123 456 7890

Ensi lauantaina klo 16.00, potkaistaan Helsingin Sonera Stadionilla käyntiin Veikkausliigan kärkikamppailu, kun sarjakärki Helsingin Jalkapalloklubi isännöi toisena olevaa Seinäjoen Jalkapallokerhoa.

Tuskin monikaan ulkopuolinen odotti että SJK haastaisi heinäkuussa HJK:ta toden teolla, mutta SJK:n huikea kesäkuun voittoputki ja muutenkin hyvät otteet Veikkausliigassa, ovat nostaneet nousijajoukkueen mukaan kärkikahinoihin.

Siten ensi lauantaista onkin tulossa kesän ehdoton kohokohta tähän asti ja Helsinkiin lähtee Seinäjoelta ihmisiä satamäärin omiaan tukemaan. Lisäksi kaikki paikanpäällä asuvat entiset pohjalaiset toivotetaan mukaan kannustamaan SJK:ta voittoon.

Odotettavissa on loistava futismatsi. Hieno stadion, paljon yleisöä ja paljon faneja – Seinäjoeltakin lähtee sinne paljon ihmisiä paikalle. Joten uskon että siitä tulee hieno tapahtuma, sanoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

Samoilla aseilla lähdetään kuin tähänkin asti. Meidän täytyy pitää joukkuepeli tiiviinä, täytyy puolustaa sekä hyökätä hyvin joukkueena. KuPS matsista kun pyritään parantamaan – tehdään paikoista maalit, syötetään vähän paremmin ja terävämmin, niin hyvä tulee, päättää Valakari.

HJK ei ole niin paljon parempi joukkue, että menisimme sinne vain puolustamaan. Uskon että me voimme pistää heidät koville myös, kuten nähtiin jo viime ottelussakin siellä. Hävisimme silloin vasta aivan lopussa, mutta meillä oli myös omat hetkemme ja olisimme jopa voineet voittaa sen ottelun. Uskon että nyt tulee aika samanlainen peli. Kova ja tasaväkinen kamppailu, arvelee loukkaantumisen jälkeen paluun kentille tehnyt SJK kapteeni Pavle Milosavljevic

Me emme ole varmastikaan ennakkosuosikkeja lauantaina, mutta me menemme sinne pelaamaan jalkapalloa ja me menemme sinne voittamaan, sanoo kapteeni määrätietoisesti.

SJK matkustaa Helsinkiin jo perjantaina ja on siten hyvissä ajoin paikalla valmistautumassa otteluun.

Kaikki lauantaina paikalle tulevat SJK kannattajat puolestaan sijoitetaan Sonera Stadionin pohjoispäätyyn, joka avataan ainoastaan heitä varten. Sinne tulee heille myös omat palvelut ja Seinäjoelta saapuva kannattajien bussi ohjataan suoraan ko. katsomon taakse. SJK Kannattajien bussireissusta voit lukea lisää tästä linkistä.

Seinäjoelle jäävät kannattajat pääsevät seuraamaan ottelua suorana ravintola FC Casa Granden terassilla isolta skriiniltä tai kotikoneelta Veikkaus-TV:n kautta. Veikkaus-TV:n sivuille pääset tästä linkistä.

Veikkausliigan kärkikamppailu HJK – SJK Sonera Stadionilla lauantaina klo 16.00.

Liitääkö SJK voittoon puolustaja Cedric Gogouan johdolla lauantaina?

HJK pelasi tiistaina europelin

HJK pelasi viime tiistaina vierasottelun Mestareiden Liigan karsinnoissa Makedonialaista FC Rabotnicia vastaan ja tuo ottelu päättyi maalittomaan nolla-nolla tulokseen. HJK:n urakka jatkuu heti ensi viikolla kotiottelulla ja moni onkin arvioinut että tämä otteluruuhka voisi olla SJK:lle eduksi lauantaina. Tähän ei kuitenkaan usko SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

En usko että siitä on meille mitään hyötyä. Muistan itse omasta kokemuksestakin, että euro-otteluista tai maajoukkuepeleistä jäi se niiden kova pelitempo päälle ja jokainen syöttö ja tilanne lähti omassa sarjassa sen jälkeen vielä vain vähän entistä terävemmin. HJK:lla on laaja rinki ja vaikka vähän kierrätystä voi otteluruuhkassa tullakin, tulee sieltä vain nälkäisiä jätkiä tilalle, Valakari arvioi.

HJK on ollut Veikkausliigassa vakuuttava Mika Lehkosuon otettua hallitseva Suomen Mestari valmennukseensa. Tappiottomien otteluiden putki on jo 14 ottelun pituinen ja joukkue ei ole päästänyt maalejakaan viimeisessä viidessä ottelussa kuin kolme.

Silti kuntopuntarissa SJK on HJK:n edellä tällä hetkellä. SJK:n napsiessa voittoja on HJK joutunut tyytymään tiukkoihin tasapeleihin. Molempien joukkueiden edellinen vastustaja Veikkausliigassa oli Kuopion Palloseura ja molemmat pelasivat ottelunsa tasan. Ensin HJK tasasi pisteet 2-2 -tuloksella ja sitten SJK 0-0 tuloksella.

HJK:n kärjessä vakuuttavaa jälkeä on tehnyt senegalilainen Macoumba Kandji, joka iski myös edellisessä SJK ottelussa ainokaiseksi jääneen voitto-osuman.

Pääsarjan viime toukokuisen ottelun lisäksi, HJK ja SJK ovat kohdanneet toisensa neljästi. Kerran tämän kauden Liigacupissa, jossa SJK voitti 1-0 luvuin. Kerran on kohdattu Suomen Cupissa kaudella 2011 jolloin SJK pelasi vielä Kakkosessa – HJK voitti tuon ottelun selvin 4-0 luvuin. Lisäksi kaksi kertaa on pelattu KOMIA-turnauksessa ja SJK on voittanut noista toisen kohtaamisen ja toisella kertaa osuttiin tasapeliin.

HJK:ssa pelaa Seinäjoella syntynyt ja aikoinaan myös pelannut Veli Lampi, joka teki paluun

Veikkausliigaan vuosien maailmalla kiertämisen jälkeen. SJK:ssa puolestaan hyökkää Akseli Pelvas, joka on ennen SJK:ta edustanut muutamaa lainapestiä lukuunottamatta lähes koko uransa juuri HJK:ta.

Keskellä pallon kanssa SJK hyökkääjä Akseli Pelvas, joka on voittanut HJK:n paidassa useamman Suomen Mestaruudenkin.

SJK on valmiina haasteeseen

SJK pelaajat ovat kaikki pelikunnossa, eikä pelikieltoja ole, joten jälleen Valakari pääsee valitsemaan miehistöä otteluun parhaasta mahdollisesta kokoonpanosta. Myös joukkueen kapteeni on reilun kahden kuukauden tauon jälkeen taas täydessä iskussa ja palaa halusta olla mukana auttamassa joukkuetta.

Loukkaantuneena oleminen oli minulle vaikeaa, kun en päässyt auttamaan joukkuetta. Onneksi he pelasivat niin hyvin, että oli ilo katsoa heidän pelaamistaan. Mutta loukkaantuneena sivusta seuraaminen on kyllä pahinta mitä jalkapalloilijalle voi tapahtua, kertoo kapteeni Pavle Milosavljevic.

Nyt olen kuitenkin taas kunnossa ja olen saanut muutaman pelinkin alle. Tämä on minulle kuin uusi alku kaudelle, päättää Milosavljevic.

Viime ottelusta KuPS:a vastaan sivussa oli pelikiellossa ollut Timo Tahvanainen, sekä hyökkääjä Toni Lehtinen, joka on iskenyt tällä kaudella jo kuusi täysiosumaa. Molemmat ovat mukana jälleen lauantaina. Suureen rooliin on viime aikona monen muun pelaajan tavoin noussut myös Viron maajoukkuepelaaja Gert Kams, joka lähtee jälleen mielellään haastamaan HJK:ta.

Iso peli on tulossa ja HJK on hyvä joukkue. Se on myös kärkikamppailu ja on kiva mennä sinne pelaamaan. Hyvät fiilikset kaikinpuolin, kertoo SJK:n laitapelaaja.

Viimeksi pelattiin siellä hyvin, puolustettiin hyvin ja lopussa oli meillä monta paikkaakin. Pitää kuitenkin olla tarkempi ja vähän varovaisempi, sillä HJK:lla on aika vaaralliset vastahyökkäykset, muistuttaa Kams viime ottelun loppuhetkillä tulleesta takaiskusta.

HJK – SJK lauantaina 19.7. klo 16.00 Helsingin Sonera Stadionilla.

Gert Kams onnistui murtautumaan useampaan kertaan KuPS puolustukselta karkuteille, vaikka mies olikin kovassa vartioinnissa.

SJK TV

SJK TV käväisi Kerho 07:n Kakkosen kotipelissä, jututti Simo Valakaria Kerho 07:n merkityksestä, sekä tulevasta HJK pelistä.

Jutuissa myös Kerho 07:n ja SJK U19 -nuorten maalitykki Elias Ahde ja SJK edustuksen kapteeni Pavle Milosavljevic, joka teki paluun kentille loukkaantumisen ja kahden kuukauden tauon jälkeen. Pavlen haastattelu on tekstitetty suomeksi.

Tästä katsomaan: