123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon reservijoukkue Kerho 07 aloittaa historiallisen ensimmäisen kautensa Kakkosen Pohjoislohkossa. Viime kauden päätteeksi Kolmosesta nousevalle joukkueelle ensi lauantaina Karihaan kentällä Kemissä pelattava ottelu on Palloliiton sarjoissa ensimmäinen laatuaan.

Hyvillä fiiliksillä lähdetään matkaan, kausi on hienoa viimein aloittaa, kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Max Peltonen.

Haastava kausi tulossa, kun jokainen joukkue on sarjassa kokenut Kakkosen ryhmä. Kenties Kemin lisäksi ainakin GBK, FC YPA ja VIFK ovat kovimmasta päästä. Mielenkiintoinen sarja, arvioi lohkon joukkueita Peltonen.

Lauantain vastustaja PS Kemi on tosiaan kenties se kovin joukkue, joka pisti VPS:nkin ahtaalle Suomen Cupissa tällä viikolla. Tulevat varmasti kovaa päälle heti alusta alkaen kotikentällään ja meidän pitää olla hereillä, arvioi Peltonen lauantain vastustajaa vielä erikseen.

Kotikentällään Kerho 07 nähdään ensimmäisen kerran sunnuntaina 5.5. kun niin ikään nousijajoukkueena sarjaan lähtevä Oulun Rotuaarin Pallo saapuu Jouppilanvuoren kentälle klo 18.30 alkavaan otteluun.

PS Kemi Kings on ennakkosuosikki

Kemin kuninkaat lähtevät Kakkosen Pohjoislohkoon selkeänä ennakkosuosikkina ja nousijakanditaattina.

Joukkueen valmentajaksi pestattiin tämän kauden alla englantilainen Tommy Taylor, joka muistetaan entisenä West Hamin ja Leyton Orientin puolustajana 70-80 luvuilta. Lähes 600 englannin liigasarjojen ottelun miehenä ja entisenä Englannin U23 Maajoukkueen valmentajana Tayloria voidaan pitää kaappauksena Kemi Kings riveihin.

Taylorin vanavedessä Kemiin onkin löytänyt tiensä kovia pelimiehiä ja varsinkin hyökkääjä Christian Eissele on kiinnittänyt huomion jo isompienkin seurojen osalta, sillä amerikkalainen tykitti viime kaudella 20 maalia kemiläisille ja ruuti on ollut kuivaa myös tänä talvena.

PS Kemi Kingsin maalinsuulle tuli myös kova vahvistus, kun viime kaudella RoPS:n Liigaan Ykkösestä nostanut maalivahti Mikko Vilmunen torjuu tällä kaudella palloja Kemissä.

PS Kemi kohtasi tämän viikon keskiviikkona Suomen cupissa Vaasan Palloseuran Liigajoukkueen ja kiusasi VPS:ää pitäen pelin pitkään tasaisena. Lopulta liigajoukkue onnistui nousemaan 2-0 voittoon, mutta esitys antoi myrskyvaroituksen muille Kakkosen joukkueille, eikä Kemistä varmasti pisteitä kovin moni tällä kaudella tule hakemaan.

Kerho 07 lähtee peliin vahvalla kokoonpanollla

Koska SJK:n sarja-avaus siirtyi säiden haltijan komennolla eteenpäin, saa Kerho 07 tähän otteluun kovan kokoonpanon ja varmasti useampiakin edustusjoukkueen pelaajia matkustaa mukaan.

Toisaalta, Kerho 07 on reservijoukkue, jolla on aina mukana edustusjoukkueen pelaajia hakemassa tärkeitä minuutteja, joten kokoonpano tulee olemaan vahva pitkin kautta. Ainakin maalivahdit tulevat aina edustusjoukkueen ringistä.

Pieniä loukkaantumishuoliakin kuitenkin on, sillä talvella mukaan liittynyt Ville Kukkanen rikkoi polvensa sen verran pahoin, että huili kestää loppukauden. Myös joukkueen kapteenistoon kuuluvalla Toni Kujalalla on ollut talven aikana pikku kolhuja ja miestä ei näillä näkymin sarja-avauksessa kentällä tulla näkemään.

Edustusjoukkueen pelaajien lisäksi mukaan liittyy myös SJK U19 joukkueen pelaajia, sillä heidän SM-sarjansa alkaa vasta viikkoa myöhemmin. Joukkue pelaa tosin lauantaina harjoitusottelun Tampereella Ilvestä vastaan klo 14.00, mutta osa pelaajista lähtee silti mukaan tähän Kakkosen sarja-avaukseen.

Kakkosen Pohjoislohkon sarja-avaus; PS Kemi Kings – Kerho 07, lauantaina 27.4. klo 16.00 Kaarihaan kentällä, Kemissä.