123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon historian ensimmäinen Ykkösen kausi tulee päätökseen ensi lauantaina 6.10. Oulun Raatin stadionilla, kun paikallinen AC Oulu isännöi Kerhoa klo 15.00 alkavassa ottlelussa. Kaiken kaikkiaan nousijajoukkueeksi kausi on ollut menestys, sillä SJK taisteli parhaimmillaan jopa sarjan voitosta ja pitää ennen viimeistä kierrosta sarjan toista sijaa hallussaan.

Viimeinen peli kuitenkin ratkaisee paljon, sillä Kerhon takana, vain kahden pisteen sisällä, niskaan hengittävät sekä PK-35 Vantaa että FC Viikingit. Voitolla kakkosija olisi varma ja tappionkin tullessa vastustajien omat pelit ratkaisevat lopullisen sarjasijoituksen.

Viisi vuotta takana

Tänä syksynä Seinäjoen Jalkapallokerhon perustamisesta tulee kuluneeksi viisi vuotta ja aikoinaan seuraa perustettaessa tavoite oli pelata viimeistään viiden vuoden päästä Ykkösessä. Tuo tavoite on onnistunut ja Kerhosta on kasvanut tuona aikana pelkästään yleisömäärilläkin mitattuna Seinäjoen kiinnostavin urheiluseura. Tavoitetta onkin välillä tarkistettu ja seuraavan kahden vuoden jakson jälkeen SJK:n tavoite on pelata Veikkausliigassa.

Ainakin SJK on näyttänyt, että se on tämän viiden vuoden aikana tullut Suomen futiskartalle ryminällä ja tosissaan, eikä näitä puheita liigastakaan voida pitää utopiana. Pelkästään SJK Reservien nousua Kakkoseen ja edustusjoukkueen mahdollista kakkossijan nappaamista kivikovassa kymmenen joukkueen Ykkösessä voidaan itseasiassa pitää jo hatunnoston arvoisena suorituksena.

Kerho ei meinaa jäädä noille lakereille kuitenkaan lepäilemään vaan kaikkea toimintaa kehitetään ja tasoa nostetaan jatkossakin kunnianhimoisesti. Pyrkimyksenä on olla alueen paras seura tulevaisuudessa sekä paras seura nuorille pelaajille koko Suomessa.

AC Oulu uudessa komennossa

Kerhon lauantain vastustaja AC Oulu julkisti aiemmin tällä viikolla uuden päävalmentajansa ensi kaudelle ja tuo valinta osui tällä hetkelläkin joukkuetta väliaikaisesti valmentavaan Rauno Ojaseen. Ojanen nousi päävalmentajaksi jo tämän kauden viimeisien pelien ajaksi, kun AC Oulu lainasi päävalmentaja Juha Malisen Veikkausliigan FC Hakaan loppukaudeksi. Ojanen onkin toiminut Malisen aisaparina jo vuodesta 2011, joten mikään tuntematon ei oululaisryhmä hänelle ole.

Sarjassa tällä hetkellä viidentenä majailevan AC Oulun kausi ei ole sujunut aivan niin hienosti kuin alunperin oli suunniteltu. Joukkue toki nuorensi ryhmäänsä ja nosti mukaan monia oululaisnuoria, mutta tavoitteena oli olla mukana kärkikahinoissa, kenties jopa nousutaistossa. Kesällä pelit vielä sujuivatkin ja pisteitä tuli, mutta elo-syyskuussa joukkue onnistui nappaamaan vain kolme voittoa. Niistä viimeisin tuli viime viikonloppuna tippumisen jo käytännössä varmistanutta FC Hämeenlinnaa vastaan. Seura päätti ensi kaudelle muuttaa strategiaansa ja päätavoitteena taitaakin olla talouden eheyttäminen liigahaaveiden sijaan.

SJK ja AC Oulu ovat tänä vuonna kohdanneet toisensa jo peräti viidesti aiemmin, kun talvella pelattiin kolme treeniottelua vastakkain ja sarjassa ollaan kohdattu molempien kotona kertaalleen. Kahdesti on pelattu tasan, AC Oulu on voittanut kahdesti ja Kerho voittanut kertaalleen. Sarjapeleissä Oulussa SJK hävisi luvuin 3-1 ja Seinäjoella pelattiin 2-2-tasapeli. Joukkueiden kohtaamiset ovatkin olleet melko sähköisiä, fyysisiä ja hyvätasoisia kamppailuja.

AC Oululla on tästä pelistä poissa muutama pelaaja loukkaantumisen takia, kun ainakin Arttu Hinkula ja Juuso Majava ovat sivussa. Tuure Siira saattaa jo olla mukana kuten myös viime pelin selkävaivojen takia huilannut Joonas Sohlo, joka on ollut tällä kaudella AC Oulun paras maalintekijä yhdeksällä maalillaan.

AC Oululla riittää tähän peliin myös panosta, sillä heidän takana, vain kahden pisteen päässä kurkkii paikallisvastustaja OPS, eikä Oulun keskinäisessä kamppailussa haluta antaa kaverille parempaa sijoitusta, eikä viidennen sijan mukana tulevaa yhtä ylimääräistä kotiottelua.

Luffen kausi ohi

Luis Fernandon kausi on ohi. Miehen sääressä aiemmin viime vuoden lopussa todettu hiusmurtuma uusiutui ja jalka joudutaan nyt todennäköisesti leikkaamaan, että se paranee kunnolla. Kuntoutumiseen menee alustavan arvion mukaan pari kuukautta, joten Luffe on taas kunnossa kun treenikausi kaudelle 2013 alkaa todenteolla. Muita poissaolijoita ovat ainoastaan pelikiellossa oleva Touko Tumanto ja pitkäaikaisloukkaantuneena lähes koko kauden ollut Teemu Penninkangas.

Treeneissä on myös viime aikoina ollut useampia nuoria pelaajia ja voi olla että heitä lähtee mukaan Ouluunkin. Myös SJK Resevejä Kakkoseen nostamassa ollut ja siellä erinomaisen kauden pelannut Kalle Taimi on pelikelpoinen tässä ottelussa sekä mukana treeniringissä.

SJK kokoonpano AC Oulua vastaan valitaan seuraavasta ryhmästä: Tomas Karike, Tuomas Karjanlahti, Timo Rauhala, Richie Dorman, Mikko Väänänen, Ville Ylinen, Janne Hosio, Mikko Ylihärsilä, Tiitus Lehtinen, Kalle Taimi, Matti Lähitie, Pat Phelan, Justin Moose, Christian Sund, Chris Cleaver, Aki Sipilä, Patrik Lomski, Tommi Haanpää, Daniel Caumo, Kim Palosaari, Toni Lehtinen, Tuomas Lähdesmäki ja Jesse Sarajärvi.

Lauantain ottelu saattaa myös olla osalle pelaajista viimeinen Kerhon paidassa, vaikka suurella osalla sopimus jatkuu vielä ensi kaudellakin ainakin optioiden muodossa. Osan ura saattaa jatkua SJK Reservien paidassa Kakkosessa. Pelaajasopimusneuvottelut ovat toki urheilutoimenjohtaja Keith Armstrongin johdolla olleet jonkin aikaa jo käynnissä ja samoin mahdollisia uusia vahvistuksiakin on kartoitettu.

Tarkoitus on että uuden treenikauden käynnistyessä tammikuussa on päävalmentaja Simo Valakarilla ainakin pelaajarunko valmiina. Suuria muutoksia tuskin kuitenkaan on luvassa, sillä kuten sarjasijoituskin osoittaa, on joukkueen runko tarpeeksi laadukas Ykköseen.

Kauden viimeinen ottelu AC Oulu – SJK, Raatin stadionilla lauantaina 6.10. klo 15.00. Tervetuloa mukaan kannustamaan SJK voittoon.