelikieltoja ei ole, mutta useammalla pelaajalla on korttitili täyttymässä seuraavasta keltaisesta. Joukkueen paras maalintekijä on Miroslav Paunovic, joka myös johtaa lohkon maalipörssiä 11 osumalla. 7 osumaa on iskenyt Sasa Savic.

Tähän otteluun Kerho 07 pääsee levänneellä joukkueella, sillä edellinen ottelu pelattin puolitoista viikkoa sitten. Joukkue on päässyt harjoittelemaan rauhassa ja pikkukolhujakin on saatu paranneltua. Loukkaantumisen johdosta sivussa on kuitenkin puolustaja Joona Ala-Hukkala. Myöskään edustuksesta ei ole luvassa apuja tähän otteluun. Kerhon paras maalintekijä on tähän mennessä ollut Rasmus Karjalainen, jolla on 9 maalia tilillään.

FC YPA – Kerho 07 Akatemia, sunnuntaina 26.7. klo 18.30 Ylivieskassa.

Rasmus Karjalainen FC YPA pelaajien puristuksessa edellisessä kohtaamisessa. Kuva Pasi Palo.