123 456 7890

Kasvojen pesun paikka
Seinäjoen Jalkapallokerholla on lauantain kotiottelussaan edessä kasvojen pesun paikka. Eikä vain sateen takia, jos sellaista nyt tulee, vaan viime sunnuntain esityksen jälkeen. Kamppailu Teerijärvellä romahti TUS:n hurmioon yhdeksässä minuutissa ja tappio kirjattiin taas kerran maalilla numeroin 3-2.

Ottelusta ei taatusti tule Kerholle helppo, sillä joukkueesta ovat loukkaantumisten takia sivussa Toni Kujala, Mikko Väänänen, Johannes Saranpää ja Marko Huttu. Muista syistä sivussa ovat Petri Niemi, Petri Huttu ja TP-Seinäjoen väreissä maaleja takonut Miika Asunmaa, jonka oikeudet siis palasivat Kerholle.

Molemmat joukkueet tarvitsevat edelleen pisteitä, sillä sarjapaikka ei suinkaan ole varmistunut kummankaan ryhmän osalta.

Veikkausliigassa pelaavan FF Jaron farmiseurana toimiva JBK sai liigaseuran hankkimat kaksi kanadalaispelaajaa riveihinsä loppukaudeksi auttamaan sarjapaikan varmistamisessa. Lisäksi Nicholas Baisden ja Frank Jonke treenaavat FF Jaron kanssa ja ovat tarkkailun alla. JBK:lla on riveissään jo melko tavalla suomettuneen Alexei Eremenkon lisäksi myös Ruslan Zanevski, eli apuja on tullut muualtakin kuin kotimaasta.

Sarjataulukossa Kerho on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena vain viisi pistettä edellä putoamisviivan alapuolella olevaa kuopiolaista Kingsiä. JBK puolestaan on taulukossa 11. sijalla vain pisteen edellä Kingsiä. Luvassa on siis todellinen kuuden pisteen ottelu häntäpään joukkueiden intouduttua huimaan syysvireeseen.

JBK hävisi viikolla sarjajohtaja FC Kiistolle kotonaan 2-1, mutta pisti tiukasti kampoihin vaasalaisille. Pietarsaarelaisilla on alla peräti seitsemän ottelun tappioputki. Edellisen voittonsa JBK on ottanut heinäkuun puolivälissä kaadettuaan silloin VPS-juniorit kotonaan 3-1. Kevään JBK pelasikin todella huikean hyvin.

Kevätkierroksella pisteet jaettiin JBK:n ja Kerhon välillä Pietarsaaren surkeassa kunnossa olleella Länsikentällä numeroin 1-1. Vaikka Kerho hallitsikin tuota ottelua, ei ratkaisuja saatu aikaan. JBK meni ottelun ensimmäisellä puoliajalla johtoon oman maalin turvin. Lauantaina sivussa hieman yllättäen oleva Petri Huttu tasoitti ottelun pilkulta vartti ennen loppua.

Kevättalvella joukkueet kohtasivat puolestaan Tellushallissa. Siellä Kerho kuritti varsin reservipitoista JBK:ta selvästi 3-0. Maaleista ottelussa vastasivat jo alle minuutin maalanneen Toni Kujalan lisäksi Marko Huttu ja Tommi Haanpää.

Maaliahneen kotijoukkueen terävin täsmäase on tällä kaudella ollut nuori Tommi Haanpää tehtyään tähän mennessä kahdeksan osumaa. Vastaavasti JBK:n tykki on ollut neljä kertaa osunut Staffan Svenlin.

Vetreä veteraani, is-Eremenko, on puolestaan ollut joukkueensa paras Veikkauksen tähtiraatien silmissä saatuaan tililleen kuusi sakaraista. Kerhosta eniten tähtiä on poiminut täyden tusinan tililleen saalistanut keskikentän taistelija, Mikko Kärki.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jari Kujala peräänkuuluttaa sitoutumista, sydäntä ja näyttämisenhalua lauantain ottelussa.

“Uskon, ettei Teerijärven ottelun jälkeen tarvitse motivoida pelaajia millään tavalla erikseen. Jokaisella on varmasti halu pestä kasvot ja esiintyä edukseen. Lisäksi toivon, että meitä aivan mielettömän upealla tavalla kannustaneet Klopit antavat nyt vieläkin enemmän tukea siipirikkoiselle ryhmällemme. Me yritämme parhaamme mukaan antaa heille näkemisen arvoisen ottelun. Pitää muistaa, että jokainen ottelu on tässä sarjassa todella vaikea loppuun saakka. Kaikki meidän vastustajamme janoavat lisäpisteitä taistellessaan sarjapikoistaan. Helppoja pinnoja ei ole olemassakaan”, painottaa Kujala.

Ottelu JBK:ta vastaan alkaa Keskuskentällä lauantaina klo 15.00.op”