123 456 7890

SJK kohtaa Ykkösessä pelaavan TPV:n harjoitusottelussa OmaSp Stadionilla lauantaina 30.3. klo 14.00. Otteluun on vapaa pääsy.

Veikkausliigakausi 2019 alkaa SJK:n osalta reilun viikon päästä lauantaina 6.4. klo 15.00 pelattavalla SJK – HIFK -ottelulla. Sitä ennen SJK ottaa tuntumaa omaan kotikenttäänsä OmaSp Stadioniin tulevana lauantaina. Ottelu on viimeinen harjoitusottelu ja samalla vuoden ensimmäinen kotiyleisölle OmaSp Stadionilla pelattava ottelu.

Tämä on viimeinen peli ennen kauden alkua ja meidän täytyy myös vähän ajatella sitä, että keitä pelaajia me käytämme ottelussa, sillä emme halua ottaa mitään riskejä. Mutta samalla tämä on myös erittäin tärkeä ottelu joukkueen organisoinnin kannalta. Ottelu on tärkeä valmistautuminen kauteen ja tulevaan Veikkausliigan avausotteluun, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Vaikka vastassa on alemman sarjan joukkue, emme halua, että sama toistuu kuin TPS:n kanssa aiemmin. Meidän täytyy olla kurinalaisia ja pelata sillä temmolla, millä pelaamme liigassa. Emme voi lähteä vastustajan vauhtiin mukaan, vaan pitää näyttää mikä ero on liigajoukkueen ja divarijoukkueen vauhdissa, Eremenko jatkaa.

Olemme harjoitelleet taktisia asioita tällä viikolla. Teimme myös virheitä edellisessä KuPS-pelissä, joita emme halua enää toistaa. Haluankin nähdä tässä pelissä niitä asioita mitä olemme tällä viikolla käyneet läpi, sanoo Eremenko vielä lopuksi.

Joukkueen kapteeni on odottavaisin mielin lauantain suhteen.

Innolla odotan lauantain ottelua, sillä pääsemme taas kotistadionillemme pelaamaan. Peli on myös mielenkiintoinen, sillä tämä on viimeinen ennen sarjan alkua. Fiilikset on todella korkealla ja odottavaiset sen myötä. Tämä on tottakai todella tärkeä peli, mutta samalla toivon, että saamme tästä hyvän fiiliksen kauteen, sanoo SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj.

Kausi alkaa siis reilun viikon päästä ja torstaina pidettiin Veikkausliigan media-avaus Helsingissä.

Odottavaiset on fiilikse myös kauden suhteent, silllä kaikki joukkueet lähtee nollilta ja tasatilanteesta. Mahdollisuudet on kaikilla omissa käsissä. Ja me haluamme pitää sen mahdollisimman kauan omissa käsissä. Pitkä on ollut harjoituskausi ja on kiva päästä taas kilpailukauteen, Hetemaj kertoo.

On myös kiva käydä näissä media-avauksissa. Näkee muiden joukkueiden pelaajia ja muita taustoja. Pääsee juttelemaan käytännössä päivän vain futiksesta, joten onhan se kivaa. Jutella jalkapallon asiantuntijoiden ja ihmisten kanssa, jotka tätä työkseen tekee itseni lailla, niin kyllä tämä on oikein mukava päivä, päättää Hetemaj, joka oli Eremenkon kanssa edustamassa SJK:ta media-avauksessa.

Harjoitusottelu SJK – TPV lauantaina klo 14.00 OmaSp Stadionilla. SJK tarjoaa kaikille ilmaisen sisäänpääsyn otteluun ja toivoo mahdollisimman paljon väkeä toivottamaan onnea tulevaan kauteen kenraaliharjoitusotteluun. Carlsberg Sports Bar palvelee koko ottelu apahtuman ajan, mutta muut kioskit eivät ole vielä käytössä.

Tampereen Pallo-Veikot vieraaksi

Lauantaina SJK:n vieraaksi saapuva TPV on varsin tuttu joukkue SJK Akatemialle, sillä joukkue pelasi vielä viime kaudella Kakkosessa samassa lohkossa. TPV kuitenkin nousi Ykköseen ja valmistautuu parhaillaan 27.4. alkavaan sarjakauteen.

TPV vieraili OmaSp Stadionilla jo viime viikonloppuna, kun se kohtasi SJK Akatemian harjoitusottelussa. Ottelu päättyi maalittomaan, mutta TPV oli pelissä niskan päällä ja loi useita maalipaikkoja.

Joukkueessa pelaa seinäjokisille tuttuja pelaaja, kun maalivahtina häärii Tuomas Karjanlahti ja keskikentällä Tuomas Lähdesmäki. Molemmat ovat SJK:n ja TP-Seinäjoen kasvatteja ja molemmat ovat pelanneet myös SJK:n edustusjoukkueessa. Tuomas Lähdesmäki pitää hallussaan SJK:n historian nuorimman pelaajan titteliä. Hän debytoi SJK:n edustusjoukkueessa Kakkosessa 14-vuotiaana kaudella 2011. Heidän lisäkseen mukana on Jazz-kasvatti, puolustaja Joonas Rantala, joka pelasi SJK:n ja FC Jazzin yhteistyösopimuksen myötä kaudella 2015 SJK:n reservijoukkue Kerho 07:n riveissä.

TPV nappasi viime kauden päätteeksi mukaansa samassa Kakkosen lohkossa pelanneesta GBK:sta Arjan Goljahanpoorin, joka valittiin Kakkosen C-lohkon parhaaksi keskikenttäpelaajaksi. Suomeen jo yhdeksänvuotiaana kurdipakolaisena muuttanut Goljahanpoor teki kaudella 2018 peräti 12 maalia.

Talven Suomen cupissa Anssi Ylisen ja Mikko Innasen valmentama TPV eteni ensin Ykkösen karsintalohkosta lohkovoittajana 16 parhaan joukkoon ja kohtasi ensimmäisessä varsinaisessa Suomen cupin ottelussa Veikkausliigan IFK Mariehamnin. Saarelaiset voittivat ottelun 2–0-lukemin. Ykkösen Cupissa kaatoi joukkue EIF:n ja AC Kajaanin suurimaalisesti, pelasi tasan KTP:n kanssa ja hävisi ainoastaan Veikkausliigasta pudonneelle TPS:lle 2–0.

Viime talvena SJK kohtasi Kakkosessa silloin pelanneen TPV:n Suomen Cupissa Seinäjoella ja ottelu päättyi SJK:n 4–0-voittoon. SJK Akatemia kohtasi TPV:n Kakkosessa kahdesti ja voitti ensin kotona 1–0, mutta hävisi Tampereella 2–0.

SJK saa miehiä takaisin riveihin

Viime viikonloppuna 1–2-tappioon viime sekuntien rangaistuspotkulla päättynyt harjoitusottelu KuPS – SJK, oli SJK:lta heikko esitys. Osittain esitys on selitettävissä sillä, että 21:sta edustusjoukkueen pelaajasta puuttui 10 pelaajaa. Mukana oli viisi akatemian pelaajaa sekä yksi testipelaaja. Oikeastaan kaikki hyökkäävät pelaajat puuttuivat ja se näkyi väkisinkin ottelussa. Silti SJK:n pitää pystyä parempaan ja nyt kun kauteen on jäljellä vähän yli viikko, pitää pelissä jo näkyä jotain enemmän, jotta HIFK kaatuu kauden avausottelussa.

SJK saa tähän otteluun ripakopallisen pelaajia takaisin, kun maajoukkueiden mukana olleet Mihkel Aksalu, Joonas Sundman, Maximo Tolonen ja Jere Streng ovat taas mukana. Pikkukolhujen vuoksi huilanneet Dion Acoff ja Mehmet Hetemaj ovat näillä näkymin taas täysillä mukana. Pelikuntoon on myös palaamassa jonkin aikaa sivussa olleet Denys Oliinyk ja Jesse Sarajärvi sekä lähes koko viime kauden missannut Billy Ions. Päätöksiä heidän pelaamisesta kenraaliharjoituksessa tehdään lähempänä ottelua.

Varmuudella sivussa on enää ainoastaan Jarkko Hurme, joka kuitenkin hänkin lähenee normaalia harjoittelukuntoa.

Lauantain ottelun jälkeen on aikaa enää viikko varsinaisen kauden avaukseen. Veikkausliiga alkaa SJK:n osalta SJK – HIFK -ottelulla OmaSp Stadionilla, lauantaina 6.4. klo 15.00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja arkisin klo 9-16 SJK Shopissa. Kausikortteja saa edelleen numeroimattomiin katsomonosiin. Numeroitujen korttien myynti on kuitenkin jo lopetettu.

Löydät SJK:n Veikkausliigan otteluohjelman tästä linkistä.