123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon kenraaliharjoitus kauteen meni penkin alle, kun Ykkösen ennakkosuosikiksi rankattu FC Haka iski vahvalla esityksellä 3-0 tuloksen kotikentällään.

FC Haka – SJK 3-0 (1-0)
?1-0 4 min Jussi Aalto
?2-0 56 min Juha Pirinen?
3-0 60 min Regillio Nooitmeer

Ottelu sai ikävän alun, kun vain 4 minuutin pelin jälkeen, FC Hakan Jussi Aalto pelaa komeasti itse seinän ja murtautuu SJK puolustuksen läpi. Väärään kulmaan aavistava Mihkel Aksalu saa hieman jalkaansa eteen suoraan syötöstä ja lähietäisyydeltä tulevaan vetoon, mutta pallo menee kuitenkin hänen jalkansa kautta maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Toni Lehtinen pääsee läpiajoon ja hänet revitään maahan väärillä keinoilla. Muuten erinomaisesti, välillä kuumankin pelin, tuominnut erotuomari ei rikettä tilanteessa kuitenkaan näe ja peli saa jatkua.

Peli meneekin ajoittain melkoiseksi pystypainiksi ja Haka on tässä selvästi vahvempi. Muutaman kerran tunteetkin kuumenevat ja pelaajat tuuppivat toisiaan kentällä myöhästyneiden taklausten jälkeen, mutta tuomari rauhoittelee riitakumppaneita varoituksilla.

Vaikka ensimmäisellä puoliajalla ei lisää maaleja nähdä, on peli FC Hakan hallussa. Kovin vaarallisia tilanteita kumpikaan joukkue ei pysty luomaan, mutta pallokontrolli on Hakalla suurimman osan puoliajasta ja 1-0 luvuissa mentiin tauolle. SJK pelasi hieman erilaisella ryhmityksellä kuin parissa aiemmassa pelissä, mutta tämä tuskin riittää selitykseksi vaisummalle esitykselle.

Toisen puoliajan lopussa Timo Tahvanainen satuttaa polvensa ikävän näköisesti pallontavoittelutilanteessa ja hänet joudutaan taluttamaan kentän sivuun ja puoliajalla koppiin. Pelin jälkeen kuitenkin ensiarvio on, ettei loukkaantuminen olisi niin paha miltä se aluksi näytti ja mies saataisin pelikuntoon kauden alkuun mennessä. Ainakin toivomme näin.

Toisen puoliajan alkaessa SJK tekee pari vaihtoa ja peli tasaantuu. Edelleen pelissä on kovaa fyysistä vääntöä ja heti puoliajan alussa nähdään tilanne, jossa Chris Cleaverin taklauksen jälkeen molempien joukkueiden pelaajat tuuppivat toisiaan vaihtopenkkien tuntumassa. Edelleen erotuomari pitää punakortit taskussaan ja nostaa vain keltaisia lappuja. Joka tapauksessa huomaa ettei kyseessä ihan perusharjoitusmatsi ole ja kentällä otetaan miehestä mittaa kautta varten muutenkin kuin maalien muodossa.

Tunnin pelin jälkeen, vaikka SJK onkin saanut pelin juonesta paremmin kiinni, iskee jälleen FC Haka. Vasempaan laitaan pelataan pallo nopeaan pystyhyökkäykseen ja kulmalipun tuntumasta lähtevän kovan keskityksen puskee pilkun kohdilta sisään Juha Pirinen. Ja melkein heti perään, Haka saa kulman ja siitä pallon iskee voimalla maaliin paluumuuttaja Regi Nooitmeer, alleviivaten samalla päivän esityksensä kenties kentän parhaana pelaajana.

SJK Saa vielä hätyytteltyä pariin otteeseen vastustajan maalivahtia oikein kunnolla toisen puoliajan loppupuolella ja molempia tilanteita on juonimassa vaihdosta sisään tullut Aki Sipilä.

Ensimmäisessä tilanteessa Sipilä ajaa sisään vastustajan alueelle, missä kovan vedon torjuu eteensä Saku Pesonen. Irtopallossa on ensimmäisenä Daniel Caumo, jonka veto unelmapaikasta viuhuu kuitenkin rimaa hipoen yli.
Jäkimmäisessä tilanteessa Sipilä juoksee jälleen pystyyn vastustajan alueelle ja syöttää sivussa juosseelle Toni Lehtiselle. Entinen Haka-peluri kuitenkin vetäisee harmittavasti pallosta vain pölyt päältä, eikä tilanteesta saada koskaan vetoa aikaan kohti maalia.

Näin loppunumeroiksi jää tylyt 3-0 lukemat ja SJK:n toiveeksi, että huono kenraali merkitsisi hyvää ensi-iltaa.

Tuohon ensi-iltaan saattaa kuitenkin tulla vielä viivästys, sillä Vuosaaren kenttä Helsingissä, missä sarja-avaus pitäisi pelata 28.4. on vielä lumen alla.

Tämän päivän pelistä ei suuria johtopäätöksiä voi vielä vetää, sillä SJK:n esitys ei ollut samaa luokkaa kuin parissa edellisessä. Silti Haka lähetti vahvalla pelillään varoituksen koko sarjan muille joukkueille. Sarjatilanne alkaa kuitenkin nollilta jokaisella.

SJK: Mihkel Aksalu, Gert Kams, Pavle Milosavljevic, Matti Lähitie (45′ Stanislav Goldberg), Timo Tahvanainen (45′ Kalle Taimi), Jyri Hietaharju, Chris Cleaver (67′ Aki Sipilä), Johannes Laaksonen (65′ Kim Palosaari), Juuso Simpanen, Justin Moose (70′ Daniel Caumo) ja Toni Lehtinen.