123 456 7890

Kakkoseen valmistautuva Kerho 07 pelaa kauden toisen treenimatsinsa ensi lauantaina, kun se kohtaa Wallsport areenassa Vasa IFK:n.

VIFK pelaa tulevalla kaudella Kerhon kanssa samassa Kakkosen Pohjoislohkossa ja on siten hyvä mittari kautta ajatellen.

– Mielenkiintoinen ja varmasti kova peli tulossa. VIFK on näin ennakkoon ajatellen kuitenkin yksi Pohjoislohkon kärkijengeistä. Kiva päästä mittaamaan tasoa heitä vastaan, kommentoi Kerho 07:n päävalmentaja Max Peltonen tulevaa ottelua.

VIFK tavoittelee nousua Ykköseen

Vasa IFK:n valmentajana toimii SJK-väelle tuttu mies Tomi Kärkkäinen, joka luotsasi SJK:n edustusjoukkuetta kaudella 2010. VIFK pelasi viime kaudella Kakkosen Länsilohkossa ja kamppaili siellä jopa nouskarsintapaikoista. Loppukaudesta joukkue kuitenkin menetti tärkeitä pisteitä ja sijoittui lohkossa neljänneksi, vain viiden pisteen päähän toiseksi sijoittuneesta FC Jazzista. Ilves oli muutenkin lohkossaan melko ylivoimainen ja muista Länsilohkon joukkueista ei ollut heidän uhkaajakseen. Suoritus oli silti kova, sillä VIFK hävisi vain kolmasti koko kaudella.

Alkavalle kaudelle joukkue on pysynyt melkolailla samassa kokoonpanossa ja mukaan on houkuteltu muutama kova vahvistuskin. Nimekkäimpinä kenties Kå;re Björkstrand ja Joel Sunabacka, jotka molemmat omaavat Liigaotteluitakin tilillään.

– Materiaalimme perusteella nousu on realistinen tavoite. Viime vuonna olimme neljänsiä ainoastaan kolmella tappiolla koko kaudella, joten nousu on seuraava askel, VIFK:n päävalmentaja Tomi Kärkkäinen julistaa seuran nettisivuilla.

Miika Asunmaa jatkaa Kerhossa

Kerho 07 on solminut myös uuden sopimuksen, kun hyökkääjä Miika Asunmaa allekirjoitti jatkopestin mustapaitojen kanssa.

Alavudella vuonna 1984 syntynyt ja sittemmin seinäjokelaistunut maalitykki on näin kolmas sopimuspelaaja joukkueessa. Aiemmin sopimukset on tehty Toni Kujalan ja Ville Ylisen kanssa.

Asunmaa teki viime kauden lopussa SJK Reservien paidassa kuusi osumaa vain kahdeksassa ottelussa.

SJK paitaa jo kaudella 2008 kantanut Asunmaa palasi viime kauden puolessa välissä Kakkosen FC Kiistosta SJK Reservien paitaan ja ehti iskeä kahdeksassa pelissä kuusi maalia. Ennen Kiistoa Asunmaa edusti SJK:ta aina kauteen 2011 asti.

– Asunmaa on erittäin innokas harjoittelija ja viime kauden maalitkin osoittaa että maaleja tulee kun tarjoilu pelaa. Kiva että saadaan “Milli” mukaan rinkiin, kommentoi Max Peltonen sopimusta.

Kerho 07:lle luvassa myös kansainvälinen ottelu

Viron 2. divisioonassa pelaava SK Tääksi vierailee Seinäjoella ensi viikolla harjoitusleirillä ja pelaa ottelut sekä Kerho 07:aa että SJK U19 joukkuetta vastaan.

SK Tääksi on lähtöisin pienestä n.1300 asukkaan Suure-Jaanin kaupungista, Viljandin maakunnasta eteläisestä Virosta.

Seura on toistaiseksi vielä melko tuntematon ja pieni, mutta heillä on tavoite nostaa toimintaansa ja joukkue onkin noussut alasarjoista säännöllisesti ylöspäin.