123 456 7890

SJK haki Oulun Raatin nurmelta kauden avausvoiton 0-2 tuloksella. Maaleista vastasi Konepaja Stamacin kultapelaajat Joonas Lepistö ja Jake Jervis. Maalit säästeltiin vasta toiselle puoliajalla, vaikka SJK hallitsi jo ensimmäistä puoliaikaa, tuhlaten jälleen rangaistuspotkun ensimmäisellä kymmenminuuttisella, kun AC Oulun maalivahti aavisti oikeaan kulmaan. AC Oulu ei päässyt ottelussa kertaakaan vetämään kohti SJK-maalia, mutta sai sivuvapaapotkun jälkitilanteesta puskettua ylärimaan. SJK puolestaan sai pallon maaliin myös kertaalleen paitsioasemasta. SJK:n seuraava ottelu on viikon päästä lauantaina 22.5. klo 17:00 ja silloin Seinäjoen OmaSp Stadionille saapuu HJK. Otteluun pääsee myös katsojat ja SJK tulee tiedottamaan lisää ottelun järjestelyistä maanantaina. Kausikortit kaudelle 2021 myynnissä Lippu.fi-kanavissa.

AC Oulu – SJK 0-2 (0-0)
Epr. 10 min Jake Jervis
0-1 52 min Joonas Lepistö
0-2 60 min Jake Jervis

SJK aloitti vauhdikkaasti, ja heti pelin ensi minuuteilla Cristhian Valencia antoi pitkän syötön puolustuksesta Joonas Lepistölle kotijoukkueen puolustajien eteen. Lepistö otti pallon haltuunsa ja oli nostaa pallon maaliin, yli AC Oulun maalivahdin, mutta nosto meni Lepistön ja SJK:n harmiksi päädystä yli. Painostus kuitenkin jatkui ja SJK sai erikoistilanteista vaaraa AC Oulun maalille.

10. minuutin kohdalla SJK sai rangaistuspotkun, kun ensin sivuvapari pelattiin takatolpalle ja kotijoukkue siivosi sen kulmaksi. Kulmasta SJK pääsi vetämään, mutta AC Oulun Aapo Heikkilä torjui vedon boksissa kädellään. Jake Jervis meni sitä antamaan, mutta AC Oulun maalivahti Juhani Pennanen aavisti vedon oikeaan kulmaan ja torjui.

AC Oulun ensimmäinen puolittainen tilanne tuli 25. minuutin kohdalla. Siinä Anselmi Nurmela pelasi pystysyötöllä Jarkko Hurmeelle SJK:n boksiin, mutta syöttö meni aivan liian pitkäksi ja päädystä yli. Tuon jälkeen Rodrigo Arciero toi pallon oikeaa laitaa ylös ja antoi hyvän keskityksen maalin eteen Lepistölle. Lepistö koitti kurottaa palloon, eikä siihen olisikaan tarvinnut kuin pienen osuman, mutta hän ei aivan ylettynyt ja pallo meni ohi. Puolen tunnin kohdalla AC Oulu oli saada jälleen tilanteen, kun SJK menetti pallon keskikentällä. SJK:n onneksi Jere Kallinen ja Nurmela eivät löytäneet kunnolla toisiaan.

SJK sai vielä puoliajan lopussa pari hyvää tilannetta, joista molemmat tuli vasemmalta laidalta. Ensimmäisessä Murilo keskitti maalin eteen Jervisille, joka oli päästä vetämään kuudentoista kaarelta. AC Oulun Rafinha ja Obed Malolo ehti kuitenkin eteen, ja kolmikko törmäsi toisiinsa. Malolo myös loukkasi itseään kolarissa. Toisessa tilanteessa SJK sai sivuvaparin, kun Jarkko Hurme kaatoi Murilon laidassa. Vapari tuli hyvin boksiin, ja Cristhian Valencia oli päästä siitä jatkamaan sen matalana maaliin, mutta AC Oulun maalivahti ehti taas eteen.

Toisen jakson alussa tapahtui heti molemmissa päissä. Ensin AC Oulu sai vaparin noin 25 metristä, ja siitä Ruxi keskitti sen takatolpalle. Sinne siihen ehti ensimmäisenä Miika Koskela, jonka pusku osuu ylärimaan. Samantien kun peli jatkui, sai SJK tilanteen pitkästä avauksesta ja Lepistö oli pahanteossa. Pennanen kuitenkin ehti vastaan ja nappasi pallon haltuun. Hetkeä myöhemmin SJK sai paikan sivurajaheitosta, mutta ei vetoa aikaseksi, vaikka pallo pyöri boksissa jo jonkin aikaa.

52.minuutilla SJK teki lopulta ottelun avausmaalin. AC Oulun pelaaja pelasi palloa kädellään boksin ulkopuolella, noin 20 metrissä, ja SJK sai siitä vapaapotkun. Pyry Hannola laittoi pallon vapaapotkusta kovaa kohti etualakulmaa, missä Pennanen sai sen vaivoin torjuttua. Pallo kuitenkin irtosi ja paikalle ehti ensimmäisenä Konepaja Stamacin kultapelaaja Joonas Lepistö. Lepistö teki siten kauden ensimmäisen, nostamalla pallon yläkulmaan. SJK sai myös hetken päästä uudelleen pallon maaliin vapaapotkusta, nyt vasemmalta, kun Hannola pelasi pallon maalin eteen matalana. Jervis ehti laittamaan sen myös sisään, mutta lippu oli laidalla ylhäällä, eikä maalia hyväksytty paitsion vuoksi.

Toinen Konepaja Stamacin pelaaja Jake Jervis teki lopulta 60 minuutin kohdalla ottelun toisen SJK-maalin, kun hän prässäsi pallon korkealla pelanneelta AC Oulun puolustuslinjalta, ja pallo meni aina maaliviivalle asti. Ja vaikka Pennanen koitti sitä siellä vielä pelastaa, ehti Jervis tilanteeseen mukana ja taisteli pallon sisään. Maalin jälkeen AC Oululta loppui pelihuumori, ja SJK pääsi pelailemaan minuutteja palloa siirrellen.

88. peliminuutilla vaihdosta sisään tullut Denys Oliinyk koitti pujotella koko AC Oulu-puolustuksen läpi heidän boksissa, mutta pallo karkaa ja samalla Oliinyk kaatuu. Erotuomari nosti Oliinykille varoituksen pilkun kalastelusta. Myös vaihdosta sisään tullut Tuco koitti hakea maalia loppuhetkillä, mutta maalivahti veti pidemmän korren. Lisäajalla SJK sai kulman, ja siitä Oliinyk koitti vetää, mutta pallo ohi. Ottelu päättyi SJK:n ansaittuun voittoon.

Ottelun päätyttyä, SJK:n koko pelaajaryhmä kävi kiittämässä aidan takana peliä katsonutta SJK-kannattajaa. Cristhian Valencia myös antoi oman pelipaitansa Ouluun asti matkanneelle kiitokseksi.

Hyvä peli oli. Ensimmäinen puoliaika luotiin paikkoja, mutta ei saatu sisään. Puoliajalla puhuttiin, että ei tästä kelpaa kuin voitto, ja se haettiin. Kauden ensimmäinen osuma itselleni maistui hyvältä. Kilpailu on kovaa, mutta aina meiltä löytyy tuoreet ja parhaat kaverit kentälle. Uskon, että tämä antaa itseluottamusta ensi viikon Klubi-peliin. Kuitenkin nollapeli, voitto ja kaksi maalia, sanoi SJK:n voittomaaliksi jääneen 0-1 osuman tehnyt Joonas Lepistö ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Aika paljon parempi peli meiltä kuin aiemmin, mutta ihan liian paljon annettiin vapaapotkuja ja tilanteita. Meillä on kuitenkin aika paljon pelaajia, jotka vielä opettelee. Ollaan nousijajoukkue. Viime pelissä saatiin ehkä enemmän paikkoja, mutta nyt ei saatu ollenkaan, kommentoi pettynyt AC Oulu-kapteeni Rafinha ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Lisää SJK-kommentteja tulossa myöhemmin SJK:n sosiaalisen median kanaville.

SJK: Jesse Öst MV, Rodrigo Arciero (74’ Niko Markkula), Nikko Boxall, Ville Tikkanen, Cris Valencia, Murilo, Daniel Håkans, Pyry Hannola (82’ Jude Arthur), Gustaf Backaliden (74’ Robin Sid), Joonas Lepistö (86’ Ariel Tuco Ngueukam) ja Jake Jervis (82’ Denys Oliinyk).