123 456 7890

Sunnuntaina 24.5. klo 18.30 potkaistaan Seinäjoen Keskuskentällä käyntiin Veikkausliigan kärkikamppailu SJK vs. HJK. Joukkueiden eroa sarjataulukossa on vain yksi piste ja vaikka SJK menikin keskiviikkona ensin sarjan piikkipaikalle, nousi HJK torstaina jälleen kärkeen yhden ottelun enemmän pelanneena. SJK on siten otteluun lähdettäessä toisena.

Vaikka HJK kärkipaikan ottikin, on SJK:lla etu puolellaan. Sillä on rästipeli pelaamatta ja maalisuhdekin on parempi kuin helsinkiläisillä. Sunnuntain ottelusta tulee siten erittäin mielenkiintoinen, varsinkin kun muistetaan että SJK ei ole vielä kotikentällään hävinnyt tai päästänyt edes maalia. Maalisuhde on hulppeat 13-0. HJK ei voittanut SJK:ta Seinäjoella myöskään viime kaudella, vaan SJK voitti Veikkausliigassa 2-0 ja Liigacupissa 1-0. Helsingissä HJK voitti molemmat kohtaamiset.

Kummallekaan joukkueelle ottelu ei vielä ole varsinaisesti pakkovoiton paikka, mutta voitolla SJK näyttäisi olevansa toden teolla mestaruustaistossa tällä kaudella ja saisi jopa pienen etumatkan siihen. HJK ottelun jälkeen SJK:lla on vielä IFK Mariehamn kohtaamatta ensimmäiseltä kierrokselta.

Meidän tavoitteena oli olla ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjen tuntumassa, että meillä olisi parempi alku kuin viime kaudella. Menemme kokoajan eteenpäin ja haluamme tulla paremmiksi. Sunnuntain ottelu on meille nyt paras mahdollinen mittari, sillä HJK on se mitä me muut joukkueet ajamme takaa, arvioi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari sunnuntain ottelun merkitystä.

Viime kaudella molemmat maalit SJK – HJK ottelussa iski entinen HJK hyökkääjä Akseli Pelvas.

Kyllä se on aina kiva päästä pelaamaan Klubia vastaan. Se on ollut viime vuosina aika suvereeni joukkue Suomessa ja se sytyttää aivan eri tavalla. Itselläni on historiaa siellä aika paljonkin, joten varmasti tullaan näkemään intensiivinen peli. Viime vuonna meillä oli erittäin hyvä peli täällä heitä vastaan ja otimme ansaitun kaksi nolla voiton siitä. Tottakai se herättää aina tietynlaisia fiiliksiä kun vanhaa seuraansa vastaan tekee maalin ja viime vuonna pääsin tekemään niitä kaksi. Mutta katsotaan josko sitä pystyisi tällä kaudella vielä parantamaan, sanoo Akseli Pelvas hymy huulillaan.

Toinen SJK hyökkääjä Toni Lehtinen, nousi viime ottelussa Ilvestä vastaan tehdyllä maalilla pääsarjan maalintekijätilastoissa tasoihin legendaarisen Aulis Rytkösen kanssa. Samalla hänestä tuli SJK:n kaikkien aikojen eniten maaleja tehnyt pelaaja yhdessä Mikael Muurimäen kanssa.

Kovempi saavutus se Muurimäen kanssa yhtä montaa maalia on tehdä, naureskelee Lehtinen itse.

Tärkeämpää on auttaa joukkuetta ja joka pelissä hyökkääjän tehtävänä on tehdä maaleja. Ei sitä sillä tavalla ajattele että montako maalia sitä on tehnyt urallaan. Aina sitä menee yksittäisten pelien kautta ja jos siinä saa maaleja ja autettua joukkuetta, se on hyvä asia. Ihan yhtä paljon arvostan syöttöäkin kuin maalia, Lehtinen päättää nöyränä.

Sunnuntaille on luvattu kaunista säätä ja ottelun ennakkolipunmyynti on ollut todella vilkasta. Peliin odotetaan siten valtaisaa yleisöryntäystä. Viime kauden ottelu keräsi yli 4000 katsojaa.

Samana päivänä pelataan myös viereisellä kentällä Superpesistä ennen Veikkausliigakamppailua, joten parkkipaikat ovat taatusti tiukassa alueella. Kannattaakin tulla paikalle ajoissa ja nauttimaan Keskuskentän tunnelmasta. Portit ja palvelut aukeavat jo klo 17.00.

Veikkausliigan kärkikamppailu: SJK vs. HJK sunnuntaina 24.5. klo 18.30.

Toni Lehtinen on iskenyt 68 pääsarjamaalia 202 ottelussa.

Kuusinkertainen Suomen mestari HJK

HJK on voittanut Suomen Mestaruuden historiassaan kaikkiaan 27 kertaa ja se on kiistatta Suomen menestynein jalkapalloseura. Kaudesta 2009 lähtien se on ollut Veikkausliigassa täysin ylivoimainen, sillä se on voittanut siitä lähtien jokaisen Suomen mestaruuden. Perättäisiä mestaruuksia on kasassa jo kuusi.

Mestaruudet, niistä seuraavat Europelit ja tulot, ovat nostaneet Klubin asemaan, jossa sille ei Suomesta löydy vertaista. Kunnollinen jalkapallostadion ja Suomen ainoa suurkaupunki Helsinki kotikaupunkina, helpottaa tuota asemaa entisestään. Seinäjoen SJK on nyt ensimmäinen joukkue pitkään aikaan, jolla on edes pienet mahdollisuudet horjuttaa sen mestaruusputkea. Helppoa se ei missään nimessä ole, mutta mahdollista. Eikä pohjalaisella tekemisen meiningillä mikään ole mahdotonta.

HJK otti ison askeleen eteenpäin myös viime kaudella, selviytymällä ensimmäisenä suomalaisjoukkueena Europa Leaguen lohkovaiheeseen. Mika Lehkosuon alaisuudessa joukkue oli Veikkausliigassa lähes voittamaton ja HJK voitti viime kaudella myös tuplan, eli mestaruuden lisäksi Suomen Cupin.

Aika paljon menestystä saatiin viime kaudella ja siitä on aika vaikea laittaa paremmaksi. Se mitä pystymme varmasti parantamaan, on pelillinen puoli. Missään vaiheessa se ei viime vuonnakaan ollut täysin saumatonta. Mutta siihen yritämme pyrkiä, kommentoi ennen kauden alkua HJK:n kapteeni Markus Heikkinen SJK TV:lle.

Japanilaishankinnat Atom Tanaka ja Mike Havenaar räjäyttivät Japanin markkinat. MM-kisoissakin Japanin paidassa esiintynyt Havenaar, on Suomen kentille poikkeuksellisen nimekäs pelaaja. 194-senttinen Havenaar pääsi maalivireeseen HJK:n edellisessä ottelussa kahdella täysosumalla FC Interin verkkoon.

HJK:n paidassa pelaa Seinäjoelta maailmalle lähtenyt Veli Lampi, joka odottaa ottelua ristiriitaisissa tunnelmissa.

Kärkikamppailu sielläkin tulossa. Ei missään nimessä varaa meillä hävitä sitä ottelua. Viime vuonna hävittiin Seinäjoella 2–0, ja nyt taas tulossa erittäin kova ottelu, Lampi kommentoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Silloin kun palasin ensimmäistä kertaa ulkomaankiertueen jälkeen Seinäjoelle, niin hyvä vastaanotto oli odottamassa. Nyt se on varmasti unohdettu. Paljon sukulaisia siellä tulee olemaan. Koko lapsuuden vietin Seinäjoella, niin jokainen stadionilla oleva on varmasti ainakin puolituttu, jatkaa Lampi samassa haastattelussa.

Tästä ottelusta tulee HJK:n keskikenttäpelaaja Robin Lodille myös viimeinen HJK paidassa, ainakin toistaiseksi, sillä Suomen maajoukkueeseen nousut Lod siirtyy pelaamaan Kreikan pääsarjaan Panathinaikosiin. HJK kannattajat muistivat pelaajaansa torstain viimeisessä kotiottelussa laulamalla miehen nimeä yli 10 minuuttia putkeen. Sama toistunee todennäköisesti myös Seinäjoella, ottelun tuloksesta riippumatta.

Loukkaantumisen johdosta HJK:ta puuttuu puolustaja Gideon Baah sekä keskikenttäpelaaja Nikolai Alho. Tuoreet hankinnat Formose Mendy ja Ousman Jallow ovat vielä kysymysmerkillä.

Viime kesänä HJK:n Veli Lampi sai Seinäjoella yleisöltä aplodit tullessaan vaihdosta kentälle.

SJK valmiina kärkikamppailuun

Kova toukokuu takana ja se on sopinut meille, kuten osattiin vähän aavistellakin. Ollaan treenattu sen verran hyvin koko talvi ja peli on ollut nousujohteista. Ollaan menty koko ajan eteenpäin. Niillä edellytyksillä on tullut aika paljon pisteitä ja nyt on sitten kotipeli HJK:ta vastaan kärkikamppailussa, joten mikäs tässä, todella hyvä fiilikset, kommentoi viime pelissä maalin teossa onnistunut SJK keskikenttäpelaaja Jussi Vasara.

SJK voitti edellisen ottelunsa keskiviikkona Keskuskentällä 3-0 luvuin ja syötteli siinä Ilveksen varsinkin toisella jaksolla nurin. Kotikannattajat innostuivat jopa maailmalta tuttuihin ol�-huutoihin pallon liikkuessa varmasti mieheltä miehelle.

Nyt on pitkään odotettu ottelu edessä ja joka äijä on latautunut tähän. Meillä oli hyvä peli Ilvestä vastaan, liikutettiin hyvin palloa varsinkin toisella puoliskolla. Nyt jokaisen pitää olla lähellä sitä omaa parastaan, että saadaan sunnuntainakin hyvä tulos, kommentoi keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj.

SJK on pelannut kotikentällään vakuuttavasti, voittaen kaikki pelaamansa ottelut ja maalisuhdekin on murhaava 13-0. Koko joukkue on puolustanut nöyrästi ja lopullisena lukkona on maalissa Mihkel Aksalu, joka on pelanut alkukaudesta jo 7 nollapeliä. Sunnuntaina SJK:n puolustus joutuu kovaan testiin, mutta samalla se tarjoaa paikat omaan hyökkäyspeliin, joten ottelusta on tulossa mielenkiintoinen.

HJK:n hyökkäyksessä pelaa 194-senttinen Japanin maajoukkuemies Mike Havenaar, joka saanee Seinäjoella vastaansa viime kaudella Veikkausliigan parhaaksi puolustajaksi valitun Cedric Gogouan. Gogoua oli elementissään SJK:n edellisessä ottelussa, alustamalla kaksi täysosumaa ja voittamalla lähes kaikki pääpallot.

Meidän täytyy pelata hyvää jalkapalloa ja voittaa. Sillä haluamme pysyä kärjessä. Haluan myös olla paras tämänkin kauden jälkeen, joten toivottavasti pääsen itse tekemään nyt kaksi maalia, kun viimeksi olin syöttämässä niitä, sanoo Gogoua nauraen.

SJK:n loukkaantumistilanne on pysynyt muuttumattomana jo pitkään, sivussa on vain Jesse Sarajärvi ja Marco Matrone. Näistä Sarajärvi alkaa olla jo lähellä paluuta pelikentille. Matrone joutunee huilaamaan vielä hieman pidempään.

Pelin ennakkolipunmyynti on ollut ennätyksellisen vilkasta ja kaikki merkit viittaavat huimaan yleisöryntäykseen. Viime vuonna SJK – HJK ottelu keräsi noin 4000 katsojaa. Tämä on mahdollista Keskuskentällä vain lisäkatsomoilla, joita tuodaan paikalle tälläkin kertaa.

Samana päivänä viereisellä kentällä pelataan sekä naisten- että miesten Superpesis-ottelut, joten Seinäjoen Urheilupuistossa tapahtumaa riittää koko päiväksi. Se myös tarkoittaa että parkkipaikat voivat olla tiukassa. Kannattaakin tulla ajoissa paikalle, hommata lippu etukäteen ennakkomyyntipisteistä tai verkosta, niin palvelut sujuvat huoletta. Kaikki palvelut Keskuskentällä aukeavat jo klo 17.00, joten tervetuloa vaikka heti silloin.

Jussi Vasara (vas.) on iskenyt jo kaksi maalia SJK:lle.

Liput otteluun

Kaikkiin SJK peleihin saa lipun kätevästi verkosta SJK Shopissa, sekä ennakkomyyntipisteissä:
– Citymarket Jouppi
– Citymarket Päivölä
– Prisma
– ABC Seinäjoki
– Coffee House
– Wilson
– Hospoda Korbel
– Wallsport Areena

Liput ennakkoon aina kaksi euroa halvemmalla, samalla ennakkolippu nopeuttaa sisäänpääsyä.

Liput portilta:
20 � (normaali)

10 � (opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja eläkeläiset)
5 � (lapset 6-16 vuotta)

Ilmaiseksi lapset alle 6 vuotta ja sotaveteraanit.

Portilla lippuja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.

Sunnuntain järjestelyt ja palvelut

Ottelutapahtumassa on mukana Duudsonit Activity Park. He tuovat Keskuskentän tulostaulun puoleiseen päätyyn omat laittensa, jotka ovat käytössä valvotusti lapsille. Kaikki lapset eivät jaksa välttämättä keskittyä otteluun koko kahta tuntia. DAP:n valvojat pitävät lapsista huolta ottelun aikana leikin merkeissä, joten vanhemmat saavat keskittyä peliin.

Portit, palvelut ja lipunmyynti porteilla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua. Sunnuntaina 24.5. klo 17.00.

Seinäjoen Keskuskentälle mahtuu katsomoihin noin 3000 ihmistä ja lisäkatsomoilla kapasiteetti saadaan yli 4000 katsojaan. Seisomatilaa on näiden lisäksi runsaasti. Pääkatsomo on katettu ja sinne mahtuu noin tuhat ihmistä. Kuppi-istuimet löytyy pääkatsomon lisäksi myös aurinkokatsomosta. Kentän osoite on Urheilupuisto 10.

Lipunmyynnit ja sisäänkäynnit löytyvät pääkatsomon takaa, sekä pesäpallokentän kulmauksesta. Kaikki ennakkolippulaiset, kausikorttilaiset, VIP-vieraat ja muut vapaakorttilaiset, otetaan sisään pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä, ns. Ison Kiven portista. Porteilla voidaan tehdä turvatarkastuksia tarvittaessa. Portilla lippuja voi maksaa myös kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.

Alueelta löytyy kahvila- ja makkaranmyyntipalvelut molemmista päistä kenttää ja WC:t löytyvät pääkatsomon kaupunginpuoleisesta päädystä. Myös SJK fanituotteita on mahdollista ostaa omasta kojustaan. VIP-tila löytyy niin ikään kaupunginpuoleisesta päädystä.

Olutteltta palveluineen aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelun avauspotkua ja se sijaitsee perinteisesti Ison Kiven juurella, pääkatsomon päädyssä. Toinen anniskelualue avataan maakatsomoon vieraskannattajien viereen. Ison Kiven juuren anniskelualueella on myös DJ, joka huolehtii asiakkaiden tunnelmasta ennen ottelua.

SJK Kannattajat ja Klopit majoittuvat pääkatsomon Ison Kiven puoleiseen päätyyn. Vieraskannattajien paikka on aurinkokatsomossa vastakkaisella puolella, missä on heille kaikki omat palvelut ja oma portti. Vieraskannattajien bussit ajetaan paikalle Ruukintien kautta, missä ovat järjestyksenvalvojat heitä vastaanottamassa.

Median edustajille on varattu tilaa kuuluttamon läheisiltä paikoilta pääkatsomosta ja haastattelut suoritetaan pääkatsomon päädyssä varatun haastatteluseinän edessä. Lehdistötilaisuus on ottelun jälkeen kuuluttamon päädyssä olevan ajanottotornin tiloissa. Median edustajilla on oltava voimassa oleva pressikortti (muu vastaava todiste) tai akkreditointi tapahtumaan.

Ottelun suorassa lähetyksessä myös studio-osuus

Ottelu näkyy suorana ISTV:n kautta. Kaikki Veikkausliigaottelut näkyvät suorina ja selostettuina monikameralähetyksinä Ilta-Sanomien ISTV:ssä. Lähetyksiä voi katsella verkosta ympäri Suomen ja hintaa palvelulla on vain 9,90 / kuukausi.

Tästä ottelusta toteutetaan myös ISTV:n toimesta livestudio-osuus ja lähetys alkaa jo klo 18.00.

ISTV:n palvelun kautta otteluita voi katsella myös jälkikäteen ja kaikista peleistä tulee myös kentänlaita haastattelut ja kohokohtakoosteet hidastuksineen.

ISTV:n pääset tilaamaan osoitteesta Ilta-Sanomat/Extra