123 456 7890

Kausi alkaa huomenna
Kakkosen Lohko C ja vapunvietto starttaavat lauantaina Seinäjoen Jalkapallokerhon osalta heti huippuottelulla kun vastaan saapuu etenkin jo ennestään vahvaa hyökkäyskalustoaan merkittävästi vahvistanut FC Vaajakoski.

FCV on myös siinä mielesä poikkeuksellinen joukkue, että se on valmentajansa, Pertti Kastarisen, suulla avoimesti ilmoittautunut sarjan kärkeen havitellen nousua Ykköseen. Siinä mielessä tuollainen puhe on suoraa, ettei siinä hymistellä ja puhuta sarjapaikan säilyttämisestä tai “pelataan ja katsotaan” -tyylillä pyörittelystä.

Jo viime kaudella FCV oli Kerholle hankala vastustaja. Edellisellä kaudella Kerho otti kaksi voittoa joukkueesta, mutta niidenkin eteen saatiin tehdä ihan täysi päivätyö.

Siinä missä FCV aloitti viime kauden erittäin vahvasti, se kyllä hiukan hyytyi loppukaudesta. Kerhon trendi oli päinvastainen, mutta se ei silti kantanut viidettä sijaa parempaan suoritukseen. FCV puolestaan jäi Kerhosta neljä pinnaa, vaikka voittikin Kerhon kotonaan 3-2 (2-0) ja pelasi Keskuskentällä tasapelin lukekin 2-2 (2-0).

Molemmissa viime kauden otteluissa ensimmäinen puoliaika oli Kerholle tervanjuontia. FCV iski kummassakin ottelussa ekalla puoliajalla pari ihan liian heppoa maalia ja sai näin etulyöntiaseman.

Asetelmat ovat saattaneet hieman muuttua viime kaudesta Kerhon vahvistuttua selvästi. Toki myös FCV on hankkinut vahvistuksia, pääasiassa FC Blackbirdistä, joka putosi viime kauden jälkeen Kolmoseen. Kolmen “Böödin” lisäksi joukkueeseen on toki tullut viime kaudella MP:n väreissä Ykköstä pelannut Joonas Laaksonen.

Joka tapauksessa Kerho lähtee otteluun tavoittelemaan kauden ensimmäisiä pisteitä. Niin toki myös vierailija, mutta heidän elämänsä pyritään tekemään mahdollisimman hankalaksi. Tehtävään joudutaan näillä näkymin ilman Timo Rauhalaa, Kalle Taimia, Toni Kujalaa, Jesse Jääskeläistä, Jaakko Lampea ja Miika Asunmaata, sekä mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös ilman Matti Lähitietä.

Sen sijaan joukkueen kapteeni Chris Cleaver tuo lisää johtajuutta, taitoa ja taistelua keskikentälle piiskaten taas omiaan huilattuaan Suomen Cupin 7. kierroksen matsin HJK:ta vastaan sormivamman takia.

Kerhon valmennusjohdolla on tarkkaan tiedossa, miten vaarallisia kavereita kärjessä pelaava ja viime kaudella 21 maalia tykittänyt Tomi Karlstedt, sekä keskikentän keskellä viihtyvä Niko Leppänen ovat. Leppänen on pelannut Christian “Kisu” Sundin kanssa samaan aikaan Lahdessa, joten hänen taidoistaan on olemassa melko selkeä käsitys. Myös FC Blackbirdistä tullut ja viime kaudella yhdeksän maalia iskenyt Jasin Abahassine on merkattu mies.

Talvikauden ottelut on nyt potkittu ja päästään keskittymään siihen, mitä on syksystä saakka odoteltu. Tosi pelejä siis. Toki Suomen Cup oli tänä vuonna hieno kokemus ja se jatkuu edelleen syyskuussa, mutta ennen Pikkufinaalia on paljon työtä ja saavutettavaa. Tosin on myös paljon menetettävää, sillä jokainen vastustaja tulee juuri Kerhoa vastaan skalpeerausveitsi terävänä himoiten mustanuttuisten päänahkaa vyölleen.

Lienee selvää, että Kerho on hankintojensa myötä noussut lohkon ykkössuosikiksi. Näin myös vahvistivat lohkon muiden joukkueiden valmentajat ajatusmaailmansa kertomalla asiasta päivän Ilkassa, josta voi lukaista todella ansiokkaasti rakennetun kausiennakon.

Ainakin tämä ensimmäinen ottelu pelataan Jouppilanvuoren tekonurmella, mikä on tuttu myös FC Vaajakoskelle. Joukkue nimittäin kohdattiin samalla estradilla kaksi vuotta sitten Kerhon kauden ensimmäisessä kotiottelussa.

Jo viime viikonlopun ottelu näytti yleisömäärässä sen, että Kerho kiinnostaa tällä kaudella. Varmasti osa tuli katsomaan Klubia, mutta suuri osa halusi nähdä, millä tavalla Kerho pysyy mestareiden kyydissä.

Myös huomiseen otteluun on odotettavissa mukavaa yleisöryntäystä. Kausikortteja ja ennakkolippuja voi edelleen käydä ostamassa sekä Wallsportista, että CityPihan Kahvila Kerhosta. Yleisön toivotaan jälleen hyödyntävän pysäköinnissä jääurheilukeskuksen laajoja parkkialueita ja saapuvan ajoissa paikalle. Viime viikonlopun ottelussa aurinkopullen molemmat katsomot olivat täynnä jo 40 minuuttia ennen matysin alkua, eli kannattaa olla ajoissa paikalla ja varmistaa mieluinen istumapaikka.

Matsi alkaa klo 16.00. Tervetuloa kannustamaan Kerho avausvoittoon!