123 456 7890

Kärkikamppailu sunnuntaina

Seinäjoen Jalkapallokerho saa sunnuntaina vieraakseen perinteisen Rovaniemen Palloseuran. RoPS tippui viime kauden päätteeksi Liigasta Ykköseen ja tällä hetkellä se johtaa sarjaa ilman tappioita, tasapisteissä Kerhon kanssa. Kerholla tosin on yksi peli enemmän pelattuna ja maalisuhde yhden maalin huonompi. SJK voisi kuitenkin voittamalla sunnuntaina nousta jälleen piikkipaikalle. Ja sitä lähdetään tietenkin tavoittelemaan.

Kerhon komea 44 ottelun tappioton putki tuli päätökseen viime keskiviikkona, kun Oulun Palloseura haki Keskuskentän avausottelussa hiukan onnekkaastikin täydet pisteet. Se peli on kuitenkin jo nollattu ja rovaniemeläisiä vastaan lähdetään entistä vahvempana ja sopivasti ärsytettynä. Sunnuntaina on siis luvassa tiukka kärkikamppailu Keskuskentän viheriöllä.

RoPS ei tipu koskaan?

Mainio rovaniemeläinen rap-orkesteri Tulenkantajat lauloi aikoinaan kappaleessaan, että RoPS ei tipu koskaan. Tuota mantraa olikin Rovaniemellä hoettu jo pitkään kaupungin kuppiloissa ja katsomoissa.

Vuonna 1950 perustettu RoPS on ollut piikkinä etelän joukkueiden lihassa aina 80-luvun alkupuolelta lähtien, jolloin se nousi silloiseen SM-sarjaan. Seura onkin pelannut huikeat 25 kautta pääsarjassa ja 8 kautta Ykkösessä. 80-luvulla se myös sijoittui pari kertaa mitalisijoille, voitti Suomen Cupin ja pelasi europelejä mm. Marseillea ja Auxerrea vastaan. RoPS tunnettiin armottomana kotijoukkueena, mutta vieraskentillä se ei päässyt aivan samaan loistoon.

Monelle RoPS on myös tunnettu sambialaisista pelimiehistään, joita joukkueessa on pelannut vuosien saatossa valtavat määrät. Näistä tunnetuimpana entinen seuraikoni Zeddy Saileti, joka kuitenkin ryvetti hienon maineensa yhdessä muutaman muun sambialaisen pelurin kanssa viime Veikkausliigakauden alla ja näin RoPS joutui lähtemään kauteen ilman kaikkia vahvistuksiaan. Tuloksena oli tippuminen Ykköseen.

Tälle kaudelle joukkue lähti kuitenkin yhtenä suurimpana ennakkosuosikkina, sillä jo ennestään melko vahva joukkue vahvistui muutamalla nigerialaisella, Gambian maajoukkuekapteeni Ebrima Sohnalla ja El Salvadorin maajoukkuemies Victor Turciosilla. RoPS:n valmentajaksi pestattiin vanha tuttu Kari Virtanen ja tavoitteeksi onkin asetettu pikainen nousu takaisin Veikkausliigaan.

Tähän asti Napapiirin sankarien kausi onkin sujunut mainiosti, sillä voittoja on tullut viisi ja ainoa tasapeli PK-35 Vantaata vastaan vieraissa. Puolustus rovaniemeläisillä on ollut hieman parempi kuin Kerholla, mutta maaleja on syntynyt yksi vähemmän. RoPS johtaa tällä hetkellä sarjaa ennen SJK:ta juuri maalisuhteensa turvin.

Matti Lähitie palaa riveihin

SJK saa riveihinsä takaisin varmuudella puolustaja Matti Lähitien. Teemu Penninkangas pelasi jo Reserveissä torstaina ja saattaa olla mukana sunnuntain kokoonpanossakin. Myös Tiitus Lehtinen on pelikunnossa, mutta kapteeni Chris Cleaverin pelaaminen varmistuu vasta pelipäivänä. Itseasiassa Kerholta puuttuu varmuudella enää vain Toni Lehtinen, joka hänkin tulee mukaan pienen EM-tauon jälkeen.

SJK:n nuori ja lupaava keskikenttäpelaaja Jesse Jääskeläinen lähti lainapestillä Kakkosen FC YPA:n riveihin. “Tykin” laina on määräaikainen ja se loppuu 19. kesäkuuta.

Kerho valitsee kokoonpanonsa seuraavasta nipusta: Luis Fernando, Tomas Karike, Matti Lähitie, Pat Phelan, Mikko Ylihärsilä, Janne Hosio, Timo Rauhala, Tiitus Lehtinen, Mikko Väänänen, Ville Ylinen, Richard Dorman, Christian Sund, Jyri Hietaharju, Aki Sipilä, Justin Moose, Patrik Lomski, Touko Tumanto, Teemu Penninkangas, Chris Cleaver, Kim Palosaari ja Sami Viljanen.

Kerho kärsi ensimmäisen tappionsa melkein pariin vuoteen OPS:n toimesta viime keskiviikkona ja vielä kotikentällä. Tähän peliin lähdetäänkin taistelemaan siten verenmaku suussa.

SJK – RoPS alkaa sunnuntaina 3.6. klo 18.30, Seinäjoen Keskuskentällä. Liput 10e / 6e, sotaveteraanit ja alle 12-vuotiaat lapset ilmaiseksi. Portit, myyntipisteet ja olutteltta aukeavat jälleen puolitoista tuntia ennen matsin alkua, klo 17.00.

Ostamalla otteluliput ennakkoon saat 20% alennusta S-etukortilla. Ennakkoliput myynnissä Prismassa SJK-myyntipisteellä lauantaina klo 14-18, sekä aukioloaikoina Pub Wilsonissa ja Hospodassa.

Tervetuloa Keskarille kannustamaan Kerhoa kärkikamppailussa!