123 456 7890

Kerho 07 Akatemia kärsi tappion Torniossa ja samalla sinetöityi tippuminen Kolmoseen ensi kaudeksi. Kakkosen Pohjoislohko oli kova sarja pohjalaisjoukkueille, sillä Kerhon mukana sarjaporrasta alaspäin vaihtaa myös Vaasan FC Kiisto ja Pietarsaaren Jaron reserviseura JBK. Pohjanmaan lippua pitää kuitenkin liehumassa Kokkolan KPV, joka varmisti tänään voitolla paikan Ykkösen nousukarsinnoissa.
Ensi kaudella Akatemia pelaa Kolmosessa, mutta tämän ei tarvitse olla maailmanloppu. Akatemiassa tehdään töitä pitkäjänteisesti pelaajia kasvattaen. Ensi kaudella kenties nuoren joukkueen kokeneimmat pelaajat nostetaan edustukseen, tai heille voidaan hakea peliaikaa kumppanuusseura FC Jazzista. Tämä taas tarjoaa mahdollisuuksia entistä nuoremmille pelaajalupauksille.

TP-47 – Kerho 07 Akatemia 5-1 (3-0)
1-0 7 min Alexander Tumasyan
2-0 28 min Victor Sevcenco
3-0 29 min Jaakko Pyyny
4-0 54 min Armand Badji
5-0 73 min Tochukwu Ogbuefi
5-1 85 min Jaakko Vihanta

Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueen maalivahti Harri Nykänen. Kaksi tähtäe kotijoukkueen Jaakko Pyynylle ja yksi tähti Kerhon Arttu Aromaalle.

Kerho 07 Akateamia: Paavo Valakari MV, Emil Lidman, Marco Lukka (82› Onni Valakari), Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen, Juho Kemppinen (86› Aatu Kujanpää), Jordi Lahnalakso (40› Jaakko Vihanta), Sami Viljanen, Joona Lautamaja, Arttu Aromaa ja Tuomas Rintamäki.

Kerho 07 Akatemia pelaa vielä yhden ottelun Kakkosessa ja tuo ottelu on ensi viikon lauantaina 3.10. klo 14.00, kun Kerho isännöi Jouppilanvuoren tekonurmella Vaasan FC Kiistoa.

OTTELUN ENNAKKO (26.9.2015):

Kerho 07:lla ratkaisun paikat Torniossa

Kerho 07 Akatemia matkustaa Tornioon, missä se kohtaa Kakkosen Pohjoislohkon ottelussa TP-47:n sunnuntaina klo 16.00.

Sarjassa Akatemian tilanne on tukala, sillä se on parhaillaan tippumispaikalla, juuri viivan alapuolella. Kirvestä ei kuitenkaan vielä ole heitetty kaivoon ja kaksi jäljellä olevaa ottelua voi pelastaa vielä paljon. Ne pitäisi kuitenkin voittaa. Eikä silloinkaan ratkaisu ole omissa käsissä, vaan viivan yläpuolella olevien FC Santa Claus AC:n tai juuri sunnuntaina kohdattavan TP-47:n, tulee menettää pisteitä. Jos Akatemia voittaisi molemmat jäljellä olevat ottelunsa, olisi päätöskierroksella pelattava AC Kajaani vs. TP-47 päätyttävä kotijoukkueen voittoon ja silloin sarjapaikka olisi ensi kaudelle varma.
Mutta parempi keskittyä vain omaan tekemiseen ja hoitaa kunnialla molemmat ottelut. Varsinkin sunnuntain ottelu, joka on todellinen kuuden pisteen kohtaaminen.

Viime viikonloppuna Kerho 07 esitti hyviä otteita toisena olevaan FC YPAa vastaan. Puoliajalla ottelu oli vielä 2-2 tasatilanteessa. Mutta lopulta ylivieskalaisten ammattilaiset rankaisivat Kerhoa karulla tavalla ja vei voiton 2-4 luvuin. TP-47 on kohdattu tällä kaudella jo kahdesti ja molemmilla kerroilla torniolaiset ovat olleet vahvempia.

Akatemialla on muutamia poissaoloja loukkaantumisten johdosta, mutta se saa silti kovan kokoonpano mukaan pitkälle vierasreissulle.

TP-47 – Kerho 07 Akatemia, sunnuntaina klo 16.00, Tornion Pohjan Stadionilla.