123 456 7890

SJK ja FC Lahti tasasivat pisteet maalittomalla tasapelillä Veikkausliigan kauden päätösottelussa. FC Lahdella oli paikka mennä johtoon rangaistuspotkusta, mutta maalivahti Jesse Öst torjui alanurkkaan suuntautuneen vedon. Pelin aikana ja sen jälkeen nähtiin useita muistamisia, kun SJK kannattajat ja katsojat muistivat seuran jättäviä pelaajia, Mihkel Aksalua ja Jarkko Hurmetta. Aksalu valittiin myös Erotuomarikerhon toimesta Veikkausliigan herrasmiespelaajaksi ja SJK:n joukkueenjohtaja Pekka Lehtinen sai kunnian olla tämän vuoden Veikkausliigan herrasmiesjoukueenjohtaja. Vuoden herrasmievalmentaja oli HIFK:n Tor Thodesen. SJK viettää vielä illalla yhdessä seuraväen kanssa SJK Family Night päätöstapahtumaa OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa. Ovet aukeaa siellä klo 20:00. Joukkue saapuu paikalle yhdeksän maissa ja ohjelmaosuus alkaa klo 21.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta se on sallittu vain 18 vuotta täyttäneille.

SJK – FC Lahti 0-0

Ottelu oli molemmille joukkueille panokseton, mutta siitä huolimatta, pelissä nähtiin hyökkäyksiä ja tilanteita molemmissa päissä, joskaan ei mitään kovin vaarallisia laukauksia. Molemmilla oli myös omat hetkensä, eikä kumpaakaan joukkuetta voi syyttää yrityksen puutteesta.

FC Lahden paras hetki tuli, kun erotuomari Ville Nevalainen katsoi Boris Kadion rikkoneen rangaistusalueella ja osoitti rangaistuspotkua. SJK:n maalissa kuitenkin Jesse Öst nappasi Tommi Jäntin alakulmaan suuntautuneen vedon.

SJK:n paras paikka nähtiin vasta ottelun loppupuolella, kun vaihdosta sisään tullut Jeremiah Streng pelattiin boksiin sisään ja hänen sijoituksensa meni vain hiukan takatolpan väärältä puolen ohi.

Ottelun aikana, 18. minuutilla kannattajat huusivat SJK:n jättävän Jarkko Hurmeen nimeä ja 33. minuutilla Mihkel Aksalun. Aksalu nähtiin myös pelin alussa johtamassa kannattajien laulua päätykatsomossa. Pelin jälkeen molemmat pelaajat sekä koko joukkue, jätti vielä kerran hyvästit koko OmaSp Stadionin väelle. Myös paikalle tulleet FC Lahden-kannattajat osallistuivat ja kiittivät Mihkel Aksalua omassa päädyssä. Tunteellinen päätös kaudelle, joka ei kovin monia ilonhetkiä suonut. Parhaimpina hetkinä kenties päätöskierroksella mestaruudesta kamppailleiden FC Interin ja KuPS:n kaatamiset sekä Pohjanmaan Liigan voitto.

Suomen mestaruuden voitti lopulta KuPS, jonka päävalmentaja Jani Honkavaarasta tuli nyt toinen seinäjokinen koskaan, joka on valmentajana voitttanut Suomen mestaruuden. Ensimmäinen on Jussi Ristimäki. KuPS:n paidassa mestaruuden voitti myös SJK-kasvatti Kalle Taimi ja entiset SJK-pelaajat Ariel Tuco Ngueukam sekä Reuben Ayarna. Alkukaudesta joukkuetta edusti myös entinen SJK Akatemian pelaaja Rasmus Karjalainen. Isot onnittelut heille kaikille saavutuksesta.

SJK kiittää kaikkia kannattajiaan ja katsojiaan kaudesta. Erityisesti kiitos siitä tuesta, mitä joukkue on saanut vaikeinakin aikoina.

Peli oli aika hyvätasoinen, vaikka molemmilla oli paljon nuoria pelaajia. Tietenkin pettynyt, kun emme taaskaan saaneet voittoa. Koko loppukausi on ollut vähän tälläistä, että emme ole saaneet voittoja, vaikka olisimme ehkä ansainneet edes pikkuisen enemmän näistä peleistä, sanoi SJK:n päävalmentajana kauden loppuun vetänyt Brian Page.

Tunnelma kopissa oli erikoinen, koska kausi loppuu ja moni tietää lähtevänsä. Minä toivon heille kaikkea hyvää tulevaisuudessa ja olen varma, että jokainen menestyy tulevaisuudessa. Itse olen varma siitä, tämä seura menee eteenpäin. Taustalla tehdään niin hyvää työtä. Minä rakastan tätä kaupunkia ja tätä seuraa. Haluan jatkaa täällä ja olla auttamassa tätä seuraa, vastasi Page kysymykseen, jatkaako hän seurassa.

Erittäin tyytyväinen, kun muutoksia oli paljon. Siihen nähden hyvä tulos. Oli tietenkin paljon paikkoja ja olisi pitänyt tehdä, mutta tärkeintä on, että saatiin nollapeli. Ihan vauhdikas peli. Sitä oli kiva katsoa ja siinä ei peruuteltu. Nyt sitten neljä päivää seuraavaan peliin, sanoi FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä, jonka joukkue jatkaa Europeliturnaukseen.

SJK: Jesse Öst MV, Dani Hatakka (46’ Trevor Elhi), Jarkko Hurme, Boris Kadio, Joonas Sundman, Maximo Tolonen, Mehmet Hetemaj, Obed Malolo, Jyri Kiuru (86’ Daniel Håkans), Jesse Sarajärvi ja Joonas Lepistö (75’ Jeremiah Streng).