123 456 7890

Kauden kovin testi edessä
Seinäjoen Jalkapallokerho aloitti kauden suhteellisen tiukalla haasteella matkustettuaan yhdeksi Ykkösen suosikeista nousseen Kokkolan Pallo-Veikkojen vieraaksi. Kaikki muistavat miten siinä kävi. Nyt kun alla on neljä ottelua, on vastassa muutamaa piirua kovempi haaste viime kaudella SM-hopeaa napanneen FC Hakan muodossa.

SJK reissaa Valkeakoskelle lauantaina pelattavaan otteluun kaiken muun hyvän lisäksi siipirikkoisena, joten kiivettävä vuori näyttää muuttuvan päivä päivältä jyrkemmäksi. Siitä huolimatta tällaiset pelit ovat juuri sellaisia, joista pelaajat nauttivat päästessään haastamaan nimekkään vastustajan ja mittaamaan omaa tasoaan.

Viime talvena FC Haka vieraili Seinäjoki Areenassa antamassa oppitunnin jalkapallon hienouksista TP-Seinäjoelle tyrmäävin lukemin 8-0. Tosin numerot repesivät lopullisesti tunnin pelin jälkeen valkeakoskelaisten johdettua tauolla kahdella maalilla. FC Hakan maalit ottelussa syntyivät Toni Lehtisen, Valeri Popovitshin, Tommi Salosen, Erno Rosenbergin ja kahdesti mieheen maalanneiden Kalle Parviaisen ja Janne Mahlakaarron toimesta.

FC Haka on ennen lauantaita pelannut FC Lahtea, FC KooTeePeetä, FC Interiä ja Vaasan Palloseuraa vastaan liigacupissa, eli toisella valko-mustalla joukkueella on viisi ottelua tilillään huomenna kun SJK asettuu vastaan. Jälkimmäinen ottelu FC Lahtea vastaan on tänä iltana. VPS:n kanssa FC Haka pelasi tasan Botniahallissa maalittomasti, mutta FC Interiä vastaan tuli 2-0 -tappio Turussa. FC KooTeePee puolestaan kaatui samoin numeroin. FC Lahden koskilaiset voittivat harjoitusottelussa 1-0.

Valkeakoskelaisten riveissä pelaa myös TP-Seinäjoesta tuttuja kasvoja. Toni Lehtinen on luonnollisestikin SJK:n huoltajana toimivan Pekan poika ja mustapaidoissa pelaavan Tiituksen isoveli. Viime viikonloppuna SJK:n riveissä debytoineen Juho “Pujo” Pajulan velipoika, Ville puolestaan on nyt lunastamassa paikkaa FC Hakan ryhmästä pelattuaan tähän mennessä kaikki ottelut tällä talvikaudella.

FC Hakan viime kauden hopeajoukkueen kippari, Juuso Kangaskorpi, tuskin tässä ottelussa vielä pelaa. Myös viime kevättalvella kahdesti TP-Seinäjokea vastaan maalannut Kalle Parviainen lienee sivussa. Materiaalia löytyy silti. Valeri Popovitshin lisäksi kokeneempia kavereita ovat Jarkko Okkonen puolustuksen keskustassa ja keskikentän rikkova Cheyne Fowler. Petri Viljanen, Mikko Manninen, Janne Mahlakaarto, Pietari Holopainen ja viime kaudella itsensä läpilyönyt vaasalainen Sebastian Strandvall takaavat sen, että valkeakoskelaiset ovat tälläkin kaudella korkealla sarjataulukossa.

SJK:lle tämä on kauden viides harjoitusottelu ja ensimmäinen viikonlopun kahdesta kovasta koitoksesta. Neljä aiempaa ottelua ovat tuottaneet kaksi voittoa, tasapelin ja tappion. KPV kaatoi SJK:n kauden ensimmäisessä matsissa 5-0, mutta GBK taipui seuraavaksi 3-0, sitten VPS-juniorit venyi Seinäjoella tasapeliin ja viime sunnuntaina TUS kaatui helposti 4-1.

SJK:n maalinteko on jakautunut yhtä herraa lukuun ottamatta tasaisesti. Henri “Hönö” Saranpää on tehnyt jo neljä maalia, eli puolet SJK:n osumista. Muut maalit on kirjattu Marko Hutun, Tommi Haanpään, Anssi Syrjämäen ja Miika Asunmaan tilille.

On hyvin epätodennäköistä, että polveaan paranteleva Tiitus Lehtinen ihan vielä pelaisi. Myös tällä viikolla juoksemisen aloittanut Mikko Kärki on sivussa joukkueesta nilkkavamman takia. Aika kipeä isku joukkueelle on myös se, että paras maalintekijä, Henri Saranpää on opiskeluesteiden takia matkalta pois. Lisäksi velipoika-Johannes potee edelleen samaa flunssaa, joka piti hänet sivussa TUS:is vastaan. Myös kippari Jukka-Pekka Salminen on jättänyt pari treeniä väliin flunssan takia. TUS-ottelussa nilkkansa vääntänyt Toni Kujala joutuu huilaamaan pari viikkoa ja Mikko Väänänen on edelleen jalkavaivainen.

Vaikka kolhuja onkin nyt enemmän kuin kertaakaan aikaisemmin, antaa tämä jälleen kerran mahdollisuuden muille pelaajille esiintyä edukseen. TP-Seinäjoen A-junioriesta lähtevät mukaan Tommi Haanpää, Jukka Ahola ja Timo Rauhala.

Ottelu Valkeakoskella alkaa klo 13.30. Ei muuta kuin paikalle katsastamaan hopeajoukkueen vire.op”