123 456 7890

Tälle kaudelle SJK-paitaan siirtyneet Keaton Isaksson ja Robin Sid, ovat kotiutuneet Seinäjoelle, vaikka olot ovat olleetkin erikoiset. Molemmat siirtyivät IFK Mariehamnista jo heti pre-seasonin alussa, ja molemmat ehtivät pelata muutamia otteluitakin talven aikana. Sid kuitenkin loukkaantui ja on ollut sivussa pelillisistä harjoituksista pidempään. Ensi maanantaina SJK pääsee aloittamaan jälleen normaalit joukkueharjoitukset ja molemmat ovat tällä tietoa kunnossa, kun Veikkausliiga alkaa kuukauden päästä.

Ehdin hyvin olla mukana joukkueessa ennen kuin tämä koronakriisi iski päälle, joten en näe, että se olisi oikeastaan vaikuttanut kotiutumiseeni. Omasta mielestä olen sopeutunut oikein hyvin tänne, kertoo Keaton Isaksson.

Kaikkien pelaajienkin kanssa ehti jo tutustua ennen sitä. Tai ihan muutama viimeisinä mukaan tullut jäi vähän tuntemattomammaksi, mutta heitäkin on päässyt nyt näkemään ja tutustumaan.

Aika normaali päivärytmi sitä on itsellä olla muutenkin. Kuitenkin lähes päivittäin on ollut harjoituksia ja kun ammattilaisena pelaa, niin aika paljon silloin on vapaa-aikoinakin kotona. Tietenkin kaikki paikat on muutenkin ollut kiinni. Olen kuitenkin autolla ajellen tutustunut Seinäjokeen ja nyt kun kelit ovat parantuneet, niin alkaa ihmisiäkin näkyä kaikkialla. Jos tästä pikkuhiljaa mennään nyt parempaan suuntaan.

Huhtikuussa 26 vuotta täyttänyt Keaton Isaksson, pelasi talvella kolmessa Suomen Cupin ottelussa SJK-paidassa ja teki harjoitusottelussa KPV:ta vastaan komean maalin kaukolaukauksella. Isaksson joutui kuitenkin pelaamaan useampaa eri pelipaikkaa talven peleissä, kun miehiä oli loukkaantuneena ja nuoremmat pelasivat omaa Ykkösen Cupia SJK Akatemian kanssa.

Sanotaanko näin, että olen vähän tottunut siihen. Maarianhaminassa kahden viime vuoden aikana pelasin varmaan kaikkia muita pelipaikkoja, paitsi vasenta laitapakkia ja maalivahtia. Nyt pääsin sitten pelaamaan myös vasemmalla pakkinakin. Se on sitten enää se maalivahdin paikka jäljellä. Toivottavasti sitä ei ainakaan tarvi kokeilla, nauraa Isaksson.

Kyllä se omin paikkani on kuitenkin siinä keskisektorilla ja vähän ehkä ylempänä. Toki laidoillakin on tullut aika paljon pelattua ja tullut viime vuosina onnistumisiakin. Kyllä ne on ne kaksi paikkaa, mitkä mä näen itselleni vahvimpana. Oon kuitenkin semmoinen juoksuvoimainen pelaaja, joka jaksaa tehdä hommia molempiin suuntiin, arvioi Isaksson itseään pelaajana.

Valmentajien treenit ovat olleet kyllä todella monipuolisia. Ja vaikka ollaan käyty vähän samaakin asiaa läpi, niin joka kerta se on tuotu vähän uudella tavalla. Eli treeni on rakennettu vähän eri tavalla, vaikka teema on ollut sama. On ollut kyllä todella positiivista sen suhteen. Honkavaara on minulle jo ennestäänkin tuttu, mutta Kinya (toinen valmentaja Joaquin Gomez) en ehtinyt kauaa nähdä, kun koronakriisi alkoi. Nyt hänenkin kanssaan on tullut tutuiksi. Gomez on mielestäni tuonut paljon lisää positiivisuutta ja hän on mielestäni ottanut todella hyvin roolinsa valmennuksessa Honsun kaverina. Olen kyllä erittäin tyytyväinen valmennukseen.

Molemmat tykkäävät jutella todella paljon pelaajien kanssa asiosta ja he kokevat, että mikään ei ole tavallaan oikein tai väärin, vaan asioita käydään läpi yhdessä ja tehdään yhdessä ne toimivat ratkaisut, kertoo Isaksson valmentajista.

Alkavaa kautta on kuitenkin tosi vaikea arvioida, kun ei ole nähnyt yhtään muita joukkueita ja meidänkin harjoitukset on ollut yksilöpainotteisia, niin se kuva siitä millainen kausi tästä tulee, ei ole niin selkeä kuin se voisi olla. Mutta ainakin treeneissä on nyt menty todella kovaa ja siinä mielessä näyttää, että meidän prosessi olisi aika hyvällä mallilla. Vaikea tosiaan sanoa, kun ei tiedä missä kunnossa muut joukkueet on tässä tilanteessa. Mutta ainakin tuntuu, että me ollaan tehty aika hyvin meidän jutut tämän koronan aikana. On tämä pre-season ollut ainakin pitkä, sanoo Isaksson.

Silloin kun kerrottiin, koska pelit viimein jatkuvat, niin se toi semmoisen extrabuustin vielä kaikkeen tekemiseen. Että hitto vie, nyt vihdoinkin me päästään pian pelaamaan, päättää Isaksson.

Vielä 25-vuotias, mutta myöhemmin tänä vuonna 26 täyttävä Robin Sid, ehti pelata SJK:ssa yhden Suomen Cupin ottelun, ennen loukkaantumistaan harjoituksissa. Loukkaantuminen ei ollut vakava. Harmillisesti heti paluun jälkeen tuli toinen loukkaantuminen ja Sid on nyt kuntouttanut itseään SJK.n fysioterapeutti Tiitus Lehtisen sekä suorituskyvyn osaston johtaja Mikko Kujalan valvonnassa.

Siinä oli aika lailla epäonnea, kun varvas murtui molemmista jaloista perätysten. Ehdin olla hetken kuitenkin mukana välissä ja nyt olen sitten kuntouttanut itseäni ja pian pitäisi olla taas kunnossa. Itseasiassa ihan huomenna pitäisi päästä ensimmäistä kertaa joukkueen mukaan. Toivottavasti nyt sitten vähän pidempään tällä kertaa, sanoo Robin Sid.

Aluksi kun tulin tänne, olin joukkueen mukana normaalisti. Sitten tuli korona ja se sotki vielä vähän kaikkea, mutta itse olen tehnyt oikeastaan vähän samoja yksilöjuttuja kuin muutkin, niin ei sinänsä ole omalla kohdalla tuntunut suurta eroa normaaliin kuntoutukseen. Sitä kun tehdään muutenkin aika lailla yksin. Pääosin ollut tekemisissä vain Tiitus Lehtisen kanssa.

Pitääkin kiittää häntä siitä, että hän on antanut meille loukkaantuneille hyviä ohjelmia ja vaikka loukkaantumiset ei ole niitä futiksen kivoimpia juttuja tehdä töitä, niin Tiitus jaksaa pysyä positiivisena ja painaa meidän kanssa hommia. Oon ollut hänen kanssa tehtyihin hommiin todella tyytyväinen. Kuuli myös, että Tiitus oli itse aika kova pelaaja aikoinaan ja välillä hän on jotain kikkoja näyttänytkin. Ehkä mä pyydän, että hän opettaa mulle vielä kunnon liukutaklausen salaisuudet, nauraa Sid ja viittaa Tiitus Lehtisen pelaajauran rooliin kovaotteisena puolustajana.

Kuntoutusaika koronakriisin keskellä on saanut Sidin pohtimaan syvemminkin jalkapallon merkitystä omassa elämässä.

Kyllä semmoiset jutut kuin ystävät ja yhtenäinen joukkue, niin sitä kaipasi tuona aikana. Ehkä tänä aikana on oppinut arvostamaan sitä muutenkin vielä entistä enemmän. Arvostamaan sitä miksi pelaa futista ja kuinka tehdään asioita yhdessä. Olen ollut kuitenkin tyytyväinen, miten seura on hoitanut tämän koko asian ja antanut meille kuitenkin hyvät treenimahdollisuudet koko kriisin aikana. Se on ollut positiivista, Sid kertoo.

Sarjan kannalta tämä tulee varmasti olemaan myös vähän erilainen tilanne, kun pelejä saattaa tulla vähän tiheämpään kuin ollaan totuttu. Joukkueena me ollaankin pyritty pääsemään hyvään kuntoon, että klaarataan se tuleva pelitahti. Toivotaan myös, että meidän laaja materiaali tulee auttamaan meitä siinä. Uskoisin, että se tulee olemaan meille etu. Nyt kun pelaamme kesäkuussa muutaman harjoituspelin muita liigajoukkueita vastaan, niin on todella jännä nähdä missä kaikki muut seisoo tässä tilanteessa.

Talven Suomen cupin karsintojen jälkeen meillä on ainakin paljon revanssihenkeä. Ainakin itselläni on. Pitää näyttää, että ollaan paljon parempi joukkue kuin mitä siellä pelatut tulokset antoi ymmärtää, Sid vakuuttaa vielä lopuksi.

SJK kohtaa lauantaina 6.6. klo 14:00 OmSp Stadionilla harjoitusottelussa FC Hakan. Ottelun liput tulevat myyntiin maanantaina 1.6. Lippu.fi-kanaviin ja peli lähetetään netissä suorana maksullisena lähetyksenä, ammattimaisesti toteutettuna ja selostettuna. Voit lukea lisää kesäkuun otteluiden järjestelyistä SJK:n nettisivujen uutisesta. Ja tarkemmin otteluennakosta, joka ilmestyy torstain 4.6.