123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon A-nuoret hakivat täyden pistepotin lauantaina pelatussa SM-Karsintasarjan pohjoislohkon kärkikamppailusta Valkeakosken Hakan vieraana. Helposti se ei lukemista huolimatta tullut ja SJK:n sankarina olikin maalivahti Paavo Valakari, joka torjui ensimmäisellä puoiiajalla Hakan rangaistuspotkun. Myös laitahyökkääjä Jesse Sarajärvi oli ottelun parhaita, viimeistellen ottelun lopussa kahdesti ja antaen ensimmäisellä puolikkaalla keskityksen, josta syntyi ottelun avausmaali.

Haka U19 – SJK U19 0-3 (0-1)
0-1 27 min Elias Ahde
0-2 90 min Jesse Sarajärvi
0-3 90 min Jesse Sarajärvi

Ottelu oli alusta alkaen tiukkaa vääntöä ja kärkikamppailun luonteen mukaisesti molemmat varoivat tiukasti virheitä.

Avausmaali syntyi kulmatilanteesta, kun Tuomas Lähdesmäki antoi ensin lyhyenä Jesse Sarajärvelle, joka keskittää maalille ja pallo osuu parin pompun kautta ensin omaan puolustajaan ja siitä vielä Elias Ahteelle, joka kuittaa kauden kahdeksannen maalin itselleen.

Maaliin asti ottelussa mentiin hienokseltaan SJK komennossa, mutta sen jälkeen ote hieman herpaantui ja Haka alkoi painaa päälle kovaa.

Hetki ennen puoliajan päätösvihellystä Haka sai rankkarin, kun erotuomari Lassi Siukkola näkee taklauksen tulleen hieman myöhässä SJK:n rangaistusalueella ja näin pallo vietiin pilkulle. Maalissa Paavo Valakari oli kuitenkin hyvin mukana ja torjui erittäin tärkeässä paikassa, pitäen lukemat puoliajalle mentäessä 0-1 SJK johdossa.

Toisella puoliajalla Haka tuli edelleen päälle kovaa ja SJK joutui puolustusasemiin. Puolustus kuitenkin hoiti kaikki tilanteet huolellisesti, eikä mitään vaarallisempia tilanteita nähty.

Pitkään jopa näytti että ottelu loppuu 0-1 lukemiin, mutta vielä ennen päätösvihellystä tapahtui.
Vaihdosta sisään tullut Emil Lidman syöttää vaparin jälkitilanteessa Jesse Sarajärven vapaaksi ja Jesse iskee tilanteeksi 0-2 lukemat, kun jo kaksi minuuttia on pelattu erotuomarin antamaa lisäaikaa. Ja sama mies iskee toisen vielä perään 90+3 minuutilla, kun U18 maajoukkueen matkasta kotiutuneet Lähdesmäki ja Ahde syöttelee Jessen vapaaksi linjan taakse.

SJK tekee maalin jälkeen vielä viimeisen vaihtonsa ja pelailee näin aikaa, kunnes tuomari viheltää pilliinsä ja kärkikamppailu päättyy SJK:n 0-3 vierasvoittoon.

Kaksijakoinen peli. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli hyviä hetkiä, mutta pikkuisen pallo pomppi ja syötöt eivät napsuneet kohdilleen. En tiedä oliko alusta sitten vähän vieras. Haka sai siten paineen meidän päätyyn ja pilkun torjunta oli mielestäni ottelun kulminaatiopiste, arvioi vastuuvalmentaja Max Peltonen ensimmäistä puoliaikaa.

Toisella puoliskolla syöttötyöskentely ei edelleenkään ollut kontrollissa ja vaikka hetkittäin päästiin hyökkäämäänkin, olltiin kyllä vähän alakynnessä. Mutta joskus pitää puolustaa ja Haka on kova joukkue. Täytyy nostaa meidän jätkille hattua, oli vaikea toinen jakso ja silti tapeltiin pinnat kotiin, toteaa Peltonen joukkueen asenteeseen tyytyväisenä.

SJK U19 johtaa pohjoislohkoa nyt neljän pisteen erolla kakkosena olevaan Hakaan ja kuuden pisteen erolla kolmantena olevaan Ilvekseen.

Seuraavaksi SJK kohtaa sunnuntaina 16.3. klo 14.00 kotikentällään HJS:n.

SJK U19: Paavo Valakari MV, Elias Ahde (90+3› Jesse Sundman), Joona Lautamaja, Joonas Sundman, Antti Palomäki (54› Emil Lidman), Arttu Aromaa, Jesse Sarajärvi, Jaakko Vihanta, Tuomas Lähdesmäki, Janne Tuohisaari ja Matti Lähde (79› Tuomas Rintamäki).

Penkki: Konsta Rintala MV, Matias Kangas, Niko Laaksonen ja Teemu Kukila

Varoitukset: 64› Tuomas Lähdesmäki ja 90› Arttu Aromaa

Maalivahti Paavo Valakari otti erittäin tärkeän pilkun kiinni Valkeakoskella kärkikamppailussa.