123 456 7890

SJK joutui tyytymään pisteeseen sarja-avauksessa. Sarjanousija KTP onnistui tekemään ottelun ensimmäisen maalin, kun SJK oli ensin epäonnistunut omassa rangaistuspotkussa. Sen jälkeen vierailija puolusti hyvin, eikä SJK onnistunut tekemään kuin yhden maalin ennen päätösvihellystä. SJK:n maalintekijänä oli kulmapotkusta ensimmäistä Veikkausliigapeliään pelannut Cristhian Valencia. KTP:n johtomaali puolestaan oli maailmanluokan volley Matias Lindforsilta, ja sitä maalia tullaan taatusti kelailemaan pitkään Kotkan illassa. SJK:n pelit jatkuvat Veikkausliigassa jo ensi perjantaina 7.5. klo 18.30, kun OmaSp Stadionille saapuu Helsingin IFK. Otteluennakko tulee SJK:n sivuille keskiviikkona, ja sitä ennen pyritään selvittämään ottelun mahdollisest koronarajoitukset. Tällä tietoa ottelu pelataan ilman yleisöä.

SJK – KTP 1-1 (0-1)
Epr. 21 min Emmanuel Ledesma
0-1 27 min Matias Lindfors
1-1 47 min Cristhian Valencia

Peli alkoi hieman tunnustellen, mutta SJK sai tilanteen 12. minuutin kohdalla, kun Tuco veti boksin kaaren ulkopuolelta kovaa. Veto meni vain hieman yli. Hetkeä myöhemmin KTP sai sivuvapaapotkun hyvältä eteisyydeltä, kun Nikko Boxall joutui kaatamaan Aleksi Tarvosen. SJK hoiti vapaapotkun huolella ja otti pallon takaisin haltuunsa.

21. Peliminuutilla SJK sai rangaistuspotkun, kun KTP:n pelaaja pelasi palloa kädellään boksissa. Emmanuel Ledesma meni vetämään, mutta veto oli heikko, sillä se meni matalana keskelle, eikä Anton Lepolalla ollut vaikeuksia sen liimaamisessa. Sitten 26. minuutilla KTP sai jälleen sivuvaparin, kun Boxall joutui taas kaatamaan laitapelaajan kulmalipun tuntumassa. Vapari pelattiin SJK:n maalille ja siellä purku jäi huonoksi, kun pallo nousi korkealle ilmaan. Siihen pääsi ensimmäisenä Matias Lindfors, joka täräytti näyttävällä volleylla pallon takayläkulmaan, eikä Jesse Öst voinut maalissaan mitään.

Puoliajan loppua kohden KTP vetäytyi luonnollisesti puolustusasemiin, ja iski vastahyökkäyksillä. SJK koitti murtaa puolustusta, mutta se ei onnistunut. 41.minuutilla tasoitus oli lähellä, kun Murilo keskitti maalin eteen ja Ledesma koitti puskea ristikulmaan. Lepola kuitenkin venytti kätensä puskun tielle. Hieman ennen taukoa, sai KTP vielä murrettua SJK:n paitsioansan, ja Anton Eerola pääsi karkuun. Eerolan veto oli kuitenkin heikko ja se meni päätykatsomoon. Tauolle mentiin KTP:n johdossa.

Toiselle puoliajalle SJK tuli kovaa ja saikin aikaan painetta vierailijan päätyyn. Ensimmäisestä tilanteesta saatiin kulma, ja siitä myös maali. Ledesma keskitti pallon etutolpalle ja sieltä ensimmäistä Veikkausliigaotteluaan pelaava Cristhian Valencia puskee pallon voimalla etukulmaan. SJK sai myös heti maalin jälkeen painetta, mutta Murilolta pallo karkasi rangaistusalueella.

Peli oli pitkään lähes yhtä päätyä, SJK:n hallitessa, mutta reilun tunnin pelin jälkeen KTP otti kentälle voimaa keskikentälle, ja pelistä tuli rikkonaisempaa. 72.minuutilla Oliinyk toi pallon hyvin boksiin, mutta lopulta kaatui tai kaadettiin, ilman rangaistuspotkua. Erotuomari oli ainakin vieressä, joten hänellä lienee paras näkymä tilanteeseen.

83. minuutilla SJK sai pari hyvää vapaapotkua laidalta, lähes samasta paikasta. Ensimmäisestä tilanteesta Jude Arthur pääsi vetämäänkin, mutta veto blokattiin. SJK:lle alkoi tulla kiire maalinteon kanssa, jos se tahtoi saada täydet pisteet. SJK:n yritys ei myöskään lopulta riittänyt ja pisteet jaettiin 1-1 tasapelillä.

Maininan ansaitsee SJK:n kannattajat, joita oli kokoontunut stadionin ulkopuolelle kannustamaan omaa joukkuettaan, vaikka peliin ei katsojia päässytkään, eikä kannattajat näe stadionille sen ulkopuolelta mistään. Laulu kuitenkin kuuluu koko pelin ajan.

SJK: Jesse Öst MV, Nikko Boxall, Matias Vainionpää, Cristhian Valencia, Rodrigo Arciero (89’ Niko Markkula), Murilo, Pyry Hannola, Daniel Håkans (77’ Jude Arthur), Denys Oliinyk, Manu Ledesma (89’ Robin Sid) ja Tuco (77’ Jake Jervis).