123 456 7890

SJK Akatemian 14 tappiottoman ottelun putki Kakkosen C-lohkossa katkesi Pietarsaaressa JBK:n vieraana. SJK Akatemia kärsi niukan vierastappion 2-1 luvuin. Ottelu oli samalla lohkon kärkipään kamppailu, kun JBK on sarjassa neljäntenä. Samaan aikaan pelatussa toisessa ottelussa, KuPS:n reservijoukkue KuFu98 otti murskavoiton ja kavensi SJK Akatemian sarjajohdon seitsemään pisteeseen. Pietarsaaressa kohtasivat myös sarjan parhaat maalintekijät, SJK Akatemian Joonas Lepistö ja JBK:n Wil Inalien, jotka molemmat osuivat jälleen kertaalleen. Kaksikko on maalipörssin kärjessä jaetulla kärkisijalla 15 maalilla. SJK Akatemian seuraavakin ottelu pelataan vieraissa, kun joukkue matkustaa perjantaina 16.8. Vasa IFK:n vieraaksi.

JBK – SJK Akatemia 2-1 (1-0)
1-0 38 min Wil Inalien rp.
1-1 66 min Joonas Lepistö
2-1 89 min Anton Sandlin

SJK Akatemia hallitsi tilanteiden valossa ensimmäistä puoliaikaa selvästi ja sai useamman kulmapotkun kotijoukkueen päätyyn. Näistä tai muistakaan tilanteista ei kuitenkaan tulosta saatu. Ottelun 38.minuutilla, ottelun erotuomari näytti pilkkua kotijoukkueelle ja JBK:n maalitykki Wil Inalien ei siitä erehtynyt. JBK siirtyi 1-0 johtoon. Niissä luvuissa mentiin myös tauolle. Inalien nousi tässä vaiheessa maalillaan myös sarjan maalipörssin kärkeen.

Toisen puoliskon alkupuolella peli oli tasaisempi kuin ensimmäisellä jaksolla. JBK oli nyt ottelussa paremmin mukana ja sai aikaiseksi muutaman kulmatilanteenkin. SJK Akatemia nousi siitä huolimatta ottelussa tasoihin, kun 66 minuuttia oli pelattu. Maalintekijänä oli Joonas Lepistö, joka samalla nousi takaisin maalipörssin jaetulle kärkipaikalle Wil Inalienin kanssa. Molemmilla on nyt kasassa 15 maalia yhtä monesta Kakkosen ottelusta.

Lopulta vain minuutti ennen täyttä aikaa, iski JBK:n Anton Sandlin voitto-osuman ja kotijoukkue sai olla ensimmäinen joukkue tällä kaudella joka onnistuu kaatamaan SJK Akatemian. Tappio ei lopulta suuri katastrofi SJK Akatemialle ole, mutta sen myötä samaan aikaan oman ottelunsa voittanut KuFu98 kuroi etumatkaa hieman kiinni. Nyt eroa SJK Akatemian ja KuFu98:n välillä on seitsemän pistettä.

Pelit jatkuu jo perjantaina, kun SJK Akatemia matkustaa Vaasaan VIFK:n vieraaksi. Ottelu Vaasassa alkaa perjantaina 16.8. klo 18:30. Seuraava kotiottelu on lauantaina 24.8. kun SJK Akatemia isännöi Oulun Herculesia. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Jouppilanvuoren kentälläl, kun OmaSp Stadionilla juhtlitaan samaan aikaan OmaSp Stadionfestien muodossa.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Joona Lautamaja, Samba Benga, Veeti Mustonen (72’ Matias Vainionpää), Sami Sipola, Arttu Aromaa (55’ Robbie Malolo), Juuso Takanen, Maximo Tolonen, Daniel Håkans, Jyri Kiuru ja Joonas Lepistö.