123 456 7890

Kausi päättyi kuten alkoi
SJK – GBK 0-1 (0-0)
88 min 0-1 Kristoffer Ainasoja (rp)

Seinäjoen Jalkapallokerhon ensimmäinen kausi Kakkosessa päättyi samalla tavalla kuin alkoikin: kotitappiolla. Kalsea päivä kääntyi lopulta auringonpaisteeksi, mutta tällä erää tuo aurinko paistoi vain vierasjoukkueelle.

Viimeinen virallinen ottelu peilasi selkeästi koko kauden kuvaa. Pelaaminen on ajoittain OK ja välillä jopa erinomaista, mutta silti numerot kertovat karua kieltään tulostaululla.

Kokonaisuutena kauden päätösottelu oli siinä mielessä virkistävä poikkeus, että molemmat joukkueet halusivat voittaa sen ja pelasivat myös tosissaan.

Pietarsaarelainen, siis ei kun kokkolalainen GBK oli etenkin ottelun toisella puoliajalla terävämpi ja saattoi jopa ansaita voittonsa. Mitään erityistä GBK ei kuitenkaan esittänyt ja joukkue voidaankin laskea selviin alisuorittajiin mitä tulee joukkueen hinta-laatusuhteeseen. Peräti kahdeksan entisen FF Jaron pelaajan voimalla takaisin Ykköseen yrittänyt GBK on parhaimmillaan erinomainen joukkue, jossa on huikea määrä taitoa. Siinä valossa nappikauppatasoisella budjetilla kauden pelannut Kerho pysyi yhteensä neljässä keskinäisessä ottelussa loistavasti tällä tasolla vuorineuvoksiksi luokiteltavien vastustajiensa kyydissä.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue hallitsi peliä hieman, muttei kyennyt luomaan selkeitä tekopaikkoja. Vastaavasti GBK juoksi tämän tästä paitsioon kirjauttaen peräti 12 avustavan liputusta, joka lähentelee jo jonkinlaista ennätystä tällä tasolla. Vähintään puolet paitsioista aiheutti ahnaasti kotikaupunkinsa seuran verkkoon maalia himoinnut Mikael Muurimäki, joka ei siinä neljässä ottelussa onnistunut, mutta pystyi kuitenkin hankkimaan ottelun ratkaisumaalin tuottaneen rankkarin läpiajollaan.

Jos ei kotijoukkueella ollut paikkoja ensimmäisellä puoliajalla, ei ollut niitä monta vieraillakaan. Sen sijaan toisen puoliajan alussa Mats-Erik Käldin suojatit tulivat hurjalla vauhdilla ja loivat muutaman todella vaarallisen paikan. Niiden haaskaajina kunnostautuivat juuri Muurimäki, sekä Kristoffer Ainasoja, joka kuitenkin ratkaisi kamppailun pilkulta 88. minuutilla.

Kotijoukkueella oli alla viisi tappiotonta ottelua, joista neljä oli päättynyt voittoon. Nyt peli ei ollut niin rentoa, eikä vapautunutta, vaan pikemminkin mieleen tulivat alkukauden tuloksellisesti heikot kotiottelut. Syystä tai toisesta Kerho pelasi koko kauden vieraskentillä selvästi kotiareenoitaan paremmin. Itse asiassa vieraissa Kerho oli Kakkosen Lohko C:n paras joukkue, joten sillä syrjällä homma oli kunnossa ja joukkue olisi kuulunut taulukossa ylemmäs. Siis ellei olisi tarvinnut pelata lainkaan kotona.

Vierasjoukkueen peli oli ajoittain todella laadukasta, minkä ei sinällään pitäisi yllättää ketään, pelasihan joukkueen keskikentällä vielä alkukaudesta FF Jarossa esiintynyt Jimmy Wargh, sekä liigakokemusta omaavat Mikael Muurimäki, Lasse Männikkö, Mika Granholm, Rasmus Vikström ja Mattias Ainasoja. Näistä varsinkin Granholm ja Ainasoja olivat todella vahvoja.

Kotijoukkue koki jo yhdeksän minuutin kohdalla kivuliaan takaiskun Johannes Saranpään loukattua uudelleen saman polvensa, jonka hän loukkasi kesällä juuri GBK:ta vastaan vieraissa. Aivan kuten tuolloin, niin nytkin, oli tilanne täysin harmiton pallontavoittelukamppailu. Sääli, sillä “Jossu” pääsi erinomaiseen kuntoon palattuaan kehiin.

Koko kauden varsin kolhiintuneena pelannut kotijoukkue sai kauden päätösotteluun jalkeille ihan hyvän ryhmän. Sivussa olivat vain Mikko Väänänen, Jukka Ahola ja polveaan potenut Petri Niemi. Silti peli ei auennut niin kuin olisi voinut toivoa. Luonnollisestikin tähän vaikutti myös vastustajan tarkka puolustaminen.

Ottelun tuominneella Vesa Toivolalla oli kohtuullisen helppo homma, joskin paljon antoi Toivola etenkin GBK:n Patrick Byskatan vaikertaa ja valittaa. No, nousihan se kortti Byskatalle, mutta se tuli rumasta taklauksesta, ei alituisesta kitinästä. Kerhosta Mikko Kärki katseli suoraa punaista 88. minuutilla kaadettuaan läpiajossa olleen Mikael Muurimäen rangaistusalueella. Tuomio oli väistämätön, kuten myös siitä seurannut pilkku.

Oli sääli, että kausi päättyi mollivoittoisesti tähän otteluun työsarkansa lopettavan päävalmentaja Jari Kujalan ja ansiokkaasti joukkuetta läpi tuskaisten hetkien kannustaneiden kloppien vuoksi. Parempaa olisi heille suonut, mutta nyt ei parempaa ollut tarjolla.

Kotijoukkueesta ottelun hahmoja olivat Kloppien toimesta vuoden pelaajaksi valittu Jani Asuintupa, Jyri Nieminen ja Henri Saranpää keskikentällä. Muilla jäi melkoisesti parannettavaa ensi kauden koitoksiin. Toki kokonaisuutena sitä jäi koko joukkueelle. Paljon.

SJK: Jyri Nieminen, Petri Huttu, Tiitus Lehtinen, Mikko Kärki (ua. 88.), Jani Asuintupa, Tommi Haanpää, Johannes Saranpää (14. Marko Huttu), Henri Saranpää, Jere Jääskeläinen (46. Ville Pajula), Jussi Kankaanpää (63. Jukka-Pekka Salminen), Juha Etelä-Aho

Kuvagalleria op”