123 456 7890

Voittokin oli lähellä, kun SJK Akatemia tasasi 2-2 tuloksella pisteet Gnistanin kanssa. Shokkialku vei Gnistanin jo 0-2 johtoon heti ensiminuuttien aikana, mutta sen jälkeen kenttätapahtumia hallitsi SJK Akatemia. Ja varsinkin toisella puoliajalla, SJK Akatemia oli niin paljon parempi, että se olisi tasapelin sijasta ansainnut kenties kaikki kolme pistettä. Joka tapauksessa mahtava nousu, ensimmäiset itse tehdyt maalit ja kauden avauspiste on tosiasia. Pelit jatkuu heti keskiviikkona Pohjanmaan derbylla, kun SJK Akatemia matkustaa KPV:n vieraaksi Kokkolaan. Seuraava kotipeli on maanantaina 10.8. klo 18:30, ja silloin OmaSp Stadionille saapuu Mikkelin Palloilijat.

SJK Akatemia – Gnistan 2-2 (0-2)
0-1 2 min Nnaemeka Anyamele
0-2 4 min Joonas Salmi
1-2 54 min Jyri Kiuru
2-2 78 min Jeremiah Streng rp.

Gnistan sai peliin todellisen shokkialun, kun ensimmäisestä sivurajaheitosta, pallo pelattiin päätyyn ja siitä maalin edustalle. Siellä Nnaemeka Anyamele laittoi pilkun kohdilta pallon yli Mehdi El Moutacimin. SJK Akatemia hyökkäsi heti aloituksesta, mutta edellisen maalin tehnyt Anyamele riisti pallon ja pisti hyvän pystysyötön laidasta Rony Huhtalalle. Huhtala jätti Joona Lautamajan kuin seisomaan vauhdillaan ja syötti oikealla laidalla mukana olleelle Joonas Salmelle. Salmi sai sijoittaa pallon ohi El Moutacimin. 0-2 tilanne ja vain 4 minuuttia oli pelattu.

Shokista toivuttuaan, SJK Akatemia sai pallon vierailijan päätyyn ja kolmapotkun, josta tulikin hyvä tilanne, kun Lautamaja pääsi vetämään pilkun kohdilta. Pallo kuitenkin otti kimmokkeen puolustajasta ja tuloksena vain uusi kulmapotku.

Gnistan sai rangaistuspotkun 35 minuutin kohdalla, päästyään vaarallisesti vastahyökkäykseen. Lautamaja oli hyökkääjää edellä, mutta pelasi sen verran huolimattomasti, että liuku osui pallon sijasta miestä jalkaan rangaistusalueella. Mehdi El Moutacim nousi kuitenkin tilanteen sankariksi, torjumalla hienosti Hidetoshi Wakuin rangaistuspotkun.

Toiselle puoliajalle SJK Akatemia tuli kovaa ja onnistui kaventamaan ottelun. Jyri Kiuru sai kunnian olla ensimmäisen Ykkösen maalin tekijä, kun 54 minuuttia oli täynnä. Robbie Malolo antoi upean pitkän avauksen linjan taakse ja se tippui suoraan kuudentoista kulmalle Kiurun jalkaan. Kiuru veti varmasti pallon ohi Gnistanin Aatu Hakalan.

Maali toi hurjasti itseluottamusta kotijoukkueelle ja paikkoja alkoi tulemaan liukuhihnalta, eikä tasoitus ollut kaukana lähes välittömästi. Varsinkin maalintekijä Kiuru oli liekeissä. 64. minuutilla Gnistanin maalilla pelannut Aatu Hakala teki hienon torjunnan, estäessään Jeremiah Strengin maalipaikan. Pallo tuli jälleen hyvin linjan taakse ja Streng pääsi siitä takatolpalla vastatusten Hakalan kanssa.

SJK Akatemian hyvä painostus tuotti tulosta ja Gnistanin uusi puolustajavahvistus Manel Subirats joutui rikkomaan Strengiä rangaistusalueella. Streng itse pallon taakse ja varma tasoitus 2-2:een. SJK Akatemian ainostus vain yltyi maalin jälkeen ja voittoa haettiin. Gnistan näytti väsähtäneeltä.

Vielä ennen loppuvihellystä, SJK Akatemia sai useita paikkoja, mutta lopulta gongi pelasti Gnistanin ja ottelu päättyi tasapeliin.

– Meillä on ollut hyvä treeniviikko, eli treenattiin hyvin tämä viikko ja oikein odotettiin, että tulee tämä peli missä päästään näyttämään. Näyttämään, että me voidaan ottaa pisteitä tässä sarjassa. Se antoi meille hyvän itseluottamuksen tähän matsiin, sanoi SJK Akatemian keskikentällä hyvän pelin pelannur Robbie Malolo pelin jälkeen.

Tauolla, kun oltiin tappiolla, antoi valmentaja meille hyvän palautteen ja toisella puoliajalla me tehtiin enemmän vielä niitä oikeita asioita. Me pelaajat pelasimme paremmin. Otimme itseämme niskasta kiinni ja se oli hyvä. Näytimme mihin pystymme.

Siinä ekalla puoliajalla me oltiin aivan liian löysiä ja puolustettiin huonosti. Mutta tosiaan parannettiin huomattavasti toiselle puoliajalle. Mielestäni se oli meiltä kauden paras puoliaika, sanoi Malolo vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV, Joona Lautamaja (46’ Aapo Kuivila), Robbie Malolo, Omar Adawi (46’ Oskar Pihlaja), Jeremiah Streng, Sami Sipola, Joel Laitinen, Arttu Aromaa, Valtteri Olsbo, Joonas Lepistö (73’ Kuutti Matila) ja Jyri Kiuru.