123 456 7890

Heikko ottelun alku vaikeutti SJK:n urakkaa OmaSp Stadionilla, ja IFK Mariehamn haki pisteet 1-2 tuloksella. SJK joutui alakynteen heti ottelun alkuminuuteilla, kun Niko Markkula loukkaantui ja samalla tilanteesta tuli kulma. Kulmasta IFK meni johtoon ja onnistui kiusaamaan SJK:ta aina toiselle jaksolle asti. Vaihdosta sisään tullut Mehmet Hetemaj tasoitti ottelun kauden ensimmäisessä pelissää, mutta IFK onnistui vielä kertaalleen ja se jäi myös lopputulokseksi. SJK:n seuraava ottelu on ensi keskiviikkona 22.7. klo 18:30 ja silloin joukkue matkaa Helsingin IFK:n vieraaksi. Ottelu näkyy Seinäjoella suorana Vekseli Plazassa. Seuraava kotiottelu on lauantaina 1.8. klo 17:00 pelattava SJK vs. FC Haka. Liput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

SJK – IFK Mariehamn 1-2 (0-1)
0-1 4 min Albion Ademi
1-1 52 min Mehmet Hetemaj
1-2 55 min Peter Makrillos

IFK Mariehamn aloitti ottelun heti kovalla vauhdilla ja pääsi vähän yllättämään kotijoukkueen. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen, päätyviivalla sattuneessa kaksinkamppailussa, Niko Markkula loukkaantui ja huolto tuli paikkaamaan häntä kentän ulkopuolella. Peli jatkui kulmalla ja SJK oli vajaamiehisenä. Tilanne jatkui vielä toisella kulmalla toiselta puolen ja siitä Albion Ademi pääsi iskemään pelin avausmaalin.

SJK ei saanut kunnolla peliään käyntiin ensimmäisellä jaksolla, kaksinkamppailuja hävittiin ja tuli paljon harhasyöttöjä. Myös tuomarilinja salli repimisen ja kovat kaksinkamppailut, joten peli oli sen mukaista pystypainia.

Toiselle jaksolle SJK teki tauolla kaksi vaihtoa ja Mehmet Hetemaj sekä Joonas Sundman tuli sisään. Molemmat toivat lisää tarvittavaa aggressiivisuutta peliin ja peli kääntyi SJK:lle. SJK sai tasoituksen kulmasta ja asialla oli tietenkin juuri vaihdosta sisään tullut Hetemaj.

Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, kun IFK pääsi toistamiseen johtoon. Sivurajaheiton jälkeinen tilanne pelattiin hieman lepsusti ja Peter Makrillos pääsi pujottelemaan SJK puolustuksen ja vetämään pallon maaliin.

SJK painoi pelin maalin jälkeen täysin vierailijan päätyyn ja loi useita paikkoja tehdä maali, mutta tänään se ei onnistunut. Vedot menivät joko harakoille tai kolahtelivat maalipuihin sekä IFK Mariehamnin maalissa erinomaisesti pelanneen Oskar Forsmanin käsiin.

Ei ollut ehkä ihan paras ottelu meiltä. Siinä oli vain lyhyitä jaksoja, kun pelattiin omaa peliä. Hävittiin liikaa kaksinkamppailuja ja sitä kautta ei saatu peliä rullaamaan niinkuin olis haluttu. He teki tottakai pelin meille vaikeaksi, mutta näen sen myös niin, että me tehtiin se liian helpoksi heille, sanoi petttyny Mehmet Hetemaj pelin jälkeen.

Siinä maalissa näin, että pallo tulee mulle just heidän toppareiden väliin. Koitin vain puskea siitä alaspäin. Viimeksi juuri IFK Mariehamnia vastaan, puskin samanlaisesta paikasta ylärimaan, kuvaili Hetemaj maaliin johtanutta tilannettaan.

Olisi meillä silti ollut paikkoja tehdä useampi kuin yksi maali. Mutta, tänään häviö ja aletaan keskittymään seuraavaan peliin. Tälle ei voi enää mitään, sanoi Hetemaj vielä lopuksi.

Niko Markkula loukkaantui pelin alussa ja hänen tilalleen tuli nopeasti Serge Atakayi.

Pääsin ihan hyvin sisään siihen peliin, mutta harmittaa 2-1 tappio. Ei tässä vaan voi mitään muuta kuin koittaa unohtaa tää peli ja alkaa keskittymään ensi viikkoon, sanoi Serge Atakakayi pelin jälkeen.

Mariehamn pelasi hyvin nyt ne paikat, missä he ovat aiemmin olleet heikkkoja. He ovat tosi hyvä vastahyökkäyksissä ja meidän olisi pitänyt pysytä tiivimpänä He olivat myös hyvin lukeneet meidän peliä ja tekivät sen vaikeaksi, Atakayi jatkoi.

Mutta ei tässä tosiaan voi enää tälle mitään, pyritään palautumaan hyvin, keskitytään ensi viikkoon ja otetaan kolme pistettä silloin, Atakayi päättää.

Me oltiin ekalla puoliajalla ihan liian passiivisia, ei saatu prässiä toimimaan ja juostiin sitten aika paljon perässä. Se oli myös paha, että he saivat heti siihen sen ekan maalin ja meidän piti sitten jahdata sitä, kommentoi keskikentällä koko matsin uurastanut Matej Hradecky peliä.

Toisella puoliskolla saatiin tasoitus ja pelikin näytti paremmalta. Mutta sitten se yhtäkkiä menikin taas 2-1:een. Sen jälkeen, me doiminoitiin kyllä sitä matsia. Harmi vaan että ei saatu maaleja. Oli meillä kuitenkin hyviä maalipaikkoja siinä. Ja Forsman pelasi hyvin heidän maalissaan, Hradecky harmitteli vielä loppuun

SJK: Jesse Öst MV, Tero Mäntylä, Ville Tikkanen, Matias Vainionpää (46’ Joonas Sundman), Niko Markkula (6’ Serge Atakayi), Anel Rashkaj (46’ Mehmet Hetemaj), Matej Hradecky, Keaton Isaksson, Denys Oliinyk (58’ Robin Sid), Daniel Håkans ja Ariel Tuco Ngueukam (58’ Billy Ions)