123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho otti kontrolloidun voiton Veikkausliigakauden kenraaliharjoituksessa Turussa. Ottelu ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla, eikä SJK:lla ollut missään vaiheessa suuria vaikeuksia vierasottelussaan. Maalit kelpasivat taatusti SJK hyökkääjille ja suurimaalinen voitto tekee muutenkin hyvää sarjakauden alla toisesta Veikkausliigaseurasta. Usealle pelaajalle saatiin myös peliaikaa ja miehiä kokeiltiin välillä oudommilla pelipaikoilla.

TPS – SJK 0-3 (0-2)
0-1 03 min Akseli Pelvas
0-2 28 min Toni Lehtinen
0-3 63 min Zeljko Savic

Ottelu sai sähäkän alun, kun Akseli Pelvas murtautui vasemmalta hienosti läpi ja iski avausosuman, kun vain 3 minuuttia oli pelattu.

Peli jatkui maalin jälkeen melko tasaisena keskikentän vääntönä, mutta kuitenkin SJK kontrollissa. Oikeastaan missään vaiheessa koko peliä, ei TPS päässyt murtautumaan SJK:n puolustuslinjan taakse ja enimmän osan aikaa pallokin oli Kerholla.

Toinen maali nähtiin noin puolentunnin pelin jälkeen, kun kesikentällä Josu antoi ensin komean tsippisyötön TPS linjan taakse ja paikalle ehti Toni Lehtinen, joka iski vuorenvarmasti ristipallon takakulmaan.

Puoliajan viimeisellä minuutilla tuli kuitenkin TPS ja Felipe Aspegren nappasi hieman kädestä läpiajoon laidalta ehtinyttä Matej Hradesckya ja tuomari antoi tilanteesta rangaistuspotkun.
Maalivahti Mihkel Aksalu kuitenkin aavisti oikeaan kulmaan ja torjui Hradesckyn vedon varmasti.

Tauolle mentiin SJK johdossa 0-2 luvuin.

Toiselle puoliajalle SJK teki neljä vaihtoa, kun maalintekijä Toni Lehtinen vaihdettiin Carlos Lpeziin, Juho Lähde Hector Garcaan, Marco Matrone Richie Dormaniin ja vielä laitapuolustaja Timo Tahvanainen Zeljko Saviciin. Savic pelasikin koko toisen puoliajan juuri vasemmalla laitapuolustajana, vaikka mies on normaalisti totuttu näkemään topparina.
Toppareina jatkoi Matti Lähitie ja norsunluurannikkolainen testimies Cedric Gogoua.

Toinen puoliaika ei pelin kulkuun juuri suurta muutosta tuonut, joskin espanjalaiskaksikko Hector ja Carlos loivat muutamia hyviä yhdessä rakennettuja tilanteita laidalta, joilla hätyyteltiin TPS puolustusta.

Kun noin tunti oli pelattu, SJK sai ensin kulman, sitten sivurajaheiton ja tilanteesta jälleen uuden kulmapotkun. Josu antoi hyvin kierteisen pallon maalin edustalle, missä mukaan noussut Cedric Gogoua nousi omiin korkeuksiinsa. Mies ei kuitenkaan saanut kunnon osumaa palloon ja pallo jäi elämään maalin edustalle. Ensimmäisenä irtopallossa oli Zeljko Savic, joka pökkäsi lähietäisyydeltä kärkkärillä pallon verkkoon. Maali ol myös miehen ensimmäinen SJK paidassa.

Ottelu päättyi 0-3 lukuihin, vaikka kenties lisämaaleihinkin olisi voinut olla mahdollisuuksia.

Joka tapauksessa kelpo kenraaliharjoitus kauteen, joskaan rajusti nuorentuneella joukkueellaan TPS ei kovin pahaa vastusta tarjonnutkaan. Maalit ainakin tuovat hurjasti lisäluottamusta Akseli Pelvakselle ja Toni Lehtiselle ja muutenkin voitto näytti että SJK on oikella tiellä tällä hetkellä. Myös Aksalun pilkkutorjunta oli ottelun ilonaiheita.

15 pelaajaa sai myös peliaikaa ja lisää edustujoukkueen miehiä on mukana sunnuntaina Kerho 07:n harjoitusottelussa Helsingin Oulunkylässä, missä vastaan astuu Käpylän Pallo.

Seuraavassa ottelussa onkin sitten tosi kyseessä, kun SJK matkaa historialliseen Veikkausliigan avausotteluunsa Rovaniemelle. RoPS – SJK pelataan lauantaina 12.4. klo 16.00 Rovaniemen Keskuskentällä.

SJK:lle tuleekin pienimuotoinen Suomen kiertue heti alkuun, kun tuon avausottelun jälkeen matkustetaan Helsinkiin kohtaamaan HIFK tiistaina 15.4. Suomen Cupin 6.kierroksen ottelussa ja lauantaina 19.4. ollaan taas Turussa, tällä kertaa Veikkausliigaottelussa FC Interin vieraana.

Kotiavaus Veikkausliigassa nähdään 23.4. tiistaina, kun Kuopion Palloseura tulee kylään.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Felipe Aspegren, Cedric Gogoua, Matti Lähitie, Timo Tahvanainen (46› Zeljko Savic) Marco Matrone (46› Richie Dorman), Johannes Laaksonen, Josu, Juho Lähde (46› Hectr Garca), Toni Lehtinen (46› Carlos Lpez) ja Akseli Pelvas

Vaihdossa: Luis Fernando MV, Pavle Milosavljevic ja Justin Moose

Varoitukset: 30› Juho Lähde, 44› Felipe Aspegren ja 78› Josu

Puolustaja Zeljko Savic teki ensimmäisen maalinsa SJK paidassa.