123 456 7890

Otsikkokuvassa Hänninen AC Oulu pelissä.

 

Vertti Hänninen ja Tuomas Kaukua ovat molemmat RoPS:n kasvatteja, ja kaksikko siirtyi tänä talvena SJK-paitaan Seinäjoelle.

Tuomas Kaukua on kaksikosta vanhempi, 21-vuotias, ja hän teki Veikkausliigadebyyttinsä jo kaudella 2019. Kaukualla onkin tilillään 23 Veikkausliigan ottelua, ja hän on ehtinyt pelata urallaan Ykkösessäkin 25 ottelua RoPS-paidassa. Maaleja on kaikissa peleissä tullut yhteensä seitsemän.

Vertti Hänninen taas on 19-vuotias, ja hän löi itsensä läpi viime kaudella Ykkösessä, pelaamalla debyyttikaudellaan yhteensä 33 ottelua Ykkösessä ja Suomen Cupissa. Maaleja syntyi näissä kymmenen.

Molemmat ovat olleet SJK:n mukana vuoden vaihteesta alkaen.

Hyvin on lähtenyt käyntiin kaikki täällä Seinäjoella ja kaikki on kunnossa. Treenit, asuinympäristö ja kaikki, joten mikäs sen parempaa. Itse oon tähän asti aina asunut Rovaniemellä, niin onhan tää silleen, että on uusi paikka ja kaupunki. Mutta ei oo ollut kyllä mitään ongelmia, sanoo Tuomas Kaukua.

Oikein hyvin lähtenyt myös mulla. Oon myös päässyt pelaamaan paljon, ja hyvin on mennyt. Muutin samalla ensimmäistä kertaa kotoa pois, mutta hyvin on täällä otettu vastaan, niin hyvin olen sopeutunut, komppaa Vertti Hänninen. Hänninen on ehtinyt osumaan myös kahdesti maalipuiden väliin SJK:n talven otteluissa.

Kaksikko ei ole vielä ehtinyt Seinäjokeen isommin tutustumaan, mutta harjoitukset, Wallsport Areena ja OmaSp Stadion on tullut sitäkin tutummaksi. Molemmilla on myös tavoitteena päästä pelaamaan Veikkausliigaa tulevana kesänä SJK-kannattajien edessä.

Veikkausliigassa olen tehnyt kaksi maalia, ja toinen niistä tuli juuri täällä Seinäjoella OmaSp Stadionilla SJK:a vastaan. Pari vuotta siitä on aikaa. Oli hyvä tunnelma ja tulin vaihdosta sisään. Pari minuuttia ehdin olla kentällä, kun pääsin hiljentämään yleisön. Toivottavasti nyt ei tarvi enää hiljentää yleisöä, vaan pääsee tekemään SJK:lle maaleja, naurahtaa Kaukua.

Tuomas Kaukua SJK – AC Oulu-pelissä.

Liigadebyytti on itselläni ykköstavoitteena. Viime vuonna odottelin RoPS:ssa ennen Ykkösen kauden alkua, että pääsisi pelaamaan, mutta sitten kun pääsi, niin omat odotukset vain kasvoivat. Pääsin pelaamaan paljon ja tuli tehoja, niin sitä kautta se jatkui. Haluan nytkin vain päästä pelaamaan, ja saada mahdollisimman paljon minuutteja, vaikka Veikkausliiga onkin jo aika kova taso kuitenkin, kertoo Hänninen.

Kotikentällä kun pääsee pelaamaan ja kannattajat ovat sun puolella, niin on se vaan todella paljon mukavampaa kuin vieraskentillä, jatkaa Hänninen, joka haaveilee tulevaisuudessa pelaavansa ammattilaisena Italian tai Turkin sarjoissa.

Kaukualla ja Hännisellä on molemmilla hyvä laukaus, ja maaleja on tullut kauempaakin. Hänninen on enemmän keskikentän keskustan pelaaja, kun taas Kaukua voi pelata myös laidalla.

Olen viihtynyt itse enemmän vasemmalla laidalla ja kymppipaikalla. Mun vahvuuksiin kuuluu 1 vs. 1 haastaminen, ja pidän itseäni aika nopeana pelaajana, uransa ensimmäisen maalin Veikkausliigassa paristakymmenestä metristä laukonut Kaukua kuvailee.

Mun vahvuuksia on pallollinen pelaaminen. Tykkään pitää palloa, edistää peliä ja rakentaa peliä. Ja jos pääsen paikkaan, niin laukaisu on mun vahvuuksia kans. Niitä olen paljon treenannut, joten aina kun on paikka, niin lauon. Jään aina treenien jälkeen laukomaan yksikseni. Paljon toistoja vaan hyvällä tekniikalla, Häninen paljastaa lopuksi.

Tuomas Kaukua ja Vertti Hänninen olivat vieraana SJK:n InstaLIVE-ohjelmassa perjantaina, jota juontaa entinen SJK-pelaaja, kotiotteluiden kuuluttaja ja monitoimimies Arttu Seppälä. Voit katsella ja kuunnella koko lähetyksen taltioinnin tästä linkistä. Yllä oleva henkilökuva on tehty tuon lähetyksen pohjalta.

SJK kohtaa tulevana keskiviikkona Liigacupin vierasottelussa KuPS:n. Ottelu alkaa Kuopissa klo 18:00 ja se näkyy suoran Ruutu-palvelusta. Liigacupin lohkovaiheen päätösottelu pelataan Wallsport Areenalla lauantaina 19.2. klo 14:45, ja tuo ottelu on samalla Pohjanmaan derby SJK – VPS. Mahdollisesti peliin saadaan sisään myös jonkin verran yleisöä, ja SJK tulee tiedottamaan ottelutapahtuman järjestelyistä lähempänä ottelua.

Kausikortit Veikkausliigan ja Ykkösen kotipeleihin myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksen SJK Storessa. SJK Store palvelee arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15. Kausikorteilla saat myös alennuksen fanituotteista ja OmaSp Stadionin muista tapahtumista, sekä muista vaihtuvista eduista. Kannattaa hyödyntää edut!