123 456 7890

Karsinnat käyntiin lauantaina
Kakkosen lohkot on saatu tahkottua 26 ottelun edestä loppuun. Lohko A:n ylivoimainen dominaattori, Klubi 04 tenitähtineen, ottaa nousukarsinnan ensimmäisessä osassa mittaa Lohko B:n suuryllättäjästä, karjaalaisesta BK-46:sta.

Meitä kiinnostavampi karsinta pelataan Lohko C:n ylivoimaisesti voittaneen Kerhon ja Lohko B:ssä kakkoseksi sijoittuneen tamperelaisen Ilveksen välillä.

Karsinnat pelataan kaksiosaisina “välierinä”, joiden jälkeen nousu ratkaistaan ensimmäisten otteluparien voittajien kesken, jos sitä ei joku jo tiennyt. Vain voittajalle on glooriaa tarjolla muiden jäädessä lehdellä soittelemaan.

Luonnollisestikin Kerho on ollut omassa lohkossaan odotusten kaltainen. Paineita on kaadettu rekkalsteittain niskaan, mutta se ei ole ainakaan tähän mennessä vaikuttanut joukkueeseen juuri millään tavalla, jollei sellaiseksi lasketa neljää tasapeliä, joiden myötä maksimipisteistä peräti kahdeksan meni hukkaan.

Ennen kauden alkua erittäin asiantuntevana itseään pitänyt urheilulehdistö nimesi Ilveksen Kakkosen suurimmaksi suosikiksi, joka pyyhkii lattiiaa Kerholla. Nythän siihen on sitten mahdollisuus. Toki näin voi käydä ja silloin kyseiset toimittajat osoittavat suuruutensa oltuaan oikeassa kertaakaan kumpaakaan joukkuetta näkemättä.

Onneksi sentään pelit pelataan kentällä ja kummallakin joukkueella on oma sanansa sanottavana lopputuloksen suhteen.

Ottelut pelataan ns. Euroopan Cupin säännöillä, eli kahden ottelun yhteistulos määrittää sen, kumpi joukkueista etenee jatkoon. Vierasmaalit siis nousevat arvoon arvaamattomaan, mikäli tasanumeroihin päädytään kahden 90 minuuttisen jälkeen.

Hienoahan tässä muuten melko kuvottavassa tavassa ratkaista nousija on se, että yleisö saa draamaa ja trilleriä koko rahalla. Tarjolla saattaa olla jatkoaikoja ja pilkkukisoja iltavalaistuksessa tai hämärän verhoamalla stadionilla.

Kerho ja Ilves aloittavat siis lauantaina Tampereella Tammelan Stadionilla. Toisessa parissa ensimmäinen ottelupäivä on vasta 15.10., eli Klubi 04 ja BK-46 starttaavat Karjaalla siinä vaiheessa parinsa kun Ilves ja Kerho ottavat toisistaan mittaa Seinäjoella ratkaisten jatkoon menevän joukkueen.

Klubi 04 kohtaa BK-46:n kotonaan joko 18. tai 19. lokakuuta ja heti lauantaina 22.10. pelataan sitten finaalin ensimmäinen osaottelu.

Seinäjoelta lähtee busseja ainakin neljä kappaletta kohti Tamperetta. Mukaan voi edelleen ilmoittautua ainakin Kahvila Kerhossa maksamalla 15 bussimatkan, joka ei lippua sisällä. Kohtuullisenhintaisen pääsyliput lunastetetaan sitten portilta.