123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho ja FC Lahti iskevät yhteen Lahden Hiihtostadionilla huomenna maanantaina klo 18.30. Ottelu näkyy suorana Veikkaus-TV:n kautta ja Seinäjoella sitä pääsee katsomaan myös FC Casa Granden isolta skriiniltä.

Otteluun lähdetään herkullisista asetelmista, sillä SJK on parhaillaan sarjassa kakkosena ja FC Lahti kolmantena. Joukkueilla on piste-eroa ainoastaan kaksi pistettä ja FC Lahdella on yksi peli enemmän pelattuna. Ykkösenä olevaan HJK:hon SJK:lla on jo 11 pisteen takaa-ajomatka, mutta SJK:lla on peräti kolme ottelua HJK:ta vähemmän pelattuna.

FC Lahti on vahva joukkue ja jo ennen kauden alkua heitä povattiin yhdeksi sarjan ennakkosuosikiksi. Heillä onkin ollut todella vahva kausi ja on meille mielenkiintoinen haaste lähteä tässä tilanteessa sinne pelaamaan, kertoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari, joka valittiin juuri kuukauden valmentajaksi Veikkausliigassa.

SJK:n kesäkuu oli kokonaisuudessaan lähes täydelllinen. Kuusi voittoa kuudesta ottelusta ja näissä päästettiin vain kaksi maalia. Yhteensä SJK:n voittoputki on jo seitsemän ottelun mittainen.
Kuukauden valmentaja -palkinnon lisäksi, Veikkausliigan kesäkuun joukkueeseen valittiin SJK:sta peräti viisi pelaajaa, maalipörssin kärkeen noussut hyökkääjä Toni Lehtinen, keskikenttäpelaajat Justin Moose, Johannes Laaksonen sekä puolustajat Cedric Gogoua ja Richie Dorman.

Kova työ tässä on kaiken takana. Olemme pelanneet ihan hyvin tammikuusta saakka. Tällä hetkellä koko joukkueen puolustaminen on hyvällä tasolla, hyökkääjä Toni Lehtinen kertoi Ilkka lehden haastattelussa.

On mahtava pelata Lahdessa. Se on iso peli molemmille joukkueille. Innoissamme me vain odotamme, jatkaa Lehtinen.

Myös Lahdessa odotetaan kamppailua ja tiedetään SJK:n vahvuudet.

SJK on tuttu vastustaja ja tiedämme mitä on tulossa. Tuloksellisesti he ovat onnistuneet tosi hyvin viime aikoina. SJK on hyvin puolustava ja kurinalainen joukkue, joka on vahva erikoistilanteissa ja jolla on erittäin vaaralliset suunnanmuutokset, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo seuran nettisivuilla.

SJK on jo matkustanut paikanpäälle Lahteen ja pääsee siten valmistautumaan hyvin maanantai-illan otteluun.

Kärkipään kamppailu FC Lahti – SJK maanantaina 7.7. klo 18.30.

Puolustaja Cedric Gogoua ja maalivahti Mihkel Aksalu, ovat olleet SJK.n kovan puolustuksen tukipilarit.

Myös FC Lahden puolustus on kivikova

FC Lahti on tällä hetkellä sarjassa kolmantena SJK:n takana ja kuntopuntarissa kuudentena. Viimeiset kuusi ottelua on ollut Lahdelta vähämaalisia, sillä niiden yhteismaalit on 3-4. Samaan aikaan SJK:n vastaava maalisaldo on 9-2.

Maanantaina kohtaakin kenties kaksi sarjan kovinta puolustusta ja kaksi kovimmasta päästä olevaa maalivahtia, sillä FC Lahden Henrik Moisander valittiin juuri kuukauden maalivahdiksi ja kaikissa tilastoissa SJK:n Mihkel Aksalu on kolmantena juuri Moisanderin ja HJK:n Michael Törnesin jälkeen.
Lahti on koko kaudella päästänyt vain 9 maalia ja SJK 10.

Myös hyökkäyspäässä molemmilla on hieman samanlainen meno, sillä molempien joukkueiden tehokkaimpina hyökkääjinä ovat kokeneet kaverit. SJK:lla Toni Lehtinen on iskenyt jo kuusi maalia ja FC Lahden Rafael viisi. Rafael onkin joukkueelleen tärkeä pelaaja ja hänen onnistuessaan yleensä myös FC Lahti onnistuu.

Joukkueen puolustus tulee vielä vahvistumaan entisestään, sillä kokenut maajoukkuepuolustaja Petri Pasanen teki paluun kotikaupunkinsa joukkueeseen. Pasanen ei ole vielä kuitenkaan pelikelpoinen Veikkausliigassa, sillä kansainvälinen siirtoikkuna aukeaa vasta elokuussa.
Miehen mukana olo treeneissä kuitenkin varmasti nostaa tekemisen tasoa ja saa nuoremmatkin kaverit yrittämään entistä enemmän.

FC Lahdelta puuttuu tästä pelistä lisäksi Hasan Sesay, Kimmo Hovi, Drillon Shala ja Mikael Salimäki.

SJK ja Lahti kohtasivat jo kerran Lahdessa pelatussa Veikkausliigaottelussa tällä kaudella ja tuolloin pisteet tasattiin 1-1 lukemin. Seinäjoella kohdattiin myös Suomen cupissa kauden alla ja tuolloin Lahti onnistui nipistämään rangaistuspotkulla 1-0 voiton Joupiskalla pelatussa ottelussa.

FC Lahden puolustus on ollut kovaa tällä kaudella.

Kuukauden joukkueen miehet mukana

Kaikki viisi kuukauden joukkueeseen valittua SJK pelaajaa on mukana myös Lahdessa. Itseasiassa SJK:n ryhmässä ei ole tällä hetkellä ainuttakaan poissaolijaa ja kaikki ovat täydessä pelikunnossa.

Ainoastaan Teemu Penninkangas ei lähtenyt joukkueen mukana Lahteen vaan hän pelaa sunnuntaina Kerho 07:n mukana Raumalla.

Simo Valakari joutuukin positiivisen ongelman eteen joukkuetta valittaessa. Joukkueen kapteeni Pavle Milosavljevic olisi nyt täydessä iskussa, mutta puolustuksessa kaksikko Savic – Gogoua on osoittanut kovuutensa ja siihen väliin on kapteeninkin vaikea murtautua. Sama ongelma on kohdannut myös kokenutta Matti Lähitietä ja SJK:lla onkin keskuspuolustajien osalta jopa ylitarjontaa laadukkaista pelaajista tällä hetkellä.

Kausi on kuitenkin vielä pitkä ja jokaista pelimiestä tarvitaan.

Kun valmentaja näkee, että joku tarvitsee lepoa, niin hänellä on aina vaihtoehtoja. Välillä tulee loukkaantumisia ja pelikieltoja, mutta meillä on todella laadukkaita korvaajia, kokenut SJK hyökkääjä Toni Lehtinen sanoo Ilkka-lehden haastattelussa.

Kaikki pelaajat Simo Valakarin käytettävissä jälleen kerran

Ottelu näkyy suorana Veikkkaus-TV:ssä

Veikkaus-TV lähettää ottelun suorana lähetyksenä netissä ja tuo palvelu on Veikkauksen asiakkaille ilmainen. Katseleminen vaatii kirjautumisen Veikkauksen nettisivuille.

Ottelu näkyy tämän lisäksi isolta skriiniltä Seinäjoen keskustassa, ravintola Casa Granden terassilla.

Lähetys pelistä alkaa noin klo 18.20.

TÄSTÄ Veikkaus-TV:n pariin.