123 456 7890

Kerho 07 Akatemia kärsi kauden toisen kotitappionsa, kun kokenut GBK kävi nappaamassa täyden pistepotin Seinäjoen Keskuskentältä. Ensimmäisellä puoliajalla GBK sai nopean johto-osuman ja Kerho joutui alusta alkaen takaa-ajajan asemaan. Vielä ennen taukoa saatiin kuitenkin vapauttava tasoitusosuma, kun Jesse Sarajärvi iski läpiajosta. Toisella puoliajalla GBK onnistui jälleen ja pääsi vielä kaunistelemaan lukemia vähän ennen ottelun loppua.

Kerho 07 Akatemia – GBK 1-3 (1-1)
0-1 5 min Tom Melarti
1-1 43 min Jesse Sarajärvi
1-2 58 min Miika Hohenthal
1-3 87 min Tom Melarti

Ottelu alkoi Kerhon kannalta ikävästi, kun Miika Hohenthal keskitti vasemmalta laidalta ja Tom Melarti puski GBK:n johtoon jo viidennellä minuutilla. Kerho pääsi hiljalleen peliin mukaan. Rasmus Karjalainen pisti boksissa kaksi puolustajaa nippuun ja laukoi pienestä kulmasta sivuverkkoon. Jesse Sarajärvi antoi Juho Lähteelle hyvän syötön boksiin ja Lähde pääsi laukomaan, mutta kuti meni hiukan vasemmalta ohi. Sama kaksikko pelasi Rasmus Karjalaiselle vetopaikan, mutta Valter Kangas torjui. Kerho onnistui tasoittamaan aivan ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Juho Lähde syötti ja Jesse Sarajärvi laukoi pallon maaliin.

GBK iski myös toisen puoliajan alussa. 56. minuutilla Jere Koponen torjui Ville Luokkalan vaarallisen vapaapotkun, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin pallo oli maalissa. Tony Kankaanpää laukoi 16-alueen rajalta ja Hohenthal ohjasi pallon maaliin. Lopussa Kerho painosti rajusti, mutta GBK:n johto kesti. 70. minuutilla Antti Palomäki laukoi kaukaa ja Kangas torjui eteensä, mutta GBK-puolustus hoiti paluupallon väljemmille vesille. Nikko Ruokangas ja Jesse Sarajärvi pääsivät laukomaan hyvistä paikoista, mutta tiellä oli joko GBK-puolustus tai maalivahti Valter Kangas.

GBK onnistui ottelun loppuhetkillä vielä kolmannen kerran maalinteossa. Joel Wikman syötti Tobias Wentinin läpiajoon. Wentin siirsi vielä Tom Melartille, joka laukoi pallon tyhjän maaliin.

Eka vartti oli tosi vaikea. Ei oltu valmiita hyökkäämään. Loppu oli ihan ok ja hallittiin. Päästiin alueelle, mutta ei pystytty luomaan oikein vaarallisia tilanteita. Hävittiin kaksinkamppailuja. Lähdettiin voittamaan peliä, mutta GBK puolusti erittäin hyvin. Toki tekivät myös kolme maalia. Me ei päästy maalipaikoille eikä ollut oikein riittävästi menijöitä maalille, sanoi Kerho 07:n valmentaja Heikki Tuomilehto.

Ottelun parhaana palkittiin kaksi maalia viimeistellyt, GBK:n Tom Melarti. Kaksi tähteä meni Kerhon Jesse Sarajärvelle ja yksi GBK:n Tuomas Haloselle.

Kerho 07 Akatemia: Jere Koponen MV, Pavle Milosavljevic, Juho Lähde, Sami Viljanen (82› Joonas Lepistö), Jesse Sarajärvi, Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen (67› Antti Palomäki), Joona Ala-Hukkala (18› Nikko Ruokangas), Joona Lautamaja, Arttu Aromaa ja Janne Tuohisaari.

Kerho jää ottelun myötä pienelle tauolle ja pelaa seuraavan kerran vasta reilun viikon päästä sunnuntaina 26.7. joilloin se matkustaa Ylivieskaan FC YPA:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on lauantaina 1.8. klo 16.00, joilloin Kerho 07 isännöi TP-47:aa.

Jesse Sarajärvi onnistui maalinteossa ainoana Kerho 07:n riveistä. Kuva Pasi Palo.