123 456 7890

SJK otti todella maukkaan 5-0 voiton kauden päätösottelusta kotikentällä. Päivän sankari oli Jesse Sarajärvi, joka teki itse kaksi ja syötti yhden. Kerho pelasi vajaalla yli tunnin ottelussa, kun erotuomari Jari Järvinen näytti suoraa punalappua SJK:n puolustaja Joel Merolle jo puolen tunnin pelin kohdalla. Silti SJK iski vielä kolme maalia ottelussa, ja lähtee lomille hymy huulilla. Ilta jatkuu vielä tänään vietettävällä kauden päätösjuhlalla OmaSp Stadionilla. Klo 19:00 aloitetaan Atria Loungessa illallisella, jonne on ostettava illalliskortti etukäteen. Klo 20:30 kaikki siirtyy Carlsberg Sports Bariin, missä esiintyy Kuosiukkelit ja trubaduuri Joonas Moisio. Carlsbergiin on vapaa pääsy. Tervetuloa.

SJK – FC Inter 5-0 (3-0)
1-0 7 min Erfan Zeneli
2-0 21 min Billy Ions
3-0 45 min Jesse Sarajärvi
4-0 51 min Jarkko Hurme
5-0 69 min Jesse Sarajärvi

Kuvat Antti Huhtamäki, lisää kuvia SJK:n Facebookissa.

SJK aloitti ottelun ryminällä, ja loi maalipaikkoja kovalla tahdilla. Ensimmäinen vetopaikka tuli Erfan Zenelille, joka pääsi hyvän syöttöketjun pätteeksi laukomaan boksin rajalta. Veto suuntautui kuitenkin päin Jere Koposta. Vähän myöhemmin Matti Klinga pelasi tilanteen loppuun asti javoitti pallon päädyssä. Klinga syötti Ionsille, jonka laukaus suuntautui kuitenkin päin.

SJK siirtyi ottelussa johtoon seitsemännellä minuutilla. Matti Klinga kaadettiin boksin rajalla vapaapotkun arvoisesti. Erinomaiseen iskuun loppukaudesta yltynyt Erfan Zeneli laukoi pallon komeasti maaliin.

SJK joutui suorittamaan ensimmäisen vaihdon jo ottelun alussa, kun Dani Hatakka joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen tuli Diego Bardanca

20. minuutilla Jarkko Hurme avasi oikeaan laitaan täyteen vauhtiin Jesse Sarajärvelle, joka eteni boksiin asti. Sarajärvi malttoi rauhassa katsoa ympärilleen ja tarjoili Billy Ionsille aivan vapaaseen paikkaan. Ions siirsi pallon varmasti maaliin. Maali oli Ionsille kauden 12:s.

SJK oli pienissä ongelmissa Benjamin Källmanin kanssa, mutta nuorukainen ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa. 26. minuutilla Källman rynnisti kohti boksia, ja Joel Mero joutui kaatamaan hänet. Tilanne oli ilmiselvä kortin paikka, mutta kortin väri oli punainen.

Inter olisi voinut päästä ylivoiman ansiosta peliin mukaan, mutta toisin kävi. Tauolle mentiin SJK:n 3-0-johdossa. Diego Bardanca avasi vasempaan laitaan Erfan Zenelille. Zeneli näki hyvin boksiin nousseen Sarajärven, joka laukoi tarkasti uran toisen liigamaalinsa.

Interillä oli etenkin toisella puoliajalla monta hyvää maalipaikkaa, mutta viimeistelykään ei tänään turkulaisilta onnistunut. SJK sen sijaan jatkoi maalien takomista. Heti toisen puoliajan alussa SJK sai kulmapotkun. Erfan Zeneli antoi kulman ja Jarkko Hurme teki perinteisen ”ei kautta ilman maalia” –maalin. 4-0.

Billy Ions pääsi pari kertaa oikealta laidalta karkuun. Ensimmäisellä yrityksellä Jere Koponen torjui eteensä, eikä Jesse Sarajärvi aivan ehtinyt paluupalloon. Tilanne toistui vähän myöhemmin. Jälleen Koponen torjui eteensä, ja tällä kerralla Sarajärvi ehti palloon ensimmäisenä, ja viimeisteli loppulukemiksi 5-0.

Vartti ennen loppua nähtiin odotettu liigadebyytti, kun Aatu Kujanpää tuli kentälle Erfan Zenelin tilalle. 19-vuotias Kujanpää pelasi upean kauden SJK Akatemiassa, ja oli erittäin tärkeässä roolissa Akatemian nousussa Kakkoseen.

Hienoa, että päätimme kauden voittoon. On ollut hankala kausi, halusimme nauttia viimeisestä pelistä. Vaikka olimme alivoimalla, dominoimme. Minulla ei ole koskaan ollut tällaista kautta. Tästä täytyy oppia. Tämä on ollut pelaajille vaikeaa, pelaajia on mennyt ja tullut, tyyli on vaihtunut. Kaikki ovat tehneet parhaansa. Massiivinen oppimisprosessi minulle. On ollut hienoa toimia näin hienon seuran päävalmentajana. Aatu Kujanpää on ollut erinomainen koko kauden. Jos hän jatkaa kehittymistään, hänestä voi tulla SJK:n tähti, sanoi SJK:n vastuuvalmentaja Brian Page.

Sanoin ennen peliä, että tämä on seuraavan kauden ensimmäinen peli. Nuoret pelaajat pelasivat hyvin. Outoa oli, että nuoret ja kokemattomat pelaajat olivat parhaimpiamme. Muse Yoonis pelasi erinomaisesti liigadebyytissään. Se kertoo myös paljon niin sanotuista kokeneista pelaajista. Otan aina vastuun, mutta myös kokeneiden pelaajien täytyy ottaa vastuu tästä. Valmistaudumme ensi kauteen. Ensimmäisen maalin jälkeen pelaajien mielessä tapahtui jotain, ja he ajattelivat pelin olevan jo ohi. Pelaajat menettivät itseluottamuksensa. Se on ollut osa tätä kautta. Ensi kauden täytyy olla erilainen. Olen iloinen tyytyväinen, että kausi on ohi. Nyt täytyy rakentaa jotain uutta. Voitimme alempana olevia joukkueita, mutta emme ylempänä olevia. Olemme oikealla paikalla. Tämä oli meidän tasomme, sanoi FC Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Dani Hatakka (14’ Diego Bardanca), Timo Tahvanainen, Billy Ions, Matti Klinga (31’ Joonas Sundman), Jarkko Hurme, Obed Malolo, Jesse Sarajärvi, Mehmet Hetemaj ja Erfan Zeneli (75’ Aatu Kujanpää).

Kausi on päättynyt. SJK aloittaa valmistautumisen uuteen kauteen joulukuussa. Tammikuussa alkaa Suomen Cupin lohkovaihe ja Veikkausliiga huhtikuussa. Kausikortit kaudelle 2018 on jo myynnissä vanhoille kausikortin omistajille. Yleiseen myyntiin kausikortit tulevat maanantaina 6.11. Kausikortilla pääset myös Suomen Cupin kotiotteluihin talven aikana.