123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa ensi lauantaina, 27.7. klo 15.00, kenties kauden tärkeimmän ottelunsa Valkeakosken Tehtaankentällä ja siinä se saa vastaansa isäntäjoukkue FC Hakan.

SJK menetti viime maanantaina Ykkösen kärkipaikkansa juuri FC Hakalle, joka meni ohitse kahdella pisteellä voittaessaan PK-35 Vantaan.

Kerho piti kärkipaikkaa hallussaan ennen tätä toukokuun puolesta välistä alkaen, kun se kaatoi tuolloin Tampereen Ilveksen vierasottelussa.

Nyt SJK hakee Valkeakoskella ikäänkuin uutta alkua kaudelle ja tarkoitus on palauttaa se alkukauden loistava vire, mikä katosi hetkeksi heinäkuun aikana.

Sarjassa Haka on ollut vakuuttava viime aikoina ja heillä on koko sarjan pitävin puolustus. SJK taas oli vakuuttava kauden kaksi ensimmäistä kuukautta ja Kerholla on hallussaan sarjan eniten tehtyjä maaleja.

Kumpikaan joukkue ei lähde peliin peruuttelemaan, vaan taistelemaan voitosta tosissaan.

SJK:ta lähtee mukaan kannustamaan ääriään myöten täynnä oleva SJK Kannattajien bussi ja kun Valkeakoskella tavoitellaan myös kauden ennätysyleisöä kotijoukkueen toimesta, on luvassa varmasti huikea kamppailu Ykkösen jättiläisten kesken.

Lauantaina kärkimatsi ja mikäs sen hienompaa. Tämmöisiä otteluita meidän pelaajat haluaa nimenomaan pelata, kertoo päävalmentaja Simo Valakari.

Perinteinen Tehtaankenttä, kunnon futisstadion, yleisöä paljon paikalla ja SJK faneja on tulossa paljon. Niinkuin viimeksi nähtiin, niin nämä on tunnelmaltaankin todella hienoja otteluita, Valakari jatkaa.

Pitääkin kiittää meidän kannattajia, kun viimeksikin jaksoivat kannustaa mahtavasti ihan loppuun asti. Merkkaa todella paljon meille, toteaa Valakari lopuksi.

SJK Kannattajat jaksavat tukea hyvinä ja huonoinakin aikoina. Lauantaina he ovat jälleen joukkueen mukana Valkeakoskella.

Juho Rantala FC Hakan valmentajana

Suurinpana ennakkosuosikkina Ykköseen lähtenyt ja viime kauden päätteeksi sinne Veikkausliigasta tippunut Valkeakosken Haka, vaihtoi valmentajaansa heinäkuun alussa.

Kokenut Harri Kampman sai lähteä kun SJK vei kärkipaikan Hakan nenän edestä ja puikkohin saatiin houkuteltua HJK:ssa Antti Muurisen valmennusparina ollut Juho Rantala.

Rantala aloitti myös tämän kauden HJK:ssa Sixten Boströmin aisaparina, mutta uusien haasteiden ilmaannuttua, pienempään rooliin Boströmin kanssa joutunut Rantala purki yhteisellä päätöksellä sopimuksensa HJK:n kanssa ja otti vastaan Hakan valmennuspestin.

Rantalaa onkin pidetty jo pitkään yhtenä lupaavimmista suomalaisvalmentajista, mutta FC Haka on hänelle vasta ensimmäinen päävalmentajapesti korkeammilla tasoilla.

Muutos on selvästi näkynyt Hakan otteissa ja joukkue on pelaamissaan edellisissä viidessä ottelussa noussut kuntopuntarin kärkeen, saalistaen neljä voittoa ja tasapelin kolmantena olevan Tampereen Ilveksen vieraana.

Varsinkin norsunluurannikkolainen laitahyökkääjä Venance Zez� on päässyt huimaan vireeseen ja mies iski edellisessä ottelussa PK-35 Vantaan vieraana kaksi maalia, tuplaten samalla kauden maalimääränsä.

Maalinteon kärkinimi Hakassa on kuitenkin Jussi Aalto, joka on Ykkösen maalipörssissä toisena, heti SJK:n Toni Lehtisen takana seitsemällä maalillaan. Entiselnä Hakan maalitykkinä tunnettu seinäjokelainen Lehtinen, on paukuttanut Ykkösessä tällä kaudella kahdeksan täysosumaa.

Aallon tehot eivät kuitenkaan Valkeakoskella riitä ja seura testaa parhaillaan amerikkalaista Aaron Kingiä hyökkäyspään vahvistuksekseen. Mies ei kuitenkaan ole vielä pelikelpoinen SJK:ta vastaan.

Hakan kovin osa-alue tällä kaudella on ollut kuitenkin puolustus, joka maalivahti Saku Pesosen johdolla on ollut tällä kaudella täyttä rautaa. Joukkue on 16:sta ottelussa päästänyt vain yhdeksän maalia, joka on kaikkein vähiten Suomen kolmen ylimmän sarjatason mukaan ottaen. Haka hommasi myös kauden alla, kannattajille suunnatusta osakeannista saaduilla rahoilla, takaisin entisen huippupelaajansa, hollantilaisen Regillio Nooitmeerin. Tämä 30 vuotias topparijärkelä onkin osoittautunut kultaiseksi hankinnaksi. Nooitmeer on äärimmäisen vaikea ohitettava ja mies voittaa kaikki pääpallotilanteet puolustuksen keskellä.

Haka puolustuksesta puuttuu kuitenkin tärkeä palanen tässä ottelussa, sillä kokenut Sami Sanevuori on edelleen loukkaantuneena, eikä hän tiettävästi ole vielä pelikunnossa lauantaina.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Tehtaankentällä päättyi maalittomaan tasatulokseen, vaikka SJK kapteeni Chris Cleaver ajettiin toisella keltaisella ulos ensimmäisen puoliajan päätteeksi.

SJK ja Haka tasasivat pisteet edellisessä kohtaamisessa Tehtaankentällä.

Uusi alku kauteen

SJK joutui uuden tilanteen eteen viime viikonloppuna, kun se hävisi ensimmäistä kertaa toisessa ottelussa peräkkäin. Itseasiassa koko heinäkuu on sujunut odotuksiin nähden surkeasti, kun neljässä ottelussa SJK on onnistunut saalistamaan vain yhden pisteen.

Parhaimmillaan Kerhon sarjajohto FC Hakaan oli jopa kymmenen pistettä, mutta nyt tuo on kääntynyt päälaelleen ja Haka onkin SJK:n edellä kahdella pisteellä.

Otteluita kuitenkin riittää ja SJK ei missään tapauksessa luovu taistelusta koskaan. Kuten SJK:n oma romahdus osoittaa, mitä vain voi sarjassa tapahtua ja Ykkönen on nyt jännittävämpi sarja kuin moniin vuosiin.

Ykkönen on myös kerännyt tällä kaudella enemmän katsojia kuin koskaan aiemmin, sillä tämän hetkinen katsojakeskiarvo koko Ykkösessä, on kovempi kuin koskaan ennen, jopa yli tuhat ihmistä / peli. Otteluista löytyy myös juttuja mediastakin aivan toiseen malliin kuin joskus aiemmin ja siten Ykkönen on noussut koko Suomen kiinnostavimpien palloilusarjojen eliittiin.

Ykkösen voitosta taistelee tällä hetkellä jopa viisi joukkuetta ja loput viisi taistelevat tippumista vastaan.

SJK valmennusjohdolle tämä kilpailutilanne toki sopii, mutta SJK haluaa päästä nyt nopeasti takaisin voittojen tielle.

Lauantain ottelu toimiikin tässä tärkeänä vedenjakana ja Kerho lähtee hakemaan täyttä pistesaalista hieman jopa selkä seinää vasten. Ottelun tärkeyden tietää Kerholeirissä kaikki ja mukaan on lähdössä suuri määrä kannattajia omiaan tukemaan.

SJK joutuu kuitenkin otteluun muutaman miehen vajauksella, sillä jo yhden ottelun suoran punaisen johdosta huilannut toppari Matti Lähitie, suorittaa pelikieltoaan vielä tässä ottelussa. Samoin pikkukolhuista kärsiville Timo Tahvanaiselle ja Jyri Hietaharjulle tämä ottelu tulee sittenkin vielä liian nopeasti, eikä kumpikaan tällä tietoa ole lauantaina käytettävissä.

Noiden poissaolijoiden ja pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi, ei kuitenkaan muita vammoja ole ja SJK lähtee parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan kamppailuun.
Mukana ovat myös juuri Viron A-maajoukkueeseen valitut laitapakki Gert Kams sekä maalivahti Mihkel Aksalu.

Tästä täydet pisteet, niin ensi viikolla päästään kotiottelussa kaatamaan Joensuun Jippoa jälleen kärkipaikalla.

FC Haka – SJK lauantaina 27.7. klo 15.00 Valkeakosken Tehtaankentällä.

Otteluun on bussikuljetus Seinäjoelta, ja se lähtee Wallsport areenalta lauantaina klo 11.30 ja palaa takaisin Seinäjoelle noin klo 20.30 mennessä. Matkan hinta on 10 euroa + pääsylippu. Lisättietoa löytyy täältä.< /strong>

Kloppien Twitter seuraa ottelua myös suorana, jollei pääse jostain syystä paikalle kannustamaan. Tuo löytyy täältä ja sitä voi seurata vaikka ei Twitter tiliä omistaisikaan.

SJK ottaa kauteen uuden alun ja lähtee positiivisella asenteella kaatamaan Hakaa lauantaina.