123 456 7890

SJK kohtaa OmaSp Stadionilla lauantaina 6.10. klo 18:00 alkavassa ottelussa FC Hongan. Ottelu on kauden toiseksi viimeinen kotiottelu. Portit ja palvelut aukeavat klo 16:00 ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa sekä SJK Shopissa. Paikalle tulevat FC Hongan kannattajat sijoittuvat Itäpäädyn lohkoon 114, missä heillä on omat sisäänkäyntinsä ja palvelunsa. Voit lukea lisää ottelutapahtumasta ja sen järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

Veikkausliigaa on kokonaisuudessaan pelaamatta enää kolme kierrosta ja tällä hetkellä on selvää ainoastaan HJK:n Suomen mestaruus ja PS Kemin tippuminen suoraan Ykköseen. Hopea- ja pronssimitaleista käydään edelleen kamppailua neljän tai peräti viiden joukkueen kesken ja lauantaina vastaan tuleva FC Honka on mukana mitalikamppailussa. Lisäksi vielä on ratkaisematta se, kuka joutuu karsintaan Ykkösen toiseksi sijoittuvaa joukkuetta vastaan.

SJK on jännässä tilanteessa sarjan häntäpäässä, mutta viime viikonlopun upea voitto toisena olevasta RoPS:sta, antoi paljon uskoa siihen, että joukkue pysyy poissa putoamiskarsinnasta. Tässä SJK:n etuna on myös parempi maaliero kuin takana tulevilla TPS:lla ja IFK Mariehamnilla. Teoriassa myös edellä olevat FC Inter ja FC Lahti voisivat joutua vielä karsintaan. Voitolla lauantaina, SJK olisi todella lähellä sarjapaikan varmistumista. Tappio tietäisi jännityksen jatkumista maajoukkuetauon jälkeen pelattaviin kahteen viimeiseen otteluun.

Meillä oli mielestäni hyvä esitys edellisessä pelissämme RoPS:aa vastaan ja pystyimme hallitsemaan ottelua pitkän jakson, kunnes RoPS sitten otti kentälle lisää isoja pelaajia ja vaihtoi selvästi suoraviivaisempaan tyyliin. Siten he pakottivat meidät lopussa suojelemaan omaa boksiamme ja huolehtimaan kakkospalloista. Paremmalla onnella olisimme kuitenkin tehneet toisenkin maalin, mutta siinä oli heidän maalivahdilta loistavat pelastukset. Peli oli meiltä hyvä. Se näytti siltä mitä haluan joukkueelta. Olimme kontrollissa ja pelasimme hyviä syöttökombinaatioita. Sanoisin, että tarkoituksemme on jatkaa tähän samaan malliin, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

SJK voitti Hongan edellisellä kerralla, kun he vierailivat OmaSp Stadionilla. Espoossa taas Honka oli vahvempi.

Tiedämme Hongan vahvuudet. He ovat varsin kokenut joukkue, taitava joukkue, joka on pitänyt saman pelaajaryhmän useassa ottelussa. Kahdessa viime pelissä avauskokoonpano on ollut sama ja heillä on ollut hyvä kausi, analysoi Eremenko lauantain vastustajaa.

Mutta tämä on meidän kotimme. He tulevat tänne ja haluavat pisteitä, jotta he voittaisivat mitalin tällä kaudella. Honka haluaa pelata hyvää jalkapalloa ja myös me haluamme pelata hyvää jalkapalloa, joten siitä tulee varmasti kiinnostava ottelu lauantaina, Eremenko arvelee.

Meille tuli muutamia pelikieltoja edellisessä ottelussa, mutta en usko että se on ongelma. Puolustukseen voimme nostaa Joel Meron ja otamme tarvittaessa akatemiasta mukaan ryhmään Joona Lautamajan. Obed Malolo on päässyt kuntoon ja hänkin on mukana. Malolo on kuitenkin ollut pitkään pelaamatta, joten meidän täytyy edetä askel askeleelta. Mutta hän on taatusti innokas. Hän on kentällä kuin bulldog ja antaa aina 120% itsestään kentällä. Pelaajana hänen täytyy vielä muistaa jotain taktisia asioita, kehittää pelillisiä ratkaisuja pallon kanssa, mutta aina kentälle mennessä hän pelaa täydellä sydämellä. Hänellä on semmoinen aggressiivinen, mutta positiivinen asenne pelaamiseen, kertoo Eremenko pelaajatilanteesta.

Meillä on hyvä voitto alla Rovaniemeltä. Tasapainoinen, hyvä peli. Jatketaan siitä mihin siellä jäätin. Kaikki tietää miten tärkeitä nämä pelit on mitä meillä on jäljellä ja koitetaan saada lauantaina kolme pistettä, sanoo SJK:n puolustaja Joel Mero.

Kun pelataan vähintään yhtä hyvä peli lauantaina pallollisena ja pallottomana, kuin Rovaniemellä, niin eiköhän me se voiteta. Kunnon taisteluhenkeä ja aggressiivisuutta vain mukaan, Mero jatkaa.

Se on vielä erona viime peliin, että nyt ollaan kotikentällä, saadaan yleisö meidän tueksemme. Kannattajista se 12-pelaaja. Toivotaan että tulee paljon porukkaa ja siten paljon kannatusta. Kyllä me siitä lähdetään, että tämä peli hoidetaan, päättää Mero.

SJK – FC Honka lauantaina 6.10. klo 18:00 OmaSp Stadionilla.

Vesa Vasara on tehnyt hyvää työtä FC Hongan peräsimessä

Tälle kaudelle Veikkausliigaan noussut FC Honka on ollut yksi kauden sensaatioista pelaamalla tehokasta hyökkäävää jalkapalloa, ja sillä se on noussut mukaan kamppailuun mitaleista sekä ensi kauden europaikoista. Päävalmentaja Vesa Vasara on ollut Hongan johdossa nyt toista kauttaan, lähdettyään HJK:sta Mika Lehkosuon kakkosvalmentajan paikalta.

Hongan pelityyli luottaa pallokontrolliin ja nopeisiin, eteenpäin meneviin hyökkäyksiin lyhyillä syötöillä. Suurin osa hyökkäyksistä kulkee keskeltä Javi Hervasin ja hyökkäyksessä pelaavan Borjas Martinin kautta. Tämä espanjalaiskaksikko onkin ollut Hongan syömähammas koko kauden. Lisäksi kärjessä pelaa Veikkausliigan tämän hetken parhaimpiin kuuluva target-pelaaja Mac Kandji, joka on viimeistellyt jo 15 maalia tällä kaudella. Oikealta sisään leikkaava laitahyökkääjä Lucas Kaufmann, puolestaan on Veikkausliigan paras syöttäjä kymmenellä maaliin johtaneella syötöllään. Kandji ja Martin ovat molemmat keränneet 23 IS-tähteä kauden otteluista.

Laitapelaamiseen Honka hommasi vahvistusta elokuun siirtoikkunassa, kun kokenut Demba Savage liittyi mukaan. Samoin entinen SJK-puolustaja Henri Aalto liittyi kesän siirtoikkunassa, palattuaan Saksasta. Varsin älykkäänä puolustajana Aalto on vahvistanut Hongan puolustuspelaamista sekä pallohallintaa entisestään. Hän pelaa puolustuksen oikealla laidalla, nousten mukaan ylemmäs ja keskelle, rakentamaan peliä yhdessä Hervasin kanssa. Hänen yläpuolellaan pelaa vikkelä brasilialainen Kaufmann. Savage puolestaan levittää peliä vasemman laidan hyökkäyksessä, tehden tilaa kärjessä Kandjin pelaamiselle.

Puolustuksen keskellä Konsta Rasimus ja Robert Ivanov ovat olleet koko kauden vahvoja ja puolustuspelaamiseen toi varmuutta lisää keskikentän pohjalle loukkaantumisensa jälkeen toipunut Duarte Tammilehto.

Edellisestä viidestä ottelustaan Honka on kerännyt pisteen enemmän kuin SJK ja se on voittanut kaksi ottelua, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt kerran. Sarjataulukossa se on neljäntenä, tasapisteissä kolmantena olevan KuPS:n ja takana viidentenä olevan Ilveksen kanssa.

SJK voitti Hongan OmaSp Stadionilla 2-0 kauden ensimmäisessä Veikkausliiga-kohtaamisessa. Espoossa peli päättyi kotijoukkueelle 3-1. SJK tasoitti viesrasottelun 1-1:een noin vartin pelin jälkeen, mutta vain muutama minuutti siitä, kotijoukkue sai rangaistuspotkun ja SJK:n Anders Bååth suoran punaisen kortin.

Hongalta puuttuu lauantaina varmuudella loukkaantuneena olevat Masar Ömer ja Joel Perovuo. Kapteeni Tommi Saarinen ja Kasperi Liikonen puuttuivat Hongan edellisestä pelistä viime viikonloppuna, mutta kaksikko saattaa olla mukana ainakin kokoonpanossa lauantaina.

SJK:n Hetemaj, Hurme ja Hatakka pelikiellossa

SJK otti viime ottelussaan RoPS:n vieraana tärkeän voiton ja erityisesti pelissä lämmitti silmää SJK:n esitys. Kuitenkin ottelussa tuli myös ikäviä uutisia, kun Mehmet Hetemaj, Jarkko Hurme ja ensimmäistä kertaa neljään kuukauteen liigapelissä pelannut Dani Hatakka, ottivat korttitilinsä täyteen. Kaikki kolme missaavat siten lauantain Honka-ottelun. Hetemaj’lle pelikielto on jo kauden kolmas, joten hän saa automaattisesti yhden lisäottelun pelikieltoa. Siten hän ei ole mukana myöskään seuraavassa HJK-vieraspelissä maajoukkuetauon jälkeen.

Kaikille löytyy kuitenkin korvaajat SJK:n ryhmästä ja mukaan tekeekin sopivasti paluun loukkaantumisen vuoksi koko kauden tähän asti missannut Obed Malolo. Malolo on tehnyt kovasti töitä päästäkseen pelikuntoon operaationsa jälkeen ja mies on nyt saanut harjoitella täysipainoisesti joukkueen kanssa parin viikon ajan. Pelilupa on nyt saatu tähän otteluun. Jos keskikentän puolustavassa roolissa yleensä nähty 21-vuotias Malolo nähdään kentällä, on hän taatusti virtaa täynnä. Myös edellisen RoPS-ottelun pikkukolhun vuoksi missannut hyökkääjä Aristote Mboma on jälleen pelikunnossa lauantaina. Samoin loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut keskuspuolustaja Ville Tikkanen on toipumassa jälleen pelikuntoon, hänen pelaamisensa jo lauantaina, on kuitenkin vielä epävarmaa.

Hetemaj’n paikkaajaksi on tarjolla myös Anders Bååth, Johannes Laaksonen ja mahdollisesti SJK:n akatemiassa pelanneita pelaajia. Jarkko Hurmeen paikan voi ottaa puolustuksessa suoraan Joel Mero, joka oli RoPS ottelussa vaihtopenkillä. Dani Hatakka tuli Rovaniemellä vaihdosta sisään pelissä loukkaantuneen Richie Dormanin tilalle, mutta näillä näkymin Dorman on taas pelikunnossa lauantaina. Tällä kaudella oikealla laitapuolustajana on pelannut myös oma kasvatti Joona Lautamaja, joka siirtyi kauden loppupuolella SJK U23-joukkueen riveihin pelaamaan Kakkosta, koulunsa jatkumisen vuoksi. Lautamaja on kuitenkin pelikunnossa ja pelikelpoinen, jos kutsu edustukseen käy uudelleen. Hän pystyy pelaamaan myös keskuspuolustajana, kuten hän teki juuri SJK:n edellisessä kohtaamisessa Honkaa vastaan.

Pelikieltoisten pelaajien lisäksi, SJK:lta puuttuu varmuudella Billy Ions ja Emile Paul Tendeng, joiden molempien kausi on loukkaantumisen vuoksi ohi. Ions joutuu uudelleen operaatioon ja Tendeng ei ehdi toipua pelikuntoon kauden jäljellä olevien pelien aikana. SJK:n nettisivujen laajemmasta haastattelusta voi lukea lisää Billy Ionsin rankasta vuodesta.

Tämän ottelun jälkeen Veikkausliiga jää parin viikon maajoukkuetauolle ja SJK:sta maajoukkueiden mukaan lähtee Viron A-maajoukkueen Mihkel Aksalu, Trinidad & Tobagon A-maajoukkueen Shahdon Winchester, Suomen U21-maajoukkueen Joonas Sundman ja Suomen U19-maajoukkueen Maximo Tolonen.

SJK:n Veikkausliiga-kauden viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 27.10. klo 15:00 ja silloin vieraaksi OmaSp Stadionille saapuu FC Inter. Ennen sitä SJK kohtaa vielä HJK:n vierasottelussa sunnuntaina 21.10. klo 14:30. Jos SJK joutuu putoamiskarsintaan, pelataan kaksiosainen karsinta heti Veikkausliiga-kauden jälkeisellä viikolla.

Lauantain järjestelyt OmaSp Stadionilla

Lauantaina portit ja palvelut aukeavat OmaSp Stadionilla klo 16:00 ja SJK – FC Honka puhalletaan käyntiin klo 18:00. Ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi ilman lippua. Porttilipuilla ei saa omaa istumapaikkaa, vaan istua voi vapaana oleville paikoille. Porttimyynti aukeaa klo 16:30.

Viime otteluissa SJK on aloittanut myös nimipäivälippu-kampanjan, jossa jokaiseen SJK:n kotiotteluun saa ilmaislipun sinä päivänä nimipäiväänsä viettävä. Lippu lunastetaan henkilötodistusta vastaan. Lauantaina 6.10. nimipäiväänsä viettää Pinja ja Minttu.

Happy hour -hintoja noudatetaan kaikissa anniskelupisteissä OmaSp Stadionilla ja happy hour alkaa tuntia ennen avauspotkua ja toistamiseen on voimassa tunnin ottelun päätyttyä. Carlsberg Sports Bar aukeaa heti porttien avauduttua klo 16:00 ja siellä on myös SJK eSportsin järjestämänä Konsolifutishaaste, jossa on SJK-tuotepalkintoja. DJ Josio nostaa siellä tunnelmaa ennen ja jälkeen ottelun. Carlsberg Sports Bar palvelee myös pitkään ottelun jälkeen.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki on auki klo 17:00 alkaen pääkatsomon alla. Sieltä löytyy paljon mukavaa tekemistä perheen pienimmille, pomppulinnoista lähtien.

Otteluun pääsee Stadionbusseilla, jotka kiertävät Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta OmaSp Stadionille ennen ottelua ja takaisin ottelun jälkeen. Stadionbussin toteuttaa Komia-liikenne ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä.

Polkupyörillä tulevat voivat jättää pyöränsä Wallsport Areenan ja OmaSp Stadionin välissä olevaan polkupyöräparkkiin. Alue on merkitty opastein ja aidoin.

OmaSp Stadionin alueella autojen pysäköinti on haasteellista, mutta parkkitilaa löytyy Wallsportin edestä, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkialueilta sekä Seinäjoki Areenan parkkialueilta. Framin parkkihalli on noin 500 metrin päässä alueelta.

Katsomoanniskelualueina, eli K18 -alueina, on pääkatsomosta koko Atria Loungen kautta kuljettava VIP-alue. Kannattajapäädyssä, jossa on SJK:n kannattajat, anniskelualuetta on koko Kloppien seisomakatsomoalueen alaosa. Yläosasta kolme ylintä riviä on avoinna myös alaikäisille kannattajille. Kaikki tutut anniskelualueet muiden katsomoiden takana ja ravintolatiloissa, on auki kuten ennenkin ja ne aukeavat tuntia ennen ottelua sekä sulkeutuvat pelin päättyessä. Katsomoanniskelualueet ovat K18-alueita, eikä alaikäiset voi tulla niihin edes vanhempiensa seurassa.

Peliin on ennakkotietojen mukaan tulossa useita FC Hongan kannattajia ja siten vieraskatsomo löytyy Itäpäädyn lohkosta 114. Siellä on Hongan-kannattajille oma sisäänkäynti katsomon takana, omat palvelut anniskeluineen ja lipunmyynteineen. Katsomolohkon yläosa on anniskelualuetta. Hongan-kannattajien bussi ajetaan suoraan katsomolohkon taakse.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen. Voit tutustua niihin tästä linkistä.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!