123 456 7890

Katastrofi Kajaanissa
KajHa – SJK 5-1 (2-1)
02 min 0-1 Anssi Syrjämäki
34 min 1-1 Timo Heikkinen
43 min 2-1 Mika Juutinen
58 min 3-1 Timo Heikkinen
81 min 4-1 Tuomo Ruotsalainen
91 min 5-1 Matti Luhtaniemi

Seinäjoen Jalkapallokerhon ensimmäinen matka Kajaaniin ei juuri paremmin olisi saattanut alkaa, eikä surkeammin loppua. Loppusaldona oli totaalinen katastrofi heikolla asenteella ja ansaittu selkäsauna varsin vaatimattoimalta vastustajalta, joka kuritti kovalla kädellä heikkoja vieraitaan.

Ottelu alkoi Kerhon osalta mainiosti, sillä pelikelloon oli ehtinyt aurinkoisella Keskuskentällä vain 1.14 kun palloa haettiin ensimmäisen ja ainoan kerran Levan Lomidzen selän takaa. Kerho saui kulmurin, jonka Ville Pajula pelasi lyhyenä Miikka Tuovilalle, jonka laukauksen Lomidze torjui, mutta paluupallon pisti verkkoon Anssi Syrjämäki. Maali oli Syrjämäen ensimmäinen kuluvalla kaudella Kerhon edustuksessa.

Peli pysyi edelleen vierasjoukkueen hallussa aina ottelun 34. minuutille, jolloin nähtiin omassa päässä täysin käsittämätön episodi ja hölmöilyn suuri riemuvoitto. Harmillista vain, että tuon munauksen siivittämänä kotijoukkue sai virtaa omaan tekemiseensä ja peli kääntyi totaalisesti.

Vierasjoukkueella oli neljän miehen ylivoima alakerrassa tilanteessa, jossa Petri Tuomela lähti täysin turhaan Timo Rauhalan ja Tiitus Lehtisen seuraksi 16 alueen kulmaan. Rauhalan syöttö oli kaiketi tarkoitettu Lehtiselle, mutta huono passi meni ohi Lehtisestä ja isäntien Timo Heikkinen sai tehdä elämänsä helpoimman osuman Tuomelan oltua jossain aivan muualla kuin tontillaan.

Tasoitusmaaluin jälkeen isännät innostuivat jopa osallistumaan hieman peliin vieraiden pidettyä palloa siihen saakka hallussaan. Korttitalo alkoi lopullisesti kaatua pari minuuttia ennen puoliaikaa, jolloin kotijoukkue sai kulmurin, jonka Mika Juutinen survoi verkkoon.

Olisi voinut erehtyä kuvittelemaan, että tauolta vierasjoukkue viitsisi ryhdistäytyä edes näennäisesti. Eipä kuitenkaan, vaan vajaan tunnin pelin jälkeen harhasyötön jälkeen KajHa pääsi kahdella yhtä vastaan ja Oskari Tervo tarjoili hyvän syötön Timo Heikkiselle, joka vei isännät kahden maalin johtoon.

Vaikka vieraat olivat yrittävinään jonkinlaista paineen lyömistä pitkillä palloilla, oli se homma tuhoon tuomittua. Isäntien topparipari Mika Juutinen – Joonas Tikkanen hoiti järjestään pallot tehokkaasti pois vaaravyöhykkeeltä.

Vierasjoukkueen pelaajisto oli saattanut opiskella varsin tarkkaan sarjataulukon, sillä niin ylimielistä ja huonolla asenteella tehtyä, tai pikemminkin tekemättä jätettyä, työtä saattaa sangen harvakseltaan havaita. Nöyryyttä ei juuri löytynyt, ei asennetta työntekoon, eikä erityisen paljon tasokkaita otteitakaan.

Musta-valkoisissa pelanneesta joukkueesta voi antaa puhtaat paperit vain Toni Kujalalle, joka huilaa seuraavan ottelun varoitustilin täytyttyä, sekä toisen puoliajan perusteella Ville Pajulalle, joka kuitenkin viitsi ja jaksoi taistella loppuun saakka. Muut voivat oikeastaan miettiä melko tarkkaan, että mitä kaikkea olisi joukkueen eteen voi nut tehdä paremmin.

Näin heikkoa esitystä ei Kerhojn otteluissa alle kolmen vuoden historiassa toistaiseksi ole vielä nähty. Sopii toivoa, ettei nähdä jatkossakaan, sillä lähinnä esitys hävetti valmennusjohtoa. Sen olisi syytä hävettää myös pelaajia. Paljon. Kiitoksen sanan voi antaa niille muutamalle klopille, jotka vaivautuivat paikalle katselemaan nöyryyttävää esitystä.

SJK: Petri Tuomela, Mikko Väänänen (v, 46. Nuutti Panula), Anssi Syrjämäki, Tiitus Lehtinen, Timo Rauhala, Maido Pakk (78. Samir Bouroussi), Toni Kujala (v), Miikka Tuovila (59. Teemu Penninkangas), Mikko Ylihärsilä, Juha Etelä-Aho, Ville Pajula