123 456 7890

Ensi sunnuntaina, 30.9. klo 15.00 alkaen, pelataan Seinäjoen Keskuskentällä Seinäjoen Jalkapallokerhon historian ensimmäisen Ykkösen kauden viimeinen kotiottelu. Samalla ottelu on koko kauden toiseksi viimeinen ja joillekin pelaajille tämä saattaa olla myös viimeinen esiintyminen seinäjokelaisyleisölle. Pelaajaneuvottelut käyvät parhaillaan kuumina ja uudet johtomiehet Keith Armstrong sekä Simo Valakari kartoittavat mahdollisia uusia vahvistuksiakin joukkueeseen.

Tähän viimeiseen kotiotteluun vastustajaksi tulee sarjan voiton ja samalla liiganousun jo varmistanut Rovaniemen Palloseura. Näin pelistä saadaan samalla myös kärkikamppailu, sillä Kerho majailee tällä hetkellä sarjassa kolmantena, tavoitteenaan kammeta itsensä voitoilla vielä sarjan kakkoseksi.

Parasta mahdollista Ykkösen futista on siis Keskuskentällä sunnuntaina tarjolla ja toivotaan, että se kerää vielä kerran tälle kaudelle valtavan hienon yleisömääränkin lehtereille. Yleisöä Kerhon kotipeleissä on kyllä hienosti riittänytkin ja siitä kertoo n. 1200 ihmisen katsojakeskiarvo. Suurimman yleisömäärän kaudella keräsikin aiempi rovaniemeläisten vierailu kesäkuussa, joten ainakin näiden kahden kohtaaminen kiinnostaa.

Viimeisen kotipelin kunniaksi otteluun pääsee kaksi yhden hinnalla! Tervetuloa vielä kerran Keskuskentälle kaudella 2012!

Mestari RoPS

Rovaniemen Palloseuran kausi on ollut huikea. Joukkue pelasi kauden alusta 22 ensimmäistä ottelua tappioitta ja hävisi ensimmäisen kerran vasta sarjan voiton ratkettua. RoPS on pelannut valmentajansa Kari Virtasen johdolla äärimmäisen tehokasta futista, joskaan ei aina mitään silmiä hivelevän kaunista sellaista. Jalkapallo on kuitenkin tulosurheilua ja vain pisteet ratkaisee. Valmentajavelhon lisäksi joukkue onnistui hankinnoissaan ja alkukauden hyvien otteiden takuumiehenä oli niin nigerialainen toppari Faith Friday Obilor kuin Gambian maajoukkuekapteeni Ebrima Sohna. Myös hyvän maalivainun omaava Aleksandr Kokko oli mahtava hankinta joukkueelle ja mies johtaakin Ykkösen maalipörssiä 15 maalillaan. Eniten kuitenkin kohistiin El Salvadorin maajoukkuemiehestä, Victor Turciosista, jonka kausi jäi kuitenkin tyngäksi loukkaantumisen johdosta.

Nousun jo varmistuttua, on RoPS vuokrannut Obilorin Suomen Mestaruutta hakevan Turun FC Interin riveihin, missä mies on valmentaja Job Dragtsmankin mukaan ollut yksi parhaita pelaajia viime otteluissa. Sohna on siirtynyt Kuopion Palloseuraan ja maalitykki Kokko loukkasi viime pelissä polvensa ja on varmuudella sivussa pelissä Kerhoa vastaan.

RoPS ei kuitenkaan ole heikentyneenäkään mikään helppo pala. SJK on historiansa aikana kohdannut RoPS:n aiemmin jo neljästi eikä ole kertaakaan onnistunut voittamaan. Ensimmäinen kohtaaminen oli vuonna 2008 Suomen Cupissa ja silloin Veikkausliigassa pelannut RoPS pyöritteli Kerho Keskuskentällä näytöstyyliin 0-5. Talvella 2010 kohdattiin treeniottelussa, jossa SJK olikin hallitseva osapuoli, mutta RoPS onnistui silti venymään 1-1-tasapeliin. Tällä kaudella kesäkuun ottelussa Seinäjoella rovaniemeläiset olivat jälleen liian vahvoja ja pisteet matkasivat napapiirille maalein 1-3. Myös heinäkuun vierasottelu Rovaniemellä meni tuloksellisesti samoissa merkeissä ja RoPS oli parempi 2-0.

RoPS on siis ollut melkoista myrkkyä Kerholle, mutta nyt voisi olla paikka kääntää tuo tilasto positiivisemmaksi. Siihen tarvitaan kotiyleisön tuki ja onnistumisia maalipaikoista. Mahdotonta ei ensi kauden liigajoukkueen kaataminen varmasti ole.

Kerran vielä Kerho!

SJK pääsee viimeiseen kotiotteluun melko hyvässä iskussa, sillä pelikieltoja ei ole ja miehistö on hyvässä kunnossa. Aki Sipilän pelikunto selviää vielä ennen sunnuntaita ja mies saattaa olla taas mukana. Jyri Hietaharju ei ole vielä pelikunnossa kuten ei ole Mikko Ylihärsiläkään. Junioreita tuskin nähdään mukana, sillä edustuksessa riittää miehiä ja A-junnuilla on oma peli Oulussa lauantaina. Myös SJK Reservien Regions’ Cup finaalireissulla on kolme junioria jo mukana.

Kerhon kokoonpano valitaan seuraavasta ryhmästä: Luis Fernando, Tomas Karike, Tuomas Karjanlahti, Tiitus Lehtinen, Matti Lähitie, Pat Phelan, Richie Dorman, Mikko Väänänen, Ville Ylinen, Timo Rauhala, Christian Sund, Chris Cleaver, Aki Sipilä, Patrik Lomski, Justin Moose, Tommi Haanpää, Touko Tumanto, Kim Palosaari, Toni Lehtinen ja Daniel Caumo.

Tämän ottelun jälkeen on jäljellä enää yksi vierasottelu Oulussa. Kerho on tällä hetkellä sarjassa kolmantena, vain pisteen PK-35 Vantaan takana, joten kaikki mahdollisuudet nousta vielä toiselle sijalle on.

Kauden viimeinen kotiottelu SJK – RoPS Seinäjoen Keskuskentällä sunnuntaina 30.9. klo 15.00. Portit, kioskit ja olutteltta aukeaa klo 13.30 ja olutteltalla juoma on halpaa pari ensimmäistä puolituntista. Liput 10/6 euroa ja ennakkolippuja myy Hospoda sekä Pub Wilson pitkin viikkoa. Myös Prisman SJK-piste myy lippuja lauantaina klo 12-16 välisenä aikana. Ennakkolipuista saa 20%:n alennuksen, jos ostaessa käyttää S-bonuskorttia.

Viimeisen kotiottelun kunniaksi otteluun pääsee kaksi ihmistä yhdellä lipulla, joten ota mukaan kaverisi ja lähde kannustamaan Kerho voittoon! SJK:n Facebook sivustolla on myös menossa veikkaus ensimmäisestä Kerhon maalista tässä ottelussa ja oikein vastanneiden kesken arvotaan kausikortti kaudelle 2013. Löydät Meidän Kerhon osoitteesta www.facebook.com/sjk07.

Tervetuloa viihtymään Keskuskentälle!