123 456 7890

SJK koki kauden ensimmäisen tappionsa, samalla kun FC Lahti otti kauden ensimmäisen voittonsa. Ottelu oli kuitenkin tasainen ja SJK:n tasoituskaan ei olisi ollut vääryys. Molemmilla puoliajoilla käsikirjoitus oli samanlainen, FC Lahti painoi päälle ensimmäiset viisitoistaminuuttia, sitten ottelu tasoittui ja jaksojen loput oli täysin SJK:n hallussa. Lahden pelaajat kuitenkin onnistuivat puolustamaan uhrautuvasti ja pitivät SJK:n poissa paikoilta. Ottelutahti on kova ja pelit jatkuu jo maanantaina, kun tänään HJK:n kotonaan kaatanut KuPS saapuu Seinäjoen Keskuskentälle. Sarjataulukko pysyi edelleen tasaisena ja SJK on nyt kolmantena, kahden pisteen päässä kärjessä olevasta IFK Mariehamnista, jolla on yksi peli enemmän pelattuna.

FC Lahti – SJK 1-0 (0-0)
1-0 68 min Aleksi Ristola

Ensimmäinen puoliaika oli varovaista peliä ja kentän kunto sai pallon pomppimaan siihen malliin että hienoudetkin jäivät näkemättä. FC Lahti sai aluksi vaarallisimmat tilanteet, mutta varsinaisille maalipaikoille asti he eivät päässeet.

Toisen puoliajan lopulla paine siirtyi Lahden päätyyn ja SJK piti palloa kuudentoista alueen rajoilla vaarallisesti. Vetoja ei saatu, sillä Lahden pelaajat puolustivat uhrautuvasti.

Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toisen puoliajan SJK aloitti vahvasti, mutta Lahti painoi kuitenkin nopeasti pelin SJK:n päätyyn. 54 minuutilla nähtiin erittäin harvinainen tilanne, kun Markus Joenmäki pamautti ensin vapaapotkun kuudentoista kulmalta SJK:n yläputkeen. Pallo jäi elämään ja Aleksi Ristola ehti tilanteeseen. Hän puski pallon noin metrin päästä maaliviivasta ja se osui jälleen ylähirteen. Siitä pallo pomppasi takaisin Ristolalle ja sama mies puski uudelleen sen yläputkeen. Ei maalia ja tilanne jatkui.

Ottelun kuparinen murtautui kun 68 minuuttia oli pelattu. Länsitalo pääsi ensin Zeljko Savicista ohi oikealla ja keskitti pallon takatolpalle, missä aiemmin tuhlaillut Aleksi Ristola oli täysin vapaana ja mies veti suoraan ilmasta volleylla pallon verkkoon. Maalin jäkeen Lahti vetäytyi ja SJK otti pallokontrollin.

SJK haki vimmatusti tasoitusta ottelun loppuun saakka ja kulmatilanteissa jopa Mihkel Aksalu nousi maaliltaan tilanteisiin mukaan. Mutta vaikka koko loppuottelun ajan pelattiin täysin yhtä päätyä, onnistui FC Lahti pitämään maalinsa koskemattomana.

FC Lahti otti siten kauden ensimmäisen voittonsa 1-0 tuloksella ja SJK:lle kauden ensimmäinen tappio.

Alusta alkaen näki että Lahdella oli halu saada ensimmäinen voitto. Prässi oli kovaa. Ensimmäisen puoliajan lopussa saimme enemmän tilaa, mutta emme päässeet kunnolla maalipaikoille. Toisella puoliajalla jatkui samalla tavalla. Lahti onnistui iskemään maalin. Kenttä oli huono ja pallo oli paljon ilmassa. Aloimme ehkä hieman ylirohkeasti lopussa hyökkäämään ja saimme pelin painettua Lahden päätyyn, mutta tämä oli yhden maalin peli. Pari päivää seuraavaan peliin ja tämä nollataan nopeasti, kommentoi SJK:n puolustaja Henri Aalto ottelun jälkeen.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Pavle Milosavljevic, Cedric Gogoua, Henri Aalto, Zeljko Savic, Mehmet Hetemaj, Johannes Laaksonen (73› Toni Lehtinen), Juho Lähde (62› Jussi Vasara), Akseli Pelvas, Richie Dorman (73› Wayne Brown) ja Tuco.

Ottelut jatkuu jo ensi maanantaina, kun SJK isännöi tänään HJK:n 1-0 voittaneen Kuopion Palloseuran.

Pelit jatkuu Seinäjoen Keskuskentällä ensi maanantaina, kun SJK isännöi Kuopion Palloseuraa.