123 456 7890

Lähes 2300 katsojaa sai juhlia voittoa Lou Reedin Perfect Dayn soidessa OmaSp Stadionin illassa, kun SJK voitti Veikkausliigan avausottelun TPS:a vastaan 1-0. Suurinumeroisempaankin voittoon olisi ollut ainekset, mutta samat kolme pistettä siitäkin taulukkoon tulisi. Varsinkin ensimmäinen puoliaika oli SJK:lta erinomainen. Toisella jaksolla, varsinkin loppua kohden, TPS pääsi luomaan vaara. SJK:n puolustus kuitenkin hoiti ottelun loppuun hienosti. Puolustuksessa Veikkausliiga-debyyttinsä teki SJK:n oma kasvatti, 18-vuotias Matias Vainionpää. Veikkausliiga jatkuu viikon päästä keskiviikkona, kun SJK matkustaa FC Lahden vieraaksi. Seuraava kotiottelu on perjantaina 17.7. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu IFK Mariehamn. Ottelun ennakkoliput myynnissä Lippu.fi kanavissa.

SJK – TPS 1-0 (1-0)
1-0 11 min Matej Hradecky

Ensimmäinen puoliaika oli SJK:lta hyvä ja se sai myös hienon alun, kun SJK kierrätti palloa puolustuksessa ja pelasi pallon taskuun Anel Rashkaj’lle. Rashkaj jatkoi pallon Robin Sidille ja Sid puolestaan jatkoi sen samalla vasemmalla laidalla vauhdissa olleelle Daniel Håkansille. Håkans nousi hyvin kulmalipulta boksiin ja syötti pilkun kohtaan tulleelle Matej Hradeckylle. Välissä vielä Tuco ehti antaa pallon mennä ja otti puolustajan tilanteesta pois. Hradecky laittoi pallon varmasti sisäsyrjällä sisään. Hän ei tuulettanut maaliaan kasvattajaseuraansa vastaan.

Vähän myöhemmin TPS tuli oikealta laidalta ja petasi hyvän vetopaikan keskikentälle kuudentoista kaarelle. Rashkaj kuitenkin heittäytyi vedon eteen ja jatkoi nopeasti pallon vielä vastahyökkäykseen lähteneelle Keaton Isakssonille. Pieni tilanteen poikanen siitä saatiinkin TPS-maalille, mutta ei vetoa kohti maalia. Seuraavaksi tuli jälleen Håkans hienosti laidatltaan ja syötti pallon Sidille ja tämä löysi takatolpalta Serge Atakayin. Atakayin veto meni kuitenkin maalipuun väärälle puolelle, sivuverkkoon.

Puolen tunnin pelin kohdalla SJK sai sivuvaparin ja Rashkaj antoi sen pienellä siirrolla Atakayille. Atakayi keskitti sen takatolpalle hiipineelle Hradeckylle ja tämä jatkoi sen kohti maalia. TPS-puolustaja Juhani Pikkarainen ehti kuitenkin estämään maalin lähes maaliviivalta.

SJK jatkoi vyörytystä vieraiden päätyyn ja Atakayi antoi sivurajanheiton Tucolle päätyyn. Tuco näki hyvin takaa boksiin nousseen Robin Sidin. Sid ohitti Pikkaraisen ja veti tulisesti kohti etuyläkulmaa. Entinen SJK-vahti, Jere Koponen kuitenkin torjui pallon hyvin ja kulmaksi.

TPS sai paikan seuraavaksi. Pallo pelattiin hyvällä kombinaatiolla vasemmalta laidalta boksiin, missä Tehe Olawe pääsi vetämään. Veto menikin vain vähän yli riman. Hetkeä myöhemmin SJK oli jälleen vaarallisessa hyökkäyksessä. Nyt Isaksson, Tuco ja Håkans pääsivät leikittelemään TPS-boksissa ja Håkans lopulta syötti takaviistoon Tucolle, joka ohjasi suoraan kohti maalia. Isaksson pääsi vielä jatkamaan maalinedustalla. Koponen TPS:n maalissa esitti kuitenkin jälleen hyvän torjunnan.

Toisella jaksolla SJK tuli jälleen hyvin heti alussa. Håkans pelasi pallon vasemmalta laidalta Rashkaj’lle, joka keskitti pallon erinomaisesti ristiin kulmalipulta mukaan tulleelle Atakayille. Atakayi jatkoi siirolla Tucolle ja Tuco pääsi vetämään. Veto lähti tällä kertaa kuitenkin reippaasti kohti päätykatsomoa.

Mitä pidemmälle puoliaikaa kuitenkin mentiin, sitä vaarallisemmaksi kävi TPS:n tilanteet. Varsinaisesti kunnon vetoja ei TPS saanut kohti SJK:n maalia, mutta paikkoja joista maaleja olisi voinut tehdä. SJK kuitenkin puolusti erinomaisesti kapteeninnauhaa kantaneen Tero Mäntylän johdolla. Vierellään nuoret Ville Tikkanen ja Veikkausliigadebyyttinsä tehnyt SJK-kasvatti Matias Vainionpää.

Vartti ennen loppua, vaihdosta sisään tullut Billy Ions pääsi vastahyökkäykseen ja jätti TPS:n Rodney Strasserin taakseen keskikentällä. Ions oli lisätä SJK:n johtoa etukulmaa kohti menevällä yrityksellä läheltä maalia, mutta TPS-puolustaja sai jalkaansa väliin ja tilanteesta tuli vain kulma.

Lopulta TPS:n painostus loppui, kun Juhani Pikkarainen katseli vähän ennen päätösvihellystä vielä punaista korttia. Pikkarainen rikkoi Tucoa ja sai toisen keltaisen. Samalla kentällä vähän tunteet kuumeni puolin ja toisin. Ottelu päättyi SJK:n voittoon ja edellisestä voitosta Veikkausliigassa ja OmaSp Stadionilla, olikin ehtinyt kulua jo lähes vuosi. SJK nimittäin voitti viimeksi kotonaan VPS:n 13.7. 2019. Nyt on kuitenkin voittoputki auki.

Tuntui ihanalta pelata taas ison yleisön edessä. Ja muutenkin mahtava fiilis, kolme pistettä, nollapeli ja oikeastaan tälläinen taisteluvoitto. Ihanaa päästä pelaamaan isolle yleisölle ja nimenomaan faneille, sanoi SJK:n maalivahti Jesse Öst pelin jälkeen.

Meillä oli siinä kopin edessä pelin jälkeen aika kovat huudot. Tanssittiinkin vähän ja aika hyvä fiilis on. Kyllä meillä on aina ollut täällä hyvä joukkuehenki, mutta tällä kaudella tuntuu, että ehkä meillä on sitä vielä extraa, päätti Öst.

Jännitti niin hemmetisti. Mutta ihan loistava fiilis, että saatiin voitto, sanoi kapteenina toiminut Tero Mäntylä ottelun jälkeen.

Me ei ehkä saatu peliä niin hyvin kontrolliin, kuin oltaisiin haluttu, mutta näytettiin luonnetta ja pystyttiin puolustamaan TPS pois paikoista lopussa. He saivat siinä lopussa vähän painetta, Mäntylä jatkoi.

Korona aika teki meille kyllä oikeastaan vain hyvää. Tällä joukkuehengellä mennään pitkälle. Meidät on laitettu myös aika koville tuolla treenikentällä, ja kummasti se on tiivistänyt meidän joukkuetta entisestään. Kuten varmasti näkyi jo tänään pelissäkin. Ja on näkynyt treenipeleissäkin. Olemme menneet kevään jälkeen todella paljon eteenpäin ja kaveriin pystyy luottamaan vierellä. Jos itse mokaa, niin siinä on aina joku joka paikkaa. Hyvällä asenteella ollaan matkassa, päättää Mäntylä.

SJK: Jesse Öst MV, Matias Vainionpää (78’ Joonas Sundman), Tero Mäntylä, Matej Hradecky (86’ Joonas Lepistö), Ville Tikkanen, Robin Sid (63’ Billy Ions), Anel Rashkaj, Daniel Håkans, Keaton Isaksson (86’ Jude Arthur), Serge Atakayi ja Ariel Tuco Ngueukam