123 456 7890

Seinäjoen Keskuskentällä vietettiin kaunis ja viihdyttävä jalkapallopäivä sunnuntaina. Sää oli mitä mainioin, aurinko paistoi ja yleisöä oli saapunut mukavasti kolmatta tuhatt. Äänekkäät ja isot kannattajaryhmät luomassa tunnelmaa molemmin puolin kenttää ja joukkueetkin pistivät kentällä parastaan. Niin ja kotijoukkue voitti. Maaleja saatiin kuitenkin odottaa toiselle puoliajalle, sillä molemmat joukkueet puolustivat organisoidusti ja tila oli kentällä vähissä. Mutta se kannatti, sillä Ariel Tuco Ngueukamin iskettyä Richie Dormanin syötöstä 1-0 avausmaalin, räjähti Keskuskenttä hurjaan maalijuhlaan ja kapellimestarina hääri itse Tuco, tuulettaen maalia näyttävästi pääkatsomon edessä. Tämä oli hieno päivä ja se päättyi Keskuskentän kaiuttimista raikuvaan Lou Reedin Perfect Day kappaleeseen. Kuten aina SJK:n voittaessa.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – HIFK 2-0 (0-0)

1-0 74 min Ariel Tuco Ngueukam

2-0 86 min Toni Lehtinen

Maalipaikat olivat vähissä ensimmäisellä puoliajalla. 17. minuutilla Tuco laukoi pienestä kulmasta ja Mika Johansson torjui eteensä, mutta reboundissa ei ollut jatkajia ja HIFK-puolustus onnistui purkamaan. HIFK:n ensimmäisen puoliajan parhaat maalipaikat tulivat vapaapotkuista. 26. minuutilla Joni Korhonen laukoi noin 20 metristä hiukan yli maalin. Viitisen minuuttia myöhemmin Nnaemeka Anyamele laukoi vaparin suunnilleen samasta paikasta, mutta Mihkel Aksalu torjui sen kulmapotkuksi.

Tunnin kohdalla Bahrudin Atajic loukkasi itseään kontaktittomassa tilanteessa ja hän joutui jättämään kentän. 74. minuutilla Wayne Brown syötti oikeaan laitaan Richard Dormanille. Dorman keskitti maalille vitosen viivalle, josta Tuco liukui pallon maaliin HIFK-puolustajien välistä. Maalituuletus ei jättänyt ketään kylmäksi Keskuskentän pääkatsomossa.

Maalin jälkeen Toni Lehtinen tuli kentälle Tucon tilalle. Viitisen minuuttia ennen loppua Akseli Pelvas voitti pallon Kalle Sotkalta ja pääsi etenemään vasenta laitaa. Pelvas syötti etutolpalle Toni Lehtiselle, joka juhlisti 200:tta Veikkausliigaotteluaan pistämällä pallon maaliin. HIFK:n toisen maaliajan paras paikka tuli lisäajalla. Jukka Halme sai pallon hiukan boksin rajalle ja laukoi kovan kudin, jonka Mihkel Aksalu kuitenkin torjui.

Aloitettiin ensimmäinen jakso huonosti. Ei saatu jalkoja liikkeelle ja meidän pallollinen pelikin oli aika heikkoa. SJK pääsi vyöryttämään hyökkäyksiä, eivät kuitenkaan päässeet kunnon tonteille. Ekan jakson puolessa välissä parannettiin pelaamista. Toisella jaksolla jouduttiin vähän juoksemaan perässä. Tuli pari pientä nukahdusta ja pallo oli omissa pari kertaa. SJK on hyvä joukkue, he ansaitsivat voiton, sanoi HIFK:n Jukka Halme.

Ihan sama fiilis jäi pelistä, kuin Halmeella. Alotettiin tosi hyvin ja sitten HIFK pääsi peliin mukaan. HIFK on hyvä joukkue, se ei yllättänyt. Saatiin riisto ja Aksu kuljetti hyvin ja löysi välin, mistä syöttää mulle. Yritin laittaa längistä, mutta maalivahti torjui jalalla, onneksi pomppi sisään, sanoi Toni Lehtinen.

Ympäripyöreä peli, kovaa taistelua. Ero tuli meidän maalin edessä. Meidän pitäisi mennä maalille, mutta ei mennä. Tehdään se vasta sitten, kun meillä ei ole mitään hävittävää. Ruvetaan pelaamaan vasta, kun ollaan tappiolla. Kahteen kuukauteen ei olla johdettu ottelua, sanoi HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Yleensä futispelit ratkaistaan boksissa. Tänään meidän puolustus hoiti kaiken, mitä tytyi hoitaa.

Alotettiin peli tosi hyvin. Ekat 20 minuuttia löydettiin välejä, jonne syöttää. HIFK pääsi peliin mukaan ja ekan jakson loppupuoli oli HIFK:n pallohallintaa. Peli ei ollut parasta mahdollista, muutettiin muutama asia puoliajalla. Saatiin muutama paikka ja 2-0, hieno voitto, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Zeljko Savic, Cedridc Gogoua, Pavle Milosavljevic, Jussi Vasara (46′ Johannes Laaksonen), Mehmet Hetemaj, Wayne Brown, Akseli Pelvas, Bahrudin Atajic (64′ Richie Dorman) ja Tuco (75′ Toni Lehtinen).

SJK kohtaa seuraavaksi ensi perjantaina, 8.5. klo 18.30 FC Lahden. Ottelu pelataan Lahden Kisapuistossa. Seuraava kotipeli on maanantaina 11.5. kun Kuopion Palloseura vierailee Seinäjoen Keskuskentällä.