123 456 7890

SJK pelaa Veikkausliigakauden viimeisen ottelun ja kohtaa FC Lahden lauantaina 19.10. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta ja SJK Shopista. Paikalle mahdollisesti tulevat FC Lahden kannattajat sijoittuvat Itäpäädyn lohkoon 114 ja liput sinne voi ostaa tästä.

Lauantain ottelu on osa koko Veikkausliigan päätöskierrosta ja tuolla kierroksella selviää Suomen mestari sekä muiden mitalien kohtalot. Mestaruus on kahden kauppaa ja joko KuPS tai FC Inter nostelee pokaalia lauantai-iltana. Pronssista kisaa FC Honka ja Ilves. Osan joukkueiden kohdalla kausi jatkuu vielä Europeliturnauksella. Lauantaina myös putoamisen jo varmistanut VPS jättää hyvästit Veikkausliigalle ja KPV valmistautuu ensi viikolla alkaviin putoamiskarsintoihin, joissa se kohtaa Ykkösessä toiseksi sijoittuneen TPS:n. Ykkösestä Veikkausliigaan nousee suoraan FC Haka.

Sarjatilanteen kannalta SJK – FC Lahti -pelillä ei ole suurtakaan merkitystä. FC Lahdelle siinä selviää se, että kohtaako se Europeliturnauksen ensimmäisellä kierroksella vieraissa IFK Mariehamnin vaiko HJK:n. SJK voisi voitolla nousta vielä yhden pykälän ja ohittaa viime kierroksen voitollaan ohi menneen RoPS:n.

Viestini pelaajille on on ollut, että meillä on vain yksi homma lauantaille, meidän täytyy palkita seura ja kannattajamme hyvällä esityksellä sekä ottaa voitto. Tämä on ollut jälleen vaikea kausi ja vähintä mitä voimme tehdä, on antaa heille voitto viimeisessä ottelussa. Kannattajamme ovat olleet todella lojaaleja ja he ansaitsevat saada vähän iloa kauden loppuun, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page.

Mielestäni tämä joukkue on paljon parempi mitä tulokset ovat näyttäneet. Olemme olleet ehkä epäonnekkaita ja huolimattomia, emmekä ole käyttäneet paikkojamme. Se on maksanut meille paljon pisteitä kauden aikana. Mutta minä en syytä pelaajia tai ota vastuuta pois itseltäni, sillä me olemme olleet tässä kaikessa yhdessä. Emme ole olleet tarpeeksi hyviä, Page toteaa.

Seuran pitää nyt rakentaa joukkuetta uudelleen. Olen kuitenkin luottavainen, sillä olemme mielestäni nyt vahvempi seura kuin parina aiempana kautena olemme olleet. Itse otan tämän ajan opetuksena. Tämä on toki ollut vaikeaa, mutta voin sanoa, että olen tehnyt kaikkeni, enkä ole koskaan ollut sellainen, että en kantaisi vastuuta asioista. Otan opiksi virheistä ja analysoin mitä olemme tehneet hyvin. Kehitän itseäni niiden avulla. Siitä olen varma, että kun seuraavan kerran saan mahdollisuuden, olen vahvempi kuin nyt, sanoo Page vielä lopuksi.

Kausi siis halutaan päättää voitolla, eikä vähiten siksi, että se on kotipeli ja samalla SJK-legenda Mihkel Aksalun jäähyväisottelu. Aksalu ei tosin loukkaantumisen vuoksi pelaa ottelussa, mutta tulee kentälle viimeistään ottelun loputtua tervehtimään katsojia ja kannattajia. Aksalun lisäksi ottelussa jättää hyvästit kokenut laitapuolustaja Jarkko Hurme.

Tämä on nyt tämän neljävuotisen ajanjakson loppu. En minä tässä lähtöä nyt hirveästi vielä ala surkuttelemaan, vaan pelataan tämä peli lauantaina ensin ja muisteluiden aika tulee myöhemmin, sanoo Jarkko Hurme heti alkuun.

Hieman kaksijakoiset on ajatukset tästä neljästä vuodesta, sillä se joukkue mihin aikoinaan tulin, oli ”Suomen kuumin ja hitein” -joukkue juuri sillä hetkellä. Nyt kun miettii tämän hetken tilannetta, niin ei olla ihan siellä missä olin kuvitellut että voitaisiin olla. Henkilökohtaisesti on vielä kaksi viime vuotta ollut vaikeita näiden loukkaantumisten vuoksi. Se on syönyt pelejä ja peliesityksiä, eikä ihan tyytyväinen voi tietenkään olla. Mutta hienoimpana kruununa on se Suomen cupin voitto silloin ekana vuotena ja voisin sanoa, että olen elämäni parasta jalkapalloa pelannut juuri silloin 2016, joten kyllä tästä jää ihan hyvät muistot itselle, kuvailee Hurme aikaansa SJK:ssa.

Tulevaisuus minulla on vielä vähän hämärän peitossa. Nyt kun sain tänä vuonna koivet kuntoon, niin olen melkein parhaassa kunnossa mitä olen ollut useampana vuotena tässä, että tottakai pelaaminen kiinnostaa vielä. Mutta aion katsoa tässä loppuvuoden aikana rauhassa, että mihin päin jatketaan tästä. Meillekin syntyy tyttökaverin kanssa marraskuun lopussa uusi perheenjäsen, että poika on tulossa, niin senkin myötä tämä loppuvuosi katsotaan rauhassa ja keskitytään häneen nyt, paljastaa Hurme.

Lauantain peliltä haluan, että voitetaan se ottelu ja saadaan jonkinmoinen päätös tälle vaikealle vuodelle. En toivo mitään muuta niin paljoa kuin, että saadaan siinä mielessä päättää positiiviseen esitykseen. Että voidaan vielä viimeisen kerran huutaa pelin lopussa yhdessä fanien kanssa. Se tässä on päällimmäisenä ajatuksissa, sanoo Hurme.

Sitä olen myös toivonut, että pääsisin vielä mahdollisimman nopeasti fanien kanssa sinne päätykatsomoon kannustamaan tulevaisuudessa. Katsomaan yhdessä Europelejä tai jotain muuta ottelua, esittää Hurme vielä pitkän ajan toiveenaan.

33-vuotias Hurme, on edustanut SJK:ta kaudesta 2016 ja ollut voittamassa SJK:n kanssa Suomen cupia, pronssimitaleita ja Suomen cupin hopeaa. SJK kiittää lämpimästi myös Jarkko Hurmetta kuluneista vuosista ja toivottaa hänelle kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

Ottelun jälkeen illalla, vietetään SJK Family Night -kauden päätöstapahtumaa OmaSp Stadionilla. Voit lukea lisää ottelun sekä iltatapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

Tervetuloa vielä viimeistä kertaa Veikkausliigan otteluun OmaSp Stadionille kaudella 2019.

Myös FC Lahden riveissä jäähyväisiä

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä, ilmoitti pari viikkoa sitten purkaneensa yhteisymmärryksessä ja omasta aloitteestaan kaksivuotisen sopimuksensa FC Lahden kanssa. Hän kertoi syyksi henkilökohtaiset asiat. FC Lahti ei ole vielä tiedottanut jatkajaa, mutta Ristilä on luvannut hoitaa tämän kauden loppuun.

Samoin Ristilän apuna pelaajavalmentajana ollut Pekka Lagerblom, on ilmoittanut lopettavansa peliuran tähän kauteen. Lauantaina 37 vuotta täyttävä Lagerblom on Lahdessa syntynyt pelimies, joka on pelannut pitkällä urallaan Suomen lisäksi Saksan pääsarjassa, Norjassa, ja Ruotsissa sekä jonkin aikaa jopa Yhdysvalloissa. FC Lahden paitaan hän teki paluun tämän vuoden tammikuussa ja otti pelaamisen ohella kakkosvalmentajan pestin. Suomen maajoukueessa hän on esiintynyt 12 kertaa.

FC Lahden kausi jatkuu vielä lauantain jälkeen ainakin yhdellä ottelulla, kun se jatkaa Europeliturnauksen ensimmäiselle kierrokselle. Jos FC Lahti voittaa SJK:n lauantaina, saa se vastaansa vierasottelussa IFK Mariehamnin ja jos se häviää, tulee vastaan vierasottelussa HJK. Joukkueen kausi on sujunut kutakuinkin odotetunlaisesti ja vaikka Lahdessa varmasti toivottiin ylemmän loppusarjan paikkaa, povattiin joukkuetta ennen kauden alkua median ennakoissa 9.sijalle, joten tällä hetkellä FC Lahti on yhden sijan ylempänä ennustetusta.

Kauden paras pelaaja Lahdessa on ollut entinen SJK-pelaaja, espanjalainen Josu Currais, joka on tehnyt kuusi maalia ja antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä. Josu on ollut tärkeä pelintekijä, vaikka onkin pelannut rooliltaan enemmän kasipaikalla tai jopa puolustavammassa roolissa. Hänen laukaukset on sarjan parhaimmistoa ja moni maali onkin syntynyt vapaapotkuista tai komeilla kaukolaukauksilla. Entisiä SJK-pelaajia joukkueessa on myös Teemu Penninkangas ja Matti Klinga.

Mielenkiintoinen nimi FC Lahden-paidassa on Suomen U21-maajoukkueen Jasin Assehnoun, joka on antanut viisi maalisyöttöä ja tehnyt kaksi maalia. Vasemman laiturin paikalla hän on vikkelä kaveri, joka pyrkii röyhkeästi murtautumaan boksiin vetopaikoille.

FC Lahdella ei ole pelikieltoja rasitteena, mutta koska ensimmäinen Europeliturnauksen ottelu on heti neljän päivänä päässä odottamaassa, saatetaan joukkueessa nähdä kierrätystä tähän otteluun.

Paikalle tulevat mahdollisesti tulevat FC Lahden kannattajat sijoittuvat Itäpäädyn lohkoon 114 ja ennakkoliput vieraskannattajien katsomoon edullisesti vain tästä linkistä.

Aksalu ja Oliinyk sivussa päätösottelusta

Kuten aiemmin viikolla tiedotettiin, Mihkel Aksalu jättää SJK:n tämän kauden jälkeen. Voit lukea Aksalun päätöksestä lisää SJK:n nettisivujen uutisesta. Aksalu on ollut myös kahdesta viime ottelusta yläraajavamman vuoksi sivussa ja hän ei myöskään pelaa lauantaina. Kentällä hänet nähdään kuitenkin ottelun jälkeen, kun hän johdattaa joukkueen perinteiselle kauden päättävälle hyvästelykierrokselle kotiyleisön eteen. Jäähyväiset jättää myös Jarkko Hurme, joka on kuitenkin pelikunnossa ja mukana lauantain ottelussa. 33-vuotiaan Hurmeen SJK-uraa on kiusannut useat loukkaantumiset ja tällä kaudella Hurme on nähty kentällä seitsemässä ottelussa.

Lauantaina on varmuudella sivussa Aksalun lisäksi myös SJK:n kauden tehokkain pelaaja Denys Oliinyk, joka sai kauden toiseksi viimeisessä ottelussa Rovaniemellä kaksi keltaista korttia ja niitä seuranneen ulosajon. Siten hän kärsii yhden ottelun pelikieltonsa tällä päätöskierroksella. Oliinyk teki SJK:lle kauden aikana seitsemän maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi sivussa on varmuudella aiemmin operoitu Billy Ions ja jatkosopimuksen SJK:n kanssa tehnyt José Nadson. Muita pelikieltoja SJK:lla ei ole. Edellisistä peleissä sivussa ollut Dion Acoff ja muutama muu on vielä kysymysmerkillä otteluun ja heidän pelaamisensa ratkeaa lähempänä ottelua.

Ennen ottelua, on Carlsberg Sports Barin pelaajahaastattelussa SJK:n tämän kauden jälkeen jättävä Mihkel Aksalu. Pelin jälkeen haastattelussa on jälleen Aksalu sekä mahdollisesti Jarkko Hurme. Mihkel Aksalu tulee myös pelin alussa SJK:n Kannattajapäätyyn tapamaan Kloppeja. Aksalu johdattaa myös pelin jälkeen joukkueen kentälle kauden päätteeksi perinteisesti järjestettävään kiitos- / kunniakierrokseen, jossa joukkue hyvästelee kannattajat. Kierros päättyy Kloppien katsomon eteen.

Klo 20:00 alkavassa SJK Family Night -tapahtumassa SJK:n pelaajat, taustaryhmä ja seuran työntekijät kumppaneineen sekä kaikki SJK:n kannattajat, viettävät yhdessä yhteistä iltaa vielä kerran ennen pelaajien lähtöä lomille. Tilaisuuden klo 21:30 alkavassa ohjelmaosuudessa palkitaan onnistujia muun muassa SJK:n naiskatsomon ja joukkueen toimesta. Tänä vuonna myös SJK Akatemia palkitaan hienosta noususta Ykköseen taustoineen ja seuran mahdollisesti jättäviä pelaajia muistetaan. Tilaisuus huipentuu hetkeen, jolloin SJK:n kannattajaryhmä Klopit julkistaa oman valintansa kauden pelaajaksi. Kloppien Kannu, on jaettu seuran ensimmäisestä kaudesta alkaen, joten nyt palkinto jaetaan 12. kerran. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta se on sallittu vain 18 vuotta täyttäneille.

Lauantain päätöspäivän muut järjestelyt

SJK – FC Lahti potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 15.00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

HUOM! Kaikki SJK – FC Lahti – otteluun lipun ostaneet sekä kaikki SJK:n kausikortin omaavat henkilöt pääsevät seuraavaan S-Kiekon kotiotteluun Pe 01.11.2019 klo 18.30 S-Kiekko – RaaheK ilmaiseksi. Ottelu pelataan Seinäjoen jäähallissa. Säilytä lippu ja sitä vastaan pääset sisään jääkiekko-otteluun.

SJK-juniorit ovat myyneet kaikkiin SJK:n Veikkausliigan Haastajasarjan kotiotteluihin käyvää lippu-voucheria, jonka voi vaihtaa pääsylipuksi myös tähän otteluun. Voucherin hinnasta osa tilitetään suoraan SJK-junioreiden tukemiseen.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 13:00. Lippukioski aukeaa klo 13.30. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 14.00. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki ottelun jälkeen aina SJK Family Nightin päättymiseen asti.

Ottelun aikana pääsee äänestämään Giganttisinta pelaajaa SJK mobiiliapplikaation kautta, Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee tämän ottelun päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan.

Stadionbussit kiertävät tähän otteluun Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 14.00 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

Ottelutapahtumassa on käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa. Katsomomyyjät tunnistaa punaisesta hupparista. Hupparissa on jokaisella myyjällä myös oma MobilePay-koodi.

Anniskelualueet löytyy Eteläkatsomon ja Kannattajapäädyn alta, samoin Pääkatsomon Carlsberg Sports Barista ja Atria Loungesta. Myös vieraspäädyssä on anniskelu. Katsomoanniskelualueet löydät alla olevasta katsomokartasta. Kaikki anniskelualueet ovat K18.Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Parkkialueita löytyy Wallsportin edestä ja Koskenalantien varrella sijaitsevan entisen oppilaitoksen pihassa. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.

Median edustajilta odotetaan akkreditointia vähintään päivää ennen ottelua osoitteeseen lari.paski@sjk.fi